Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 28 августа 2015, 16:11
4053
1

Александр Лашин – снова самый сильный

Мариупольский стронгмен в шестой раз завоевал звание «Самый сильный человек Украины»

| Обновлено 28 августа 2015, 16:11
4053
1
Александр Лашин – снова самый сильный

Цього разу найпрестижніше змагання серед стронгменів відбувалося у Луцьку і мало відкритий статус. Крім найсильніших українців, в турнірі також взяли участь поляк Рафал Кобиляж і чех Лукаш Свобода, які серйозно підняли рівень конкуренції. Кобиляж до останньої вправи претендував на перемогу у змаганні і лише програвши вирішальну дуель, поступився Лашину.

Лашин розпочинає з перемоги 

Українець традиційно для себе розпочав турнір з перемоги: у «Трак-пулі» (перетягуванні 8-тонної вантажівки) Лашин був швидшим за всіх. У другій вправі – «Лог-ліфті» (підйомі 145-кілограмової колоди на кількість разів) – Кобиляж зумів показати такий же результат, як і Лашин – 6 повторень, відтак обоє атлетів розділили перемогу. А у «Прогулянці фермера» поляку на секунду вдалося випередити українця, а заразом зрівнятися за очками у загальному заліку на екваторі змагань.

Все вирішилося у «Кулях» 

Щоправда, це був єдиний раз, коли Лашин дозволив наздогнати себе. Одразу ж у наступній вправі Олександр відновив «статус-кво», вигравши вправу «Оверхед» (підйом п‘яти різних вантажів). Рафал Кобиляж розділив 2-3 місця з іншим українцем – Володимиром  Рекшою. Таким чином, перевага Лашина у загальному заліку склала 1,5 бали.

Поляку вдалося скоротити відставання до мінімальних півбала після перемоги в естафеті, що включала в себе перенесення 375-кілограмового «Супер-Йока» (коромисла) на 20 метрів та перекидання «Пальців» (4-метрових колон вагою 300 кг). Однак у вирішальній заключній вправі – «Кулях Атласа» - Лашин продемонстрував просто таки крейсерську швидкість, заклавши 4 кулі (найважча – 180 кг) за 17,19 секунди, майже на 10 секунд випередивши Кобиляжа.

Абсолютна заслужена перемога Олександра Лашина, котрий доводить, що в Україні йому рівних наразі немає, та й сусіди його титулу теж не загроза. Після свого тріумфу маріуполець гучно вигукнув у мікрофон дуже важливі сьогодні слова: «Маріуполь – це Україна!». Волиняни овацією підтримали земляка.

Бронзовим призером турніру «Найсильніша людина України» став львів‘янин Володимир Рекша.

 

Турнір «Найсильніша людина України-2015».

Технічні дані:

ЗАГАЛЬНИЙ ЗАЛІК

  1. Олександр Лашин (Маріуполь, Україна) – 33,5 очка
  2. Рафал Кобиляж (Польща) – 32
  3. Володимир Рекша (Львів, Україна) – 20
  4. Лукаш Свобода (Чехія) – 18
  5. Ярослав Апальков (Дніпропетровськ, Україна) – 11 
  6. Олег Пилип’як (Львів, Україна) – 10,5 

Підсумкова таблиця (protocol) 

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
John Johnson
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил