Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1598
0

Молодежь Металлиста минимально обыграла Карпаты

В Харькове открыли сезон матчами молодежных команд

Молодежь Металлиста минимально обыграла Карпаты
Перша гра сезону завжди особлива – кожна з команд хоче розпочати першість з позитивного результату. Не менш цікавим для вболівальників є і хто вийде на поле з перших хвилин матчу. Визначаючи стартовий склад на звітний поєдинок, тренерський штаб молодіжки «Карпат» зупинив свій вибір на наступних виконавцях: місце у воротах обійняв Іван Сілецький; пару центральних оборонців склали Володимир Сениця і Назар Виздрик; фланги захисту закривали Станіслав Штаненко та Андрій Маркович – зліва і справа відповідно; за опорну зону відповідали Назар Вербний з Тарасом Завійським, вище яких діяв Ігор Богач; з флангів атакували вінгери Дмитро Полюганич і Максим Грисьо, а на позиції центрфорварда вийшов Юрій Захарків.
 
Грати командам довелося у непростих погодних умовах – літня спека на Слобожанщині у розпалі. Тим не менше, карпатівці вирішили з самого початку розпочати гру активно, без розвідки і вже на 1-й хвилині створили чудову нагоду відкрити рахунок. Полюганич пройшов по флангу і мав два варіанти розвитку атаки: перший – вирішувати момент самотужки; другий – віддати передачу на Богача, який підтримував атакувальний порив свого вінгера. Дмитро обрав останній варіант, віддавши круглого на Ігоря. «Десятка» нашої команди із забійної позиції класно пробив по воротах, але не менш ефективно зіграв і голкіпер «Металіста» Каневцев, врятувавши свою команду від неприємностей. 
 
Напевне, в цей момент вболівальники «Карпат» з оптимізмом очікували продовження активної гри від своєї команди. Однак дійсність виявилася дещо іншою – майже до самого свистка на перерву події на полі розвивалися між двома штрафними майданчиками, а от прорватися на по-справжньому забійну позицію не вдавалося ні господарям, ні гостям. Щоправда, харків’яни змогли створити пару напівмоментів, але карпатівці без особливих проблем залишили свої ворота у недоторканності. 
 
Здавалося, команди підуть на перерву за «сухого» рахунку, що в принципі відповідало б тому, що глядачі бачили безпосередньо на полі. Однак схоже, висловлюючись шаховою термінологією, згідними відкласти вирішення долі партії на другу частину зустрічі були тільки «Карпати». Цим і скористався «Металіст», провівши дві небезпечні атаки перед самим свистком на перерву. На 43-й хвилині атака господарів лівим флангом завершилася передачею верхом на дальню стійку і Синиця, зігравши на випередження, головою скерував круглого у сітку – 1:0. А за дві хвилини вже Соломаха ледь не подвоїв перевагу в рахунку «Металіста», але вискочивши сам на сам з Сілецьким, не зумів як слід пробити, тож на перепочинок суперники пішли за мінімальної переваги харків’ян.
 
У перерві тренери «Карпат» провели тільки одну заміну – замість опорника Вербного вийшов Михайловський, для якого це був перший офіційний поєдинок після тривалого лікування. Як і перший, другий тайм «зелено-білі» розпочали активно, давши зрозуміти «жовто-синім», що щастя вони шукатимуть виключно біля їхніх воріт. Втім, футболісти «Металіст» не мали нічого проти, аби грати другим номером. Харків’яни не приховували, що їхні думки на 99 відсотків сконцентровані на тому, аби зберегти переможний для себе рахунок у матчі. Треба віддати належне господарям, які в обороні діяли дуже щільно, самовіддано та дисципліновано. Як результат, голкіперу слобожанців хоча й доводилося бути увесь час максимально зібраним, безпосередньо у гру вступати доводилося не часто. Та все ж кілька непоганих моментів, аби принаймні відігратися і в такий спосіб повернутися додому не з пустими руками, карпатівці мали. Найкращий шанс мав Захарків, коли партнери вивели його у прорив прямо по центру. Однак пробити по воротах центрфорварду «левів» не судилося – в останній момент хтось із захисників у підкаті вибив круглого на корнер. Тож у підсумку перший млинець нового сезону для нашої молодіжки вийшов глевким – ні забитого м’яча, ні здобутих залікових балів.
 
 
«Металіст» U-21 – «Карпати» U-21 – 1:0
«МЕТАЛІСТ» U-21: Каневцев, Шевченко, Малик, Ковтун, Ковток, Ралюченко, Авер’янов (Сизий, 67), Синиця (Копина, 77), Кучинський (Краєв, 71), Чегурко, Соломаха.
«КАРПАТИ» U-21: Сілецький, Сениця, Виздрик, Маркович, Штаненко, Вербний (Михайловський, 46), Завійський, Богач, Полюганич, Грисьо (Савошко, 77), Захарків (Гладкий, 68).
Гол: Синиця, 43.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Известно, как Джошуа отреагировал на победу Усика над Фьюри
Бокс | 19 мая 2024, 12:42 2
Известно, как Джошуа отреагировал на победу Усика над Фьюри

Энтони уверен, что украинец выиграл уверенно

Нужно отдать должное Тайсону. Кличко отреагировал на победу Усика над Фьюри
Бокс | 19 мая 2024, 07:20 5
Нужно отдать должное Тайсону. Кличко отреагировал на победу Усика над Фьюри

Александр победил британца по итогам 12 раундов и стал абсолютным чемпионом мира

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.