Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Тяжелая атлетика
|
1476
0

Кілограми пекінської проби

Героєм змагань ІІІ Всеукраїнських літніх спортивних ігор, які завершилися у Миколаєві, став маріупольський богатир Артем Удачин

Віце-чемпіон світу-2006 на «всеукраїнській спартакіаді» підняв «на-гора» в сумі багатоборства 407 кілограмів, здобувши перемогу у вазі понад 105 кг. Гідну конкуренцію лідеру збірної України склав львів’янин Ігор Шимечко.

Ігор Шимечко «рвонув» 191 кг, випередивши на шість кілограмів Артема Удачина. У поштовху маріупольцю необхідно було випередити свого молодого опонента на 7 кг. У складній тактичній боротьбі, після кількох взаємних невдалих підходів до штанги, Артем підняв 222 кілограми. В активі ж львів’янина залишилися «програшні» 215. Шимечко намагався підняти штангу вагою 221 кг, але спроба йому не вдалася – 406 кг у сумі багатоборства. Підопічний Ярослава Мартинюка («Динамо» - СК «Локомотив») майже застовпив за собою місце на осінньому чемпіонаті світу, де розігруватимуться олімпійські ліцензії. Хоча йому зараз намагатимуться скласти конкуренцію досвідчені вітчизняні суперважковаговики Колокольцев, Красильников та одесит Ара Варданян, який у Миколаєві отримав «бублика» у ривку.

Як розповів кореспонденту «ВЗ» головний тренер збірної Львівщини Василь Плюта, бронзовим призером у вазі до 105 кг став львів’янин Віктор Кінарьов – 383 кг. Хоча на місяць раніше – на змаганнях Універсіади – Кінарьов у сумі двоборства набрав 400 кг, зараз на заваді штангісту стала травма плеча. Другим у вазі до 62 кг фінішував Юрій Лишега (ДЮСШ «Енергія»). У вазі до 94 кг львів’янин Степан Єсін здобув «срібло» у ривку, однак у поштовху не підкорив стартової ваги. Четвертим у змаганнях штангістів вагової категорії до 56 кг став Богдан Кіш із Городка, а Володимир Рекша (до 85 кг) та Олександр Бутенко (до 77 кг) фінішували п’ятими. На жаль, травма ліктя завадила вийти на поміст рекордсмену країни Андрію Гентошу. Схоже, єдиним шансом для жидачівця пробитися на Олімпіаду залишається чемпіонат Європи 2008 року...

У Миколаєві на поміст вийшли понад 200 атлетів зі всіх куточків України. Переможцями Спартакіади стали: лучанин Олександр Коломієць (до 56 кг) - 227 кг; харків’янин Олександр Ліхвальд (до 62 кг) - 262 кг; киянин Василь Ковальчук (до 69 кг) – 304 кг; хмельничанин Віталій Волков (до 77 кг) - 333 кг; Олексій Легодний із Київщини (до 85 кг) - 357 кг; киянин Руслан Гулюватий (до 94 кг) – 378 кг; лучанин Микола Гордійчук (до 105 кг) - 402 кг (183+219).

Високими спортивними результатами на III Всеукраїнських літніх спортивних іграх порадували жінки. Зокрема студентка ЛДАУ Ольга Коробка (понад 75 кг, Чернігів) у сумі двоборства набрала 280 кг, її землячка Наталія Давидова (до 69 кг) набрала 230 кг, а Наталія Троценко (до 53 кг, з Хоросткова Тернопільської області) підняла 187 кг. У вазі до 48 кг перемогла Ольга Навотна із Дніпропетровська, до 58 кг – одеситка Юлія Паратова, до 63 кг – харків’янка Олена Сухіна, у вазі ж до 75 кг чемпіонкою стала лучанка Надія Миронюк.

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.