Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
591
0

Феміда без протоколу

В Одесі відбулася зустріч арбітрів вітчизняної вищої ліги з керівниками ФФУ та ПФЛ

Ініціювали подію, що проходила за закритими дверима, самі судді. Відверта розмова тривала майже три години, а по її закінченні на питання журналістів відповів президент ФФУ Григорій Суркіс.

Занепокоєння рефері
«На мій погляд, це була дуже корисна та своєчасна зустріч, яка, щоправда, могла не відбутися, якщо б на початку цього року не ввели додаткові дисциплінарні санкції для арбітрів. Нагадаю, зараз суддя вищої ліги, що отримав від делегата ФФУ оцінку «п’ять» за десятибальною системою, автоматично втрачає право обслуговувати матчі цього дивізіону. Сьогодні я нарешті почув, що саме непокоїть наших рефері. Сподіваюсь, шляхом створення робочої групи, до якої, окрім них, увійдуть представники суддівського, технічного комітетів, інші працівники національної федерації та ПФЛ, ми впораємося з усіма проблемами», – зазначив Григорій Суркіс.

Щира бесіда
«Клас українських арбітрів дозволяє їм обслуговувати поєдинки топ-команд, але задля довгоочікуваного прориву необхідно очистити вітчизняний футбол. Будемо вважати, що процес очищення розпочався саме на цій зустрічі. Припускаю, що відвертою бесіда виявилася й завдяки відсутності на ній журналістів. Ми створили платформу для відновлення щирості між усіма, хто був присутній на цій зустрічі», – підкреслив президент ФФУ.

Допомога суддям
За словами Григорія Суркіса, федерація готова допомогти, в тому числі й на законодавчому рівні, реалізувати служителям футбольної Феміди свої професіональні якості. Стосується це і підвищення гонорарів для рефері, й надання їм можливості переймати досвід у найкращих європейських фахівців.

Протокол не потрібен
«Я залишив зал з відчуттям того, що справа зрушилася з мертвої точки, – резюмував глава ФФУ. – Не сумніваюся, що арбітри розцінили цей діалог не як бажання їх покарати, а як спробу порозумітися з колегами, адже ми разом намагаємося перетворити наш футбол на якісне видовище. Ніякого протоколу ми не складали. Він і не потрібен. Головне – довіра. Наголошую, ми говоримо не окремо про інтереси суддів, а про інтереси всього українського футболу».

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 22
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей
Футбол | 19 апреля 2024, 06:45 172
Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей

Горняки могут попасть напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.