Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
548
0

ЄЗЕРСЬКИЙ: «Вибір гравців – право тренера»

Новобранець «Шахтаря» Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ розказав про те, чому він не зіграв у матчі проти «Динамо»

Дебютувавши в складі «Шахтаря» в матчі за Суперкубок, Володимир Єзерський пропустив гру нової команди проти «Динамо» в стартовому турі першості країни. Про причини своєї відсутності, про реакцію на критичні зауваження Чигринського та про стосунки з Луческу захисник збірної України розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Прессингу».

СУПЕРКУБКОВИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ

- Володимире, в недільному матчі проти «Динамо» залишилися на лаві запасних внаслідок звичайного принципу ротації чи, не дай Боже, маєте якісь проблеми зі здоров’ям?
- Травми і пошкодження наразі не турбують. Чому ж не потрапив до основи? Напевно, тренер вирішив, що в такому важливому матчі варто довіритися більш знайомим та зіграним між собою футболістам. Вважаю, що сталість ігрових зв’язків для захисної лінії – надзвичайно важлива. Адже оборонці мають розуміти один одного з півслова.
 
- Якщо відверто, судячи з перебігу подій на полі РСК «Олімпійський», ви – зі своїм досвідом та кваліфікацією – вельми б пригодилися команді…
- Не мені судити. Можливо, з боку видніше, одначе вибір гравців – право виключно наставника. Я не збираюсь забивати собі голову питаннями, чому не грав. Моя справа належно працювати на тренуваннях, користуватися кожним шансом в матчах, щоби довести свою профпридатність.
 
- У матчі за Суперкубок, схоже, вам не вдалося одразу ж віднайти взаєморозуміння з напарником Дмитром Чигринським…
- Справді, проте не забувайте, що аби почувати себе більш-менш зіграними, необхідно провести пліч-о-пліч хоча б декілька офіційних матчів. Ми ж, якщо не помиляюсь, в одеському двобої з динамівцями вперше вийшли у такому складі. Можна сказати, то був певний експеримент. При цьому, вважаю, ми заслуговували на перемогу, але не зуміли трохи уважніше зіграти в атаці. Тому залишається тільки привітати киян з перемогою…
 
- Володю, поясніть, будь ласка, парадокс: в захисній лінії «Шахтаря» зібрані класні гравці, та все одно кількість помилок в обороні в останніх матчах просто вражає.
- Очевидно, до цього призводить той факт, що більшість гравців команди – в тому числі флангові захисники – віддають багато сил атакуючим діям. Не можна заперечувати, що ті ж Даріо Срна чи Разван Рац – виконавці європейського рівня. Проте іноді, з об’єктивних причин захоплюючись атакою, вони не встигають повертатися назад. Не завжди вчасно переключаються з наступальної на оборонну фазу півзахисники. Не сприймайте це як критику: такі проблеми притаманні кожній команді, що веде матч в агресивній манері. Суперники на кшталт київського «Динамо», що собаку з’їли в грі на контратаках, частенько мають нагоди скористатися «дірками», котрі виникають в тилу «Шахтаря».
 
МАЄТЕ ПРЕТЕНЗІЇ? ЛАСКАВО ПРОШУ…

- В останніх матчах не диво багато претензій виникає до Дмитра Чигринскього. Деякі фахівці припускають, що юний капітан гірників «спіймав зірочку» і знизив вимоги до себе. Ви згодні?
- Я знаю Діму як дуже хорошу людину та талановитого футболіста. Можливо, на початку сезону він ще не набрав належних кондицій, тому не демонструє свого звичного рівня. Повірте, це скоро минеться.
 
- До речі, після суперкубкової поразки «Шахтаря» в Інтернеті з’явилося інтерв’ю Чигринського, яке мас-медіа презентували як «наїзд» на Єзерського…
- А про що мова? Я не читав.
 
- Чесно кажучи, заголовок того інтерв’ю «Чигринский звалил вину на Езерского» притягнутий за вуха, адже Дмитро сказав наступне: «По-моему, одной из главных причин того, что мы пропустили два мяча, стала наша несогласованность с новобранцем команды Владимиром Езерским. Он, безусловно, прекрасный футболист, но мы крайне мало времени провели на поле вместе, поэтому часто недопонимали друг друга».
- Рація в його словах, безумовно, є. Скажу, що після матчу Чигринський мені жодних претензій не висловлював.
 
- Думаю, він ще занадто молодий, щоб критикувати вас…
- Я ніколи не прикриваюся своїми заслугами та досвідом. Якщо б йому захотілося висунути мені якісь зауваження – не проблема. Тим паче, Дмитро – капітан команди. Я ж готовий відповісти на всі претензії самовідданою грою та наполегливою працею на тренуваннях.
 
ЛУЧЕСКУ ЖИВЕ ФУТБОЛОМ

- Завершуючи тему Суперкубку, скажіть, про що Мірча Луческу постійно вам кричав від бровки?
- То були робочі підказки. Наші півзахисники в якийсь момент почали надто багато передач віддавити назад, тому тренер просив, щоб ми їм підказували, а також самі допомагали швидше доправляти м’яч у зону атаки.
 
- Спільну мову з наставником вже знайшли? Взагалі з ним легко спілкуватися?
- Моє перше враження про Луческу – надзвичайно «футбольна» людина. Він просто живе грою, постійно дістає та аналізує гори нової інформації – про світовий та український футбол. Нормально з ним поговорити, звичайно, заважає мовний бар’єр. Хоча специфічні терміни російської мовою він уже опанував.
 
- З новобранцем Кристіано Лукареллі вже познайомились?
- Ні, по-моєму, він лише в неділю прибув до Донецька і команді представлений ще не був.

www.pressing.net.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.