Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 17 августа 2021, 02:23
7519
13

Дмитрий СЕЛЮК: «Украинский футбол в глубокой за***це»

Нет конкуренции – нет прогресса, считает известный специалист

| Обновлено 17 августа 2021, 02:23
7519
13
Дмитрий СЕЛЮК: «Украинский футбол в глубокой за***це»
dynamo.kiev.ua

Про найпомітніші трансферні події розпитали у відомого футбольного менеджера, який мешкає в Іспанії, Дмитра Селюка.

- Чим запам’ятався трансферний період літнього міжсезоння?
- Нічим особливо не запам’ятався. Ніхто особливих придбань не зробив, хіба що «Дніпро». Дніпропетровці були зобов’язані підсилюватись, оскільки від них пішли гравці основи. А так, «Шахтар» черпає гравців зі своєї академії, повертає футболістів з оренди. «Динамо» теж не було активним на трансферному ринку. Тому це літо нічим особливо не запам’яталося.

Фінансовий стан клубів не найкращий. Більшість клубів не виплачує зарплати. Федерація на це закриває очі. Дозвіл розрахуватися з боргами до грудня 2015 року – це, як говорять, легка корупційна складова. Гарантую, що «Металіст» не розрахується зі своїми боргами. Те саме й «Говерла»… Ужгородський клуб зараз перейшов на принцип залучення орендованих футболістів. Виходить, що «Динамо» грає із «Говерлою», а на полі – гравці «Динамо-2». «Дніпро» і «Шахтар» також віддають молодь в оренду. Рівень чемпіонату через це падає. Добре, що гранди гратимуть в єврокубках, там будуть нормальні матчі. Інші клуби не матимуть таких ігор. Тому все йде до того, що рівень чемпіонату України скочується до першості Сербії.

Як на мене, перед відкриттям наступного трансферного вікна федерація повинна скасувати ліміт на легіонерів (іноземців і так майже немає) і скасувати плату за зарубіжних футболістів. Це дозволить запросити молодих талановитих хлопців із-за кордону, які разом з українцями змогли б підвищити рівень нашого чемпіонату. А так, маємо чемпіонат трьох команд, у яких більше немає конкурентів. Без конкуренції настає деградація.

- Скільки треба платити за легіонера?
- 15 тисяч доларів на рік. Така сума зараз є непідйомною. Тому відбувається відтік українців за кордон, а на їхнє місце ніхто не приходить. При цьому зарплату не платять, але, попри це, тренери нікуди не хочуть іти, звільняти свої місця. Взагалі, мені здається, недарма наш чемпіонат називають «Парі-матч» (назва букмекерської контори – спонсора чемпіонату – «Вголос»). Чемпіонат договорняків, таке враження, усі грають на контору.

Скасували б плату за легіонерів – я привіз би в Україну копійчаних футболістів. Вони талановиті й за їхньою грою було б цікаво спостерігати.

- В іспанські клуби перейшли цього літа Коноплянка, Швед, Хомченовський. Цей напрямок стає все популярнішим серед українців…
- Я так не сказав би. Коноплянка, як на мене, зробив правильний вибір. Для нього «Севілья» є найкращим вибором, ніж якийсь англійський середнячок. Там він отримуватиме задоволення від гри, від життя. Не думаю, що це тенденція серед українських футболістів. Якщо так говорити, то не про Іспанію, а про Азербайджан, Казахстан. Ось Григорчук у «Габалі» фактично зібрав команду з українців. У Молдові, Білорусі багато наших. А в Іспанії – одиниці. Той же Швед пішов у молодіжну команду. Йому краще було б підписати контракт із «Севільєю» і ще рік пограти в Україні. А так, він виступатиме в молодіжній команді, а в українському чемпіонаті грав би разом з мужиками, від чого було би більше користі.

- Ви згадали про орендованих гравців «Динамо» в «Говерлі». Але ж від цього всі у виграші: молодь здобуває ігрову практику в дорослому чемпіонаті, «Динамо» та збірна матимуть підготовлених виконавців, а ужгородці переживуть скрутні часи. Що погано?
- Це, безумовно, добре для «Динамо», взагалі шикарно. І «Шахтарю» добре. Я говорю про український футбол, який у глибокій за...ці. У трьох грандів усе добре. Молодь удосконалюється. Але ненормально, коли головна команда грає в чемпіонаті проти дублерів клубу. Вони не мають суперників. Немає конкуренції – немає прогресу.

- Через півроку, щонайбільше через рік піде з «Динамо» Ярмоленко. Таке враження, що в Україні більше не залишиться гравців, якими цікавилися б хороші європейські клуби…
- Чому ж, зовсім ні. Багато гравців може перейти в хороші клуби. У «Шахтарі» є Степаненко, Ракицький, у «Динамо» – Хачеріді, у «Дніпрі» – Бойко. Це хороші футболісти, які гідні виступати в топових чемпіонатах. Є й інші імена, в Україні завжди були і є таланти. Безперечно, нині клуби відпускатимуть футболістів, оскільки тепер немає такої жорсткої конкуренції за місце в єврокубках.

- Отже, рівень першості падає, але для збірної можуть настати добрі часи, оскільки футболісти прогресуватимуть у хороших чемпіонатах?
- Так, погоджуюся. Збірна від цього виграє.

Олег ПЕТРЕНКО

Источник Вголос
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Экс-чемпион мира: Фьюри выставляет себя идиотом. Он знает, что попал в беду
Бокс | 29 марта 2024, 01:57 0
Экс-чемпион мира: Фьюри выставляет себя идиотом. Он знает, что попал в беду

Карл Фроч прокомментировал поведение Тайсона перед боем против Александра Усика

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Streng
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Streng
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Космонавт ДК
Селюк такой же бидон с г_авном,как и Леоненко..
NicolaeKarapat
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Darkness1984
а сколько Селюк, сделал громких трансферов? Один? Он рассуждает как Бог агентов
skorposha
"- 15 тисяч доларів на рік. Така сума зараз є непідйомною. "
---------------------------------
Прочитав, ще раз перечитав, так і не зрозумів...
Тобто мільйон на зарплату витратити можна а 15 штук федерації - ні???
ditr
привозил он еще Яя Туре... "никакой" футболист, он еще потом в барселоне играл))
Darkness1984
а сколько Селюк, сделал громких трансферов? Один? Он рассуждает как Бог агентов
blanko78
у нас есть федерация??? я думал ето частная лавочка грыгорыя и игаря сукиса
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил