Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Италия
|
5427
11

ФЕРНАНДО: «Часто слышал в Украине выстрелы»

Экс-игрок донецкого «Шахтера» - об украинском этапе своей карьеры

ФЕРНАНДО: «Часто слышал в Украине выстрелы»
Колишній півзахисник «Шахтаря», а нині гравець італійської «Самподрії» Фернандо — про час, проведений в Україні, крадіжки автомобілів, та свої мрії.
 
Екс-гравець донецького «Шахтаря» — бразильський хавбек Фернандо в інтерв’ю генуезьському виданню «Il secolo XIX» розповів про своє життя в Україні, поділився планами на майбутнє та враженнями від війни.
 
— Останнім часом містер Луческу тримав тебе на лаві запасних...
— Це був його вибір....Між нами не було проблем. Нас, бразильців, у команді багато, тому він мене часто залишав в запасі.
 
- З України ти перебрався в Італію. Чому саме Серія А?
— Італійський футбол для нас бразильців — прибуття в кінцеву точку «європейської мрії». В Бразилії щодня говорять про італійські команди, культуру. В минулому в мене були контакти з «Наполі» та «Фіорентиною», але це були лише розмови....
 
— Були розмови, що тобою цікавився і мадридський «Реал», коли шукав заміну Хабі Алонсо.
— Так, чув такі чутки. Потім, коли в одному з матчів Ліги чемпіонів наші шляхи з Алонсо перетнулись, і я побачив його гру наживо, навіть злякався — він дуже сильний футболіст.
 
— Війна в Україні підштовхнула тебе до змін?
— Так. Останні місяці насправді були дуже важкими. Моє життя — це дім та тренування. Ввечері з дому не виходив, вдень — дуже рідко. Вмикав телевізор і щоденно чув, скільки людей вже загинули. Жодного разу не бачив бій, але багато разів чув, як стріляли. Пізніше був пошкоджений наш стадіон, і ми змушені були залишити місто та жити між Києвом і Львовом. Ми завжди були на зв’язку з нашим консульством, і якби ситуація погіршилась, нас одразу ж вивезли б з країни. Мої батьки та друзі з Бразилії постійно телефонували мені, вмовляючи повернутися додому. Я дуже переживав за свою сім’ю, але на щастя нічого не трапилось.
 
— За винятком, що у твоєї родини викрали два автомобілі за місяць...
— Це насправді неймовірно. Два «Рендж Ровера». Перший був припаркований біля нашого будинку. Зранку вийшов, не бачу своєї машини, навіть подумав що, можливо, припаркував її в іншому місці, але ні... Наступний випадок стався з моєю дружиною. Вона була у супермаркеті приблизно двадцять хвилин, вийшла — і не знайшла вже автомобіля. Перший автомобіль нам знайшли, другий ні.
 
— Можливо, доля зробила тебе сампдоріанцем вже в 2010 році, саме тоді тебе перевели з молодіжної команди «Греміо» до першої. Пам'ятаєш, за якого тренера це сталося?
— За Паоло Сіласа.
 
— Знаєш, що він був гравцем «Сампдорії» в 1991-1992 роках?
— Ні. Це справді так? Я народився в 1992 році. Багато чув за Тоніно Черецо, мені казали він написав історію про «Сампдорію».
 
— Свій перший матч за національну збірну ти провів у 2013-му році проти команди Італії. Чи правда, що запрошення від тодішнього головного тренера бразильської збірної Сколарі тобі принесли, коли ти ще спав?
— Так, правда. Ми готувалися до нового сезону з «Греміо» Почув, що хтось стукає двері моєї кімнати. Це був мій друг Верлей, він забіг у кімнату зі словами: «Тебе викликають у збірну!». Я спершу не повірив. Пізніше, увімкнувши телевізор, почув цю новину.
 
— Тебе вісім раз викликали до збірної, але востаннє у таборі національної команди ти був 14 серпня 2013 року. Потім — як відрізало. Чому?
— На мою думку, в національній команді Бразилії дуже велика конкуренція, а я, переїхавши в Україну, повністю випав з поля зору тренерів збірної. Цей чемпіонат в нас не відслідковують. Але зараз, коли я потрапив до Серії А, сподіваюсь, знову потраплю «під контроль» наставників збірної.
 
— Твій ігровий номер — 17-й — у «Сампдорії» належить Паломбо.
— Так, я знаю. Тому й вибрав 70й, який мені приносить удачу. 
 
Источник MatchDay
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Итоги дня Лиги конференций. Кто сыграет в полуфинальных матчах?
Футбол | 19 апреля 2024, 06:05 0
Итоги дня Лиги конференций. Кто сыграет в полуфинальных матчах?

В полуфиналах встретятся: Олимпиакос – Астон Вилла, Фиорентина – Брюгге

Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
speka
Это где он выстрелы слышал то??? В своей плазме играю в Батлу или КоД? А тачки крадут у них, потому что кто-то из приближенных и сливает инфу, сладкие.
alex_kor
че вы накинулись, не читали чтоли статью?
Он сказал что слышал выстрелы пока еще жил в Донецке.
Serge_new
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vadya-metal (Greece)
Счастье твоё, Фернандо, что твоя родина не так близка к конченому руССкому миру, как наша, и никто у вас ничего не анексирует, или засылает наемников-убийц и прочих подонков.
M-E-S-S-E-R
Недоразумение трансферной политики ШД, играющее во Львове, слышало выстрелы и при том часто... Может, лучше бы он за Илличевец отыграл в аренде годик... там все "тихо"! Кисилев и Пуйло зуб дают!
TRASHER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
afpa
На блокпосту парень стоял )))