Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1478
0

Мирослав СТУПАР: «Арбитр пожалел Кучера»

Экс-судья ФИФА - о судействе 6-го тура чемпионата Украины

Мирослав СТУПАР: «Арбитр пожалел Кучера»
«Шахтар» — «Металург». Уперше за останні п’ять років бачу молодого арбіт­ра, який знає свою справу. Микола Балакін показав свій високий рівень і незаангажованість. Думаю, його покійний дідусь був би гордий за онука. Балакін справедливо призначив два пенальті: у першому випадку м’яч потрапив у руку, яку виставив Каплієнко. Це 11-метровий, захисник не мав права так робити, нехай там і мав місце рикошет. Під кінець Старцев образив партнера. Здавалося, можна на це закрити очі, але Балакін не пройшов мимо, і правильно покарав голкіпера. У моменті з другим пенальті Срна завадив Платону забити, і арбітр справедливо вилучив хорвата і вказав на «позначку». Єдиний негатив — на останніх хвилинах арбітр пожалів Кучера за грубий фол проти Кап­лієнка, який чудово пройшов, а захисник навмисно порушив правила, зірвавши атаку. Це жовта картка, яку Балакін чомусь не показав.
 
«Говерла» — «Сталь». Гра рівня першого дивізіону, але суперникам і арбітру було складно через сильну спеку — +38 градусів. За великим рахунком, питань до Івана Бондара не було.
 
«Волинь» — «Олімпік». Претензій до Ігоря Пасхала немає, хоча вийшла жорст­ка і груба гра, про що свідчить кількість карток, загалом, дев’ять, і порушень: 21 з боку лучан і 27 — донеччан.
 
«Ворскла» — «Металіст». Єдиний матч, який арбітр Ярослав Козик провалив. Гра нагадувала регбі. Двічі полтавці, Пердута і Шиндер, валили Путівцева в штрафному — арбітр ніяк не відреагував. Так само Козик вчинив, і коли Путівцев «поклав» на газон у штрафному Даллку. Тут треба проводити попереджувальні заходи: як тільки бачиш недозволену боротьбу, зупиняєш гру і проводиш бесіду з гравцями. Не доходить — караєш. Тож маємо не один, а кілька моментів з недозволеними єдиноборствами в штрафному. Потім Турсунов зробив спробу вдарити суперника ногою. За текстом правил, це червона картка, нехай він і не вцілив у суперника.
 
«Олександрія» — «Чорноморець». Олександр Іванов допустив одну помилку, коли на 32-й хвилині перед самим штрафним захисник «Олександрії» зробив підніжку Куценку — «чистий» фол, причому в метрі від штрафного. Однак арбітр дозволив грати далі. Може, мав симпатії до господарів, але такого не повинно бути.
 
«Дніпро» — «Карпати». Дійсно цікавий матч, в якому Анатолій Абдула все робив по ділу. Не призначити 11-метровий у ворота «Дніпра» просто не міг: Гуйє зіграв як каратист, стрибнув в спину Худобяку, завалив, причому десь у куті штрафного. Незрозуміле порушення, за яке Абдула справедливо призначив пенальті. Але Карноза не зумів переграти Бойка. За статистикою, «Карпати» в першому таймі сфолили всього шість разів, однак після перерви, мабуть, «підсіли», тож порушували вдвічі більше.
 
«Зоря» — «Динамо». Костянтин Труханов стає досвідченим арбітром. На подив, було багато порушень: по 23 на кожну команду. Арбітр старався бути принциповим і не пропускати фоли. В цілому, він упорався з грою.
 
Можна констатувати, що вперше суддями був використаний спрей для позначення місця розташування м’яча і «стінки». Звичайно, в багатьох інших країнах уже давно ним користуються. Але краще пізно, ніж ніколи.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.