Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 09 июня 2015, 11:24
1613
0

МВД расследует трату средств на Ukraine Nation Cup Захаровой

Министерство молодежи и спора поддержит проведение расследования

| Обновлено 09 июня 2015, 11:24
1613
0
МВД расследует трату средств на Ukraine Nation Cup Захаровой

Міністерство молоді та спорту буде максимально сприяти слідству в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом проведення турніру Ukraine Nation Cup. Про це заявив Міністр Ігор Жданов.

«Турнір Ukraine Nation Cup було внесено до єдиного календарного плану спортивних заходів. Тому Міністерство зі своєї сторони повинно було сприяти його проведенню. Організатори турніру подали кошторис на 4 млн. грн. І під час зустрічей зі мною, вони наполягали, що ці кошти мають бути направлені безпосередньо на фонд «Спорт і діти» Стелли Хлус (Захарової). Я сказав, що такого не буде – все має відбуватися згідно чинного законодавства. Ще одна моя принципова позиція та вимога до Стелли Захарової, як організатора турніру, полягала в тому, що ці змагання мають бути проведені за адекватні та ринкові ціни. Ну, не можуть ручки коштувати по 70 грн., чи інші подібні речі, особливо, коли в країні триває АТО і кожна копійка на рахунку. Я дав доручення «Укрспортзабезпеченню» перевірити кошторис, наданий Стеллою Захаровою, та отримав висновки, що, дійсно, багато його позицій не відповідають ринковим цінам і є завищеними. Тому моє завдання, як міністра, полягало в тому, щоб провести турнір, але одночасно не дати вкрасти державні гроші», - зазначив Ігор Жданов.

Як повідомив керівник Мінмолодьспорту, на сьогодні із державного бюджету України на проведення турніру було виділено лише 140 тис. грн.

«Ні про які 4 млн. грн. взагалі не йдеться і не може йтися. Ми оплатили лише 90 тис. грн. на оренду зали Палацу спорту, який є державним підприємством та третину авансу за проживання і харчування спортсменів у розмірі 50 тис. грн. Загалом це приблизно 120 спортсменів, суддів, тренерів. При цьому, коли ми разом із правоохоронцями стали розбиратися, а хто ж там жив, виявилося, що там проживали не тільки учасники турніру. Тому ми, взагалі, остаточно припинили будь-які виплати. Мінмолодьспорт та його посадові особи надаватимуть максимальне сприяння слідству в рамках кримінального провадження, відкритого по факту проведення цього турніру. А також в рамках будь-яких інших проваджень, спрямованих на боротьбу з розкраданням бюджетних коштів при організації спортивних заходів», - підкреслив Ігор Жданов.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Галичанка потерпела 14-е подряд поражение в чемпионате Польши
Другие виды | 22 апреля 2024, 21:40 0
Галичанка потерпела 14-е подряд поражение в чемпионате Польши

У львовской команды впервые за долгое время появилась Диана Дмитришин

Букмекеры назвали наиболее вероятный клуб, в который перейдет Судаков
Футбол | 23 апреля 2024, 18:42 19
Букмекеры назвали наиболее вероятный клуб, в который перейдет Судаков

По мнению аналитиков, следует ожидать перехода Судакова в «Наполи»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.