Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 08 июня 2015, 17:53
5054
7

Анатолий ТИМОЩУК: «Война приносит только горе»

Полузащитник сборной Украины дал интервью СМИ на сборе в Австрии

| Обновлено 08 июня 2015, 17:53
5054
7
Анатолий ТИМОЩУК: «Война приносит только горе»
ffu.org.ua

Капітан збірної України дав інтерв’ю австрійським мас-медіа (за участю українських журналістів) у конференц-залі готелю «Лібенсквель» у селищі Бад Целль, де національна команда проводить свій підготовчий збір. Журналісти цікавилися причиною вибору українцями цього готелю, сприятливістю погодних умов в Австрії, думкою про свою збірну та команду Грузії, а також впливом воєнних дій на Сході України на концентрацію футболістів.

- Анатолію, збірна України багато разів зустрічалася з грузинами, які спогади, пов‘язані з командою Грузії, переважають у Вашій пам‘яті?
- Справді, ми багато разів грали з грузинами, були різні результати – перемоги та нічиї. Саме в аеропорту Тбілісі, повертаючись додому після виїзної мирової з кавказцями, ми отримали новину про результат матчу Данія-Туреччина, який гарантував нам вихід у фінальну частину з першого місця. Та неймовірна ейфорія запам’ятається на усе життя. Отож, навіть попри те, що ми тоді зіграли внічию, від більшості зустрічей з командою Грузії залишилися саме позитивні спогади. До того ж, саме у ворота грузинів я забив свій перший матч за національну команду (у товариському матчі на стадіоні «Динамо», 17 квітня 2002 року, завдяки голу на останній хвилині Україна перемогла 2:1 – О.Г.)

- Нині на дворі – сильна спека, як переносите тренування за таких непростих погодних умов та ще й після виснажливого клубного сезону?
- Так, справді, спекотно, але, скажімо, вчора ввечері було доволі комфортно: сонце не припікало і тренуватися було дуже приємно. У першу чергу нам важливо приготуватися до відбірної зустрічі проти збірної Люксембургу. І саме у цьому сенсі контрольна гра з Грузією має для нас значення. Після закінчення матчів у своїх клубах у більшості збірників, за винятком, щоправда, гравців «Динамо» й «Шахтаря», було кілька днів для відпочинку після важкого сезону: всі плідно провели цей період, відновили сили, а тепер маємо підтримувати фізичну форму у належному стані. Відтак матч із Грузією буде для нас свого роду екзаменаційним.

- Чому збірна України вибрали саме це місце для тренувального табору?
- Австрія – країна, яку обирають для своїх приготувань дуже багато футбольних команд. Тут – професійно підготовлені газони , гірське повітря, хороші умови для організації зборів. Поле розміщене одразу біля готелю: достатньо пройти кілька кроків і ти вже на класному зеленому килимі. Отож, тут є все, щоби спокійно тренуватися і відновлюватися після цього. Гори якнайкраще допомагають кардіо-системі перенести навантаження.

- Ми звернули увагу, що після тренування ви попросили організаторів наповнити пластикові діжки крижаною водою, для того, щоби потім опустити туди ноги. Давно використовуєте такий метод?
- Так, це - спеціальний метод відновлення. Після тренування м‘язи ніг максимально нагріваються і якщо їх одразу охолодити, вони швидше відходять від навантажень, що є серйозною протидією можливим ушкодженням у майбутньому. Цей спосіб реабілітації вперше використали американські легкоатлети. Спортивний світ звернув увагу на їхні високі результати та витривалість, і вирішив скористатися напрацюванням американців. Сьогодні майже всі професійні клуби відновлюють м‘язи гравців за допомогою крижаної води.

- Чи подобається Вам в Австрії і зокрема у цьому селищі Бад Целль? Чи вважаєте його мальовничим?
- Не знаю добре це чи погане, але я не п‘ю вина, тому не можу оцінити цю принаду Австрії (усміхається). Вчора я лише приїхав сюди, ще не мав часу для тривалої прогулянки. Але як тільки вільна хвилинка з‘явиться, чимало гравців пройдуться селищем: гуляти завжди корисно, особливо, у такому тихому й гарному місці. Те, що я бачу навколо готелю, справляє чудове враження.

- Чому австрійці мають прийти на матч Грузія-Україна?
- У першу чергу – це міжнародний матч. Такі зустрічі відбуваються не так часто. По-друге, це виняткова нагода побачити збірні України й Грузії, кожна з яких є цікавою й самобутньою командою. Скажімо, у нашій команді грають чимало футболістів «Дніпра» - фіналістів цьогорічної Ліги Європи, а також представників «Динамо» й «Шахтаря», котрі показують футбол високого рівня у міжнародних змаганнях. Тож Вам буде на що подивитися. В Австрії живе чимало етнічних українців, впевнений вони прийдуть на матч і створять неповторну атмосферу, характерну для матчів збірної. Лише особисто до мене на цю гру приїдуть 10 друзів.

- За київське «Динамо» виступає австрієць Александр Драговіч, бажання придбати якого виявила «Барселона». Як ви оцінюєте перспективи цього оборонця?
- Я дивився нещодавній фінал Кубка України за його участю і маю сказати, що він досить добре виглядав. Якщо такий клуб, як «Барселона», що зараз є, певно, найсильнішим клубом на планеті, цікавиться Драговічем - це вже досить багато значить для гравця. Відомо, що упродовж останніх років каталонці шукають центрального захисника. Тому, якщо він у сфері інтересів «Барси» – це свідчить про його високий клас. А підтвердження – на поверхні. Драгович є основним оборонцем «Динамо», що здобуло перемогу в чемпіонаті та Кубку країни, до того ж він - гравець стартової «одинадцятки» збірної Австрії, а у Вас дуже хороша команда. Та цікавіше буде подивитися, як Австрія незабаром зіграє в Росії.

- Візит на фінал Ліги чемпіонів УЕФА був для вас своєрідним поверненням до Німеччини після двох років відсутності. Не втратили відчуття німецької мови?
- Ні, жодних проблем, я можу без легко порозумітися німецькою на побутовому рівні. Під час турніру «Футбол заради дружби» звертався до дітей німецькою, не відчуваю жодних перешкод у мовному питання.

- За умов війни на Сході України як гравцям вдається концентруватися на їхній основній роботі – грі у футбол?
- Ситуація в Україні - важка. Війна приносить лише горе. Звісно, це відволікає футболістів від концентрації, але ми прагнемо зробити все, щоби на футбольному полі гідно представити свою країну. Футбол нині, як ніколи, об’єднує і згуртовує людей. Ми бачимо зараз повні трибуни не лише на матчах збірної, а й на іграх «Динамо», «Дніпра», «Шахтаря». Грати на заповнених людьми стадіонах – це найкращий подарунок для кожного гравця. Всі ми з тривогою стежимо за новинами зі Сходу країни, сподіваючись на позитивну розв‘язку подій. Про це говорити, справді важко, бо війна – це велике горе, яке забирає життя людей. Дуже хочемо, щоби війна припинилася, ми забули це горе і далі жили в мирі.

- На чиєму боці будуть ваші симпатії у зустрічі Росія – Австрія?
- Буду вболівати за гарний футбол. Австрія зараз у комфортному турнірному становищі. Якщо вони не програють росіянам, то майже на сто відсотків забезпечать собі вихід на фінальний турнір Євро-2016. Там буде грати важко, але в Австрії є всі можливості для успішного виступу. Щоправда, у зустрічі з Росією Вам не вистачатиме Давида Алаби, котрий є ключовим гравцем збірної Австрії. Але гадаю, тренерський штаб знайде ким гідно замінити Давида. У Росії теж є ігрові проблеми, про які багато пишуть у місцевій пресі. Результати команди Капелло у цій кваліфікаційній кампанії не вражають і для росіян матч проти Австрії – ключовий щодо перспектив виходу на Євро. У першому матчі між цими командами австрійці виглядали дуже добре.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FunDK
Ясен пень..Сепараторов нам не надо!
airwolf77
скажи прямо, кцап - это враг, Толя родом с Волыни,а там до 1956г винторогих к праотцам отправляли
mihaylik09
Не мешало б прическу уже сменить.