Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная Украины
| Обновлено 03 августа 2015, 14:09
1803
0

Юрій Філіппов очолив чоловічу збірну України!

Таким є одне з рішень Виконкому Федерації волейболу України

| Обновлено 03 августа 2015, 14:09
1803
0
Юрій Філіппов очолив чоловічу збірну України!

В приміщенні Федерації волейболу України було людно: до Києва з’їхалися тренери та керівники команд Суперліги та вищої ліги для того, щоб взяти участь у розширеному засіданні Тренерської комісії ФВУ, яке передувало засіданню Виконкому ФВУ, що відбулося в цей же день.

Навіть за свідченнями старожилів, за останні вісім-десять років подібні заходи у Києві ніколи не збирали такої кількості волейбольних людей, як зараз: актовий зал Федерації цього разу ледве зумів умістити усіх гостей. На розширене засідання тренерської комісії прибули представники практично усіх діючих клубів, і не даремно: одним з головних питань, які розглядалися у колі професіоналів, був формат нового чемпіонату України сезону-2015/2016 у чоловічій та жіночій суперлігах, а також чоловічій вищій лізі. Втім, про рішення, які були ухвалені (пізніше їх затвердив Виконком Федерації) – в нашому наступному матеріалі.

Іншою важливою темою зустрічі було затвердження тренерів збірних команд України. Символічно та показово, що на розширеному засіданні тренерської комісії були присутні наставники чоловічої та жіночої студентських збірних України, які лише недавно з надзвичайно високим результатом завершили змагання на Універсіаді в Кореї – обидві команди завоювали срібло!

Голова тренерської комісії ФВУ Володимир Бузаєв привітав присутніх на зустрічі тренерів чоловічої студентської збірної Сергія Скрипку і Миколу Пасажина, а також наставника команди дівчат Андрія Романовича з великим успіхом, який засвідчив: український волейбол рухається вперед, і тепер для інших вітчизняних команд, що стартуватимуть на міжнародній арені, цей результат буде своєрідним маяком.

Тренери – герої Універсіади – у свою чергу подякували за підтримку та участь всієї волейбольної громадськості у підготовці студентських збірних. Поїздка до Кореї могла б і не відбутися, якби до фінансування гравців не долучилися небайдужі меценати і, звичайно, Федерація волейболу України.

Після цього учасники засідання тренерської комісії перейшли до нагального питання – вибору тренера національної чоловічої збірної України. В процесі дискусії були названі три кандидатури – Юрій Філіппов, Сергій Скрипка та Віталій Осіпов, однак двоє останніх відмовилися від посади на користь Юрія Івановича Філіппова, який, до речі, раніше вже очолював національну збірну України.

Невдовзі після засідання тренерської комісії члени Виконкому ФВУ на своєму зібранні затвердили Юрія Філіпова (на фото) на посаді головного тренера чоловічої збірної України. При цьому головним тренером жіночої збірної залишається Гарій Єгіазаров, чия кандидатура закріплена за Міністерством сім’ї, молоді та спорту (Федерація не має прямого впливу на затвердження цієї посади).

Протягом найближчих десяти днів головною місією Юрія Філіппова та Гарія Єгіазарова буде вибір тренерів збірних молодших вікових груп. Мова йде про юніорську (гравці 1997—1998 р.р. народження) та юнацьку (1999—2000 р.р.) чоловічі збірні, а також юніорську (1998—1999 р.р.) та юнацьку (2000—2001 р.р.) жіночі збірні.

За новим статутом, який діє в Федерації, право ухвалювати кадрові рішення по цим посадам цілком належить наставникам дорослих команд. Таким чином це забезпечить послідовну систему у підготовці команд, єдину стратегію з боку тренерів на методику та практику тренувань і безперешкодний та комфортний перехід гравців від молодшої команди до старшої. У найближчі дні Юрій Філіппов та Гарій Єгіазаров скажуть своє вагоме слово, і тренерський штаб усіх українських збірних буде сформований остаточно.

За матеріалами прес-служби ФВУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.