Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Стрельба
|
661
0

Українські амазонки не поцілили в Пекін?

Без медалей завершила збірна України змагання 44 чемпіонату світу по стрільбі з луку у німецькому Лейпцигу

У Німеччині вийшли на старт понад 530 лучників із 80 країн світу. Пишатися наша команда може лише п’ятьма олімпійськими ліцензіями до Пекіна-2008, хоча повного комплекту путівок до Піднебесної українці не здобули.

Задля цього нашій чоловічій та жіночій збірним необхідно було потрапити до чільних вісімок. Це вдалося лише лучникам, які у Пекіні будуть представлені повним складом - як в індивідуальній, так і в командній першостях. Таке право здобули львів’янин Маркіян Івашко, Віктор Рубан із Харкова та одесит Павло Беккер. Серед жінок лише двом українкам вдалося потрапити до залікового списку володарів ліцензій – в Пекіні змагатимуться Тетяна Бережна та Вікторія Коваль.

Чемпіонами світу стали Донг Х’юн Ім та колишня молдаванка Наталка Валєєва, яка вже давно виступає за Італію. У фіналі Ім переміг росіянина Балжиніму Циренпілова - 110:108, а Валєєва виграла у дворазової олімпійської чемпіонки Афін-2004 – Сун-Х’юн Парк - 108:106.

У чоловіків бронзову нагороду розіграли британські робінгуди: Алан Вілліс у перестрілці виявився влучнішим за Симона Тері - 112:112 (10:9). Серед жінок третьою призеркою стала росіянка Наталія Єрдинеєва, перемігши американку Дженіфер Ніколс - 106:105.

Найвище місце серед українців – шосте – посів львів’янин Маркіян Івашко, якому шлях у чвертьфіналі перетнув англієць Тері. Віктор Рубан фінішував на 21-му місці, Павло Беккер – на 39-му. У командних змаганнях чоловіча збірна України посіла сьоме місце, поступившись у чвертьфіналі Тайваню – 211:213.У фіналі командних змагань збірна Південної Кореї “перестріляла” команду Великої Британії.

Найвище серед українок у світовому табелі про ранги розташувалась харків’янка Тетяна Бережна – десяте місце, 16-ою фінішувала її землячка Вікторія Коваль, а буковинка Тетяна Дорохова показала 103-й результат. На шляху до олімпійської ліцензії, на стадії 1/8 фіналу, українок зупинили майбутні віце-чемпіонки світу – тайванки – 199:205. Як тут не згадати, що головний тренер збірної України Віктор Сидорук не взяв до Лейпцига чи не найстабільніших вітчизняних амазонок останнього десятиріччя – львів’янок Катерину Палеху та Юлію Лобженідзе...

Для Львова стрільба з лука – знаковий вид спорту: 76 років тому у місті Лева відбувся перший чемпіонат світу і створено Міжнародну федерацію ФІТА. Біля витоків відродження цього виду спорту в СРСР стояли львів’яни Михайло Хусківадзе, Олександр Калиниченко, Роман Труш. Наші земляки Тетяна Образцова, Віктор Сидорук, Валентина Ковпан, Катерина Палеха, Юлія Лобженідзе, Маркіян Івашко та інші – здобували звання чемпіонів світу та Європи, на Олімпіаді-2004 в Афінах бронзову нагороду здобув львівський динамівець Дмитро Грачов. Відтак, провал наших лучників у Лейпцигу може боляче вдарити по присутності представників Львівщини у Пекіні-2008.

У жіночому командному фіналі Південна Корея виявилась влучнішою за Тайвань. Успіхи європейських лучників у Лейпцигу свідчать, що ера азійського домінування на лукодромах потроху минає. На жаль, українці виявилися статистами у цій боротьбі... Для прикладу, дві польські збірні, які тренує українець Сергій Родіонов, посіли на чемпіонаті світу четверте та п’яте місця.

Михайло Пінчук, держтренер узбірної України:
По гарячих слідах не варто робити поспішних висновків. Звичайно, прикро, що у Лейпцигу не вдалося здобути повного комплекту олімпійських ліцензій. У наших дівчат ще є можливість реабілітуватися на чемпіонаті Європи-2008 у Франції, де вони повинні потрапити до трійки призерів. А от чи поїде наша жіноча збірна до Пекіна, тепер залежатиме від рішення спеціальної комісії ФІТА...

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Где смотреть онлайн бой Александр Усик – Тайсон Фьюри
Бокс | 16 мая 2024, 05:51 0
Где смотреть онлайн бой Александр Усик – Тайсон Фьюри

Поединок за абсолют пройдет вечером 18 мая в саудовском Эр-Рияде

Золотая Бутса. Кейн фактически недостижим. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 16 мая 2024, 06:45 1
Золотая Бутса. Кейн фактически недостижим. Какое место занимает Довбик?

Килиан Мбаппе и Эрлинг Холанд делят 2–3 позиции в списке бомбардиров сезона

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.