Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 23 июля 2015, 11:41
2397
0

Сергей ПОЛИТЫЛО: На день рождения Кварцяному подарили слона

Новый капитан «Волыни» рассказал о новостях луцкой команды

| Обновлено 23 июля 2015, 11:41
2397
0
Сергей ПОЛИТЫЛО: На день рождения Кварцяному подарили слона
ФК Волинь

 

Новий капітан «Волині» Сергій Політило розповів про подарунок команди Кварцяному на день народження, завдання «Волині» на цей сезон та про останні новини у стані лучан перед зустріччю із «Шахтарем».

- Що команда подарувала Віталію Кварцяному на день народження?
- Хтось сказав, що тренер збирає статуетки слонів, тому вирішили подарувати слона. Ми якраз повертались із Полтави автобусом, і рівно в дванадцятій годині ночі його привітали. Наскільки я зрозумів, Віталій Кварцяний не дуже сприймає різні свята, а постійно думає про роботу, тому що по природі максималіст. Тому чогось веселого в автобусі не було, особливу музику не вмикали. Тренер каже, що в році вихідний тільки один – 31 грудня.

- Ти став капітаном «Волині», хоча в команді багато старших футболістів або тих, хто вже давно в команді. Як це відбулось?
- Проплатив потрібним людям! Якщо серйозно, то це і для мене стало несподіванкою. Я здивувався, але відмовитись не зміг. Ще на зборах мені дали капітанську пов’язку, це було рішення Віталія Кварцяного. Я думав, що потім команда вибере капітана, але виборів не було.  

- Зі зборів «Волині» було дуже мало інформації. Як все проходило, і чи багато новачків було на перегляді?
- Практично всі, хто був з нами на зборах із новачків, підписали контракт із «Волинню». Єдиний мінус – мала кількість спарингів, тому що влітку в Туреччині практично немає команд. У матчі з «Ворсклою» у першому турі було видно, що команда ще не зіграна, тому що Кравченко, Діденко і Насонов, які грали в старті, прийшли в команду лише за кілька днів до поєдинку.

- За «Волинь» дебютував Сергій Кравченко. Граючи з ним у центрі поля, одразу відчув його досвід та рівень?
- Звичайно. Це один із найдосвідченіших футболістів України, який вміє дуже багато на полі. Пас, удар, розуміння футболу – він виділяється цими якостями. Ми нещодавно в «Дніпрі» разом грали, тому впевнений, що будемо прогресувати і швидко відчуємо один одного. У «Волині» зараз багато футболістів, які були в «Дніпрі»: Кравченко, Польовий, Насонов, Кобахідзе і я - це дає можливість швидше знаходити спільну мову на полі. Якщо нам ще кілька футболістів із «Дніпра» віддадуть, то взагалі буде прекрасно – зможемо боротися за Лігу Європи. Навіть не боротися, а потрапити туди.

- Але можуть і забрати Кобахідзе. Він ще з «Волинню»?
- Так, готується до «Шахтаря». Але він може повернутись до «Дніпра» в будь-який момент. Хочеться, щоб він залишився в «Волині», тому що для нас це лідер атаки і гравець, який найчастіше загострює гру попереду. Зрозуміло, що кожен футболіст мріє грати в топ-клубі, і Кобахідзе своєю грою довів, що заслуговує виступати в «Дніпрі». Думаю, він не тільки може збільшити резерв, а реально готовий підсилити команду Мирона Маркевича.

- Твій контракт також належить «Дніпру», чи йшла розмова про повернення до Дніпропетровська?
- Таких розмов не було. Мій контракт ще триває рік, і поки що я в «Волині». Мені потрібно якісно грати тут і думати про завдання «Волині». Я родом із Нововолинська, і мені завжди хотілось вдома пограти. Зараз у мене є можливість виступати в Луцьку, частіше бачити своїх батьків, тому у всьому є свої переваги. Але якщо я буду потрібен, то із задоволенням повернусь до «Дніпра». 

- На позиції центрфорварда Бікфалві замінив Анатолій Діденко. Доведеться змінювати гру в атаці через їхній різний стиль?
- Напевно, буде більше флангових і довгих передач, тому що Толя головою вміє добре грати, а Бікфалві був більш технічним. Коли пішов Ерік, то нападаючих в команді практично не залишилось. Є молодь, яка ще не готова до найвищого рівня, тому гравець на цю позицію потрібен був обов’язково. Діденко прийшов перед матчем із «Ворсклою», і я впевнений, що нам в атаці було тепер комфортніше.

- Ти здивувався, що Бікфалві обрав Китай для продовження кар’єри?
- Чесно кажучи, так. Ерік – футболіст дуже високого рівня, і я думав, що він залишиться в українському гранді. Мабуть, Китай він вибрав через серйозні фінансові умови, тому що за потенціалом міг грати в найкращих чемпіонатах Європи.

- Бікфалві вже у іншій команді, Бабатунде і Матей не повертаються до Луцька. Це тріо було основним в атаці «Волині» в минулому сезоні. Зараз відчуваєте, що такої солідності вже немає в атаці?
- Так і є. В минулому сезоні у нас був дуже хороший склад, і не вистачило стабільності в певних моментах, щоб потрапити до Ліги Європи. Було видно, що заборгованість по зарплаті на певних футболістів серйозно впливала, і вони не могли себе налаштовувати як потрібно на кожен матч.

- А яка зараз ситуація із фінансами, чи правда, що перед командою погасили борги?
- Так, вже виплачують кошти, і це видно по настрою в команді. Поступово все нормалізовується, і ця тенденція дуже радує. 

- Щось чути про повернення до «Волині» Бабатунде та Матея перед «Шахтарем»?
- Поки що їх немає в команді. Але хочеться, щоб «нежданчик» відбувся, і вони могли грати.  

- Зараз перед командою поставили ціль потрапити до єврокубків?
- Тренер сказав, що розмовляв із інвесторами, і вони хочуть потрапити туди. Але таку ціль ставить перед собою команда і кожен футболіст. Ми хочемо там грати.

- В останніх двох домашніх матчах проти «Шахтаря» «Волинь» взяла чотири очка. Відчуваєте себе впевнено перед матчем у четвер?
- Мабуть, проти «Шахтаря» найважче і найцікавіше грати в Україні. «Шахтар» постійно пресингує і атакує, тому концентрацію не можна втрачати ні на секунду. Вони можуть купувати і продавати футболістів, але їхній стиль гри ніколи не змінюється. У «Шахтарі»  дуже багато індивідуально сильних футболістів, але я виділю Алекса Тейшейру. Скільки він грає в Україні, стільки й прогресує.  Впевнений, його буде важко втримати наступним літом від переходу в топ-клуб Європи. Нас серйозно налаштовують на гру, але як все складеться, буде видно після фінального свистка.

Дмитро ПОВОРОЗНЮК

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.