Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 июля 2015, 16:38
1869
0

Лео МАТОС: «К отсутствию Коноплянки нужно привыкнуть»

Игрок «Днепра» поделился ожиданиями от поединка с «Черноморцем»

| Обновлено 26 июля 2015, 16:38
1869
0
Лео МАТОС: «К отсутствию Коноплянки нужно привыкнуть»

Прес-служба ПЛ поспілкувалась з гравцем «Дніпра» Леонардо напередодні зустрічі з колишньою командою бразильця.

– Лео, почнемо з актуального на сьогодні питання: що запам’яталось з періоду виступів за «Чорноморець»?
– На грі мої спогади ніяк не позначаться. Це один з багатьох поєдинків, на який я мушу бути зосередженим, як і на всі інші. А з «Чорноморцем», з Одесою і справді пов’язані багато яскравих моментів, адже там я провів цілих 5 років.

– Проте сьогодні твій колишній клуб зазнав багатьох змін…
– Так, звичайно. Тоді перед нами стояли високі завдання, у колективі було багато «зірок» - як українців, так і легіонерів. Дивився зустріч 1-го туру проти «Олімпіка». Дуже мало залишилось з того моменту (а це вже більше року), як я поїхав, спільного: молодь, маловідомі виконавці. Проте ці гравці прагнуть продовжувати традиції клубу. І іноді гра у них клеїться. Кілька моментів взяли на озброєння – те, що для нас може бути у неділю небезпечно. А молодь проти найкращих команд завжди дуже мотивована. Друзі в Одесі залишились, втім, для мене той період вже історія. Сьогодні зосереджений на виступах за «Дніпро». Тим більше, нам належить відкрити сезон на своєму стадіоні.

– Який у твоїй команді панує настрій після стартової гри в Ужгороді?
– Чесно кажу: для мене ця нічия все одно що поразка. Ніяк не очікували – що я, що мої партнери – втратити очки з «Говерлою». А на старті кожному хочеться виграти. Зараз можна згадувати невикористані моменти, проте все вже трапилось. Нехай цей результат поки що не є катастрофою, однак тепер ми маємо бути вдвічі більш зосередженими, щоб не відставати від конкурентів.

– Що сказав Мирон Маркевич після гри?
– Тренер був дуже незадоволений. Він також наголосив, що моменти потрібно використовувати, а більше права на схожі помилки вже не маємо права.

– Євген Коноплянка поїхав. Можливо, причина у його відсутності?
– Це найкращий футболіст, з яким мені доводилось грати. Дуже сильний виконавець, втрата якого позначилась би на будь-якому клубі. Для нас це негативний момент, проте варто звикати. У нас є висококласні гравці, які здатні виконувати функції Євгена. Це і Бруно Гама, і Матеус, який нарешті повністю оговтався від травми.

– Ти також фланговий гравець. На якій позиції виступати зручніше?
– Я все життя грав праворуч. І у захисті, і ближче до нападу. Але сьогодні засвоїв вже і лівий край, адже найголовніше – грати.

– Чого чекаєш від нового сезону? Які цілі поставив перед собою?
– У «Дніпра» традиційно стоятимуть високі завдання у трьох турнірах – Чемпіонаті, Кубку України та Лізі Європи. Звичайно, хочеться поборотись за титули у внутрішніх турнірах, а також спробувати повторити минулорічний успіх в єврозмаганнях. Втім, можливо, це й не для всіх відчутно, та у міжнародних іграх досягати такого високого раунду дуже важко. Спробуємо використати досвід. І звичайно, бажаю особисто допомагати «Дніпру» у нових звершеннях.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.