Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 21 августа 2015, 12:09
5056
1

Владимир КЛИЧКО: «Я знаю, как справиться с конкурентами»

Украинский боксер считает, что бокс в мире становится все популярнее

| Обновлено 21 августа 2015, 12:09
5056
1
Владимир КЛИЧКО: «Я знаю, как справиться с конкурентами»
bbc.com, Владимир Кличко
Чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії за версіями WBO, IBF, IBO, WBA наголосив, що конкуренція серед важковаговиків стає дедалі більш запеклою.
 
- Головна мета для багатьох боксерів світу - це перемога над Вами. Вони хочуть покласти край чемпіонству Кличка. Як Ви до цього ставитесь?
- Це чудовий комплімент. Вони хочуть стати на твоє місце. Хочуть потрапити на верхівку. Це природно не лише для спорту, але й загалом для суспільства. Всі хочуть нагору. Я вже на цій верхівці, і кожен хоче сісти на моє місце. Але я у великому спорті вже багато років і дуже добре знаю, як впоратись із конкурентами. І мені дуже приємно, коли я отримую пропозиції щодо бою, коли мені кидають виклик. Для мене це комплімент.
 
- Багато експертів, спортивних журналістів і фанів говорять про таку собі кризу в боксі, особливо серед важковаговиків. Бокс став менш видовищним, менш популярним. Що Ви про це думаєте?
- Навпаки, бокс стає дедалі більш популярним. Компанії вкладають все більше грошей в бої. Вони вбачають в цьому гарну інвестицію.
Як у будь-якого спорту, в боксу теж були гарні й погані часи, але зараз бокс стає популярнішим, не лише важка вага, а бокс загалом. Конкуренція стає більш запеклою, гідних конкурентів все більше. Тобто ми продовжуємо цю чудову традицію, ми плекаємо цю спадщину.
 
- Хто Ваші головні конкуренти зараз?
- Британець Ентоні Джошуа - один із найталановитіших боксерів-важковаговиків. Якщо він продовжуватиме так виступати, як він робить це зараз, то увійде в історію. У нього величезний потенціал. Ще один серйозний конкурент - Роберт Хеленіус із Фінляндії. Є ще кілька боксерів, які молоді, в яких гарні рейтинги. Наразі вони маловідомі та, втім, можуть конкурувати з чемпіонами, в тому числі й зі мною.
Головне, що такі люди, як Джошуа, як Геннадій Головкін, як я, роблять багато для того, щоб інтерес до боксу зростав. Мільйони людей у цілому світі із задоволенням дивляться бокс і стежать за тим, що в ньому відбувається. Бої, в яких виступали Клички, показували наживо у понад 50 країнах світу. Тобто бокс є привабливим, і таким він і залишатиметься.
 
- Скільки ви ще збираєтесь виступати у великому спорті?
- Не можу відповісти на це запитання. Все залежить від мотивації, від здоров'я. І якщо вони будуть, то я залишатимусь у спорті. Якщо забракне бодай одного з них, то я скажу Auf Wiedersehen - до побачення.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жирона – Барселона. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании
Футбол | 04 мая 2024, 15:59 8
Жирона – Барселона. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

Украина узнала соперников в отборочном раунде Евро-2025 U-19
Футбол | 03 мая 2024, 22:23 1
Украина узнала соперников в отборочном раунде Евро-2025 U-19

Команда Михайленко попала в группу с Нидерландами, Словенией, Казахстаном

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bonv
У Кличка конкурентів немає.