Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
521
0

Наввипередки за лідерами

Молода українська зміна назбирала 11 медалей на чемпіонатах світу й Європи

Поки зірки української «королеви спорту» виступають на етапах «Золотої ліги» або готуються до чемпіонату світу за індивідуальним графіком, їхня зміна намагається заявити про себе на молодіжних форумах.

На сході Чехії, в Остраві, відбувся п'ятий юніорський чемпіонат світу серед спортсменів віком до 17 років. Для збірної України він став найудалішим за всі роки незалежності — завоювавши три золоті й одну бронзову медалі, наша команда посіла п'яте місце.

Першу нагороду, бронзову, у штовханні ядра отримав Дмитро Савицький, після чого наші спортсмени пiднiмалися тільки на найвищу сходинку п'єдесталу. Хоч як це дивно з огляду на брак в Україні полів для метальних дисциплін, Микита Нестеренко впевнено виграв змагання дискоболів (68,54 м), а Андрій Мартинюк далі за всіх відправив молот (76,09 м). У бігових стартах наші дівчата відзначилися на 400-метрівці — Юлія Баралей не залишила шансів суперницям і фінішувала першою (53,57 сек.), а от Ольга Земляк трохи не дотягнула до призового місця — четвертий час (54,71).

Доволі непогано виступила й наша молодіжна команда, яка змагалася на чемпіонаті Європи серед спортсменів віком до 23 років, що завершився в угорському Дебрецені. В неофіційному командному заліку збірна України за медалями стала сьомою, а за очками — шостою.

Золотими медалями відзначилися метальниця диску Катерина Карсак, яка виграла з власним кращим результатом у кар'єрі (64,40 м), встановивши при цьому рекорд континентальних першостей, і 20-річна стрибунка потрійним Лілія Кулик, котра оновила молодіжний рекорд України — 14,39 м. Олександр Осмолович фінішував другим у фіналі бігу на 800 м (1.50,21), а бронзові нагороди отримали: Денис Федас у стрибках з жердиною (5,65 м — персональний рекорд), Наталія Золотухіна (метання молота — 67 м), Олександр П'ятниця (метання спису — 76,28 м) й наша жіноча естафетна четвірка 4х400 (Плотіцина, Карандюк, Ірхіна, Пейчева — 3.33,90). У десятиборстві Олексій Касьянов набрав рекордну для себе суму балів, але те ж саме зробили і його головні конкуренти, тому українець залишився четвертим.

Тепер головне — не розгубити цю «золоту молодь», від якої країна з часом чекає нових звершень на «дорослих» змаганнях найвищого рівня. Ще один шанс проявити себе підростаюча зміна отримує вже сьогодні у голландському містечку Хенгело, де починається чемпіонат Європи серед 19-річних.

Україна Молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Йожеф САБО: «Мудрик своей игрой за Челси сделал антирекламу нашим игрокам»
Футбол | 25 апреля 2024, 15:58 16
Йожеф САБО: «Мудрик своей игрой за Челси сделал антирекламу нашим игрокам»

Бывший тренер сборной Украины оценил уровень некоторых украинских футболистов

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 6
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.