Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 июля 2015, 13:11
1448
0

Мирослав СТУПАР: «Грисьо испортил мнение об арбитрах»

Экс-арбитр ФИФА раскритиковал работу судьи в матче «Сталь» - «Динамо»

| Обновлено 22 июля 2015, 13:11
1448
0
Мирослав СТУПАР: «Грисьо испортил мнение об арбитрах»
«Металург» — «Зоря». Анатолій Абдула провів цей матч на нормальному рівні, легко розбирався в небагатьох проблемних моментах.
 
«Олімпік» — «Чорноморець». Дебют Миколи Балакіна можна вважати успішним. Арбітр рівня вищого дивізіону. Але якусь оцінку йому можна буде дати після трьох-чотирьох проведених матчів високого напруження.
 
«Металіст» — «Карпати». Олександр Дердо нічого не придумував, за великим рахунком, справедливо вилучив Рудику. Але для прем’єр-ліги можна були би підняти планку боротьби. Хоча це не кримінал.
 
«Ворскла» — «Волинь». Сергій Березка достатньо впевнено керував грою. Справедливо і послідовно показав дев’ять карток (чотири — полтавцям, п’ять — лучанам).
 
«Шахтар» — «Олександрія». Це все одно, що змагалися «Мерседес» і «Жигулі». Про що говорити, якщо «гірники» за весь матч зробили всього шість фолів? Іван Бондар не мав проблем у роботі. Його підвів асистент Євген Данильченко, який є достатньо слабким помічником. Минулого сезону він у двох матчах зробив помилки, які вплинули на кінцевий результат. Ця помилка сталася в матчі, який не був безкомпромісним. Але гол Ордеця очевидний. Причому, це не був проблемний момент. Так, там було декілька гравців, але для того ти і асистент прем’єр-ліги, щоби вміти розбиратися, хто поза грою, а хто вибігає з правильного положення. Не знаю, чому він працює в елітному дивізіоні, його місце в першій лізі.
 
«Сталь» — «Динамо». Юрій Грисьо зіпсував думку про арбітрів у стартовому турі. У цьому матчі він не був послідовним. На 36-й хвилині, коли Велозу у стрибку вибивав м’яч, і той від голови влучив йому в руку, арбітр справедливо не призначив 11-метровий. Хоч гравці «Сталі» і голосували двома руками за пенальті. Але Грисьо до цього моменту підійшов професіонально, і правильно визначив, що ніякого порушення не було. Гравець навмисно не грав рукою.
 
Проте після перерви, на превеликий жаль, коли на 51-й хвилині у штрафному дніпродзержинців відбулася маленька «пожежа»: м’яч од землі потрапив у руку Іщенку, який розвертався і десь зачепив цей м’яч. Захисник як ошпарений відсмикнув руку. Але Грисьо зупинив гру і призначив 11-метровий, при цьому ніхто з динамівців особливо не апелював. Подальші дії Іщенка, який дозволив собі нецензурну лайку, і Вороніна, який активно протестував, не хочу захищати. Тут Грисьо був правий, спочатку покарав Іщенка попередженням, але той не зупинився і, зрештою, побачив перед собою червону картку, Воронін отримав «гірчичник». Але в такій ситуації призначати 11-метровий не було підстав. Незрозуміло, які критерії він собі обрав, щоб визначити порушення. Якби Грисьо не вказав на «позначку» і продовжив гру, а це на 100 відсотків правомірне рішення, його роботу можна було би вважати задовільною. Не кажу, що моменти Велозу і Іщенка ідентичні, але такі ситуації треба правильно трактувати. У правилах це чітко написано. Іщенко не хотів грати рукою, м’яч був як гарячий і він блискавично прибрав руку.
 
«Говерла» — «Дніпро». До роботи Юрія Мосейчука не було особливих нарікань.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс
Футбол | 23 апреля 2024, 23:59 77
Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс

Команда Артеты праздновала самую крупную победу в истории отношений между этими коллективами

Арсенал – Челси – 5:0. Канониры опозорили Мудрика и Ко. Видео голов и обзор
Футбол | 24 апреля 2024, 01:30 1
Арсенал – Челси – 5:0. Канониры опозорили Мудрика и Ко. Видео голов и обзор

Смотрите самые интересные моменты топ-матча АПЛ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.