Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 07 июня 2015, 17:24
4834
1

Тимощук і юні футболісти біля Бранденбурзьких воріт

Україну представляла рідна Анатолію «Волинь»

| Обновлено 07 июня 2015, 17:24
4834
1
Тимощук і  юні футболісти біля Бранденбурзьких воріт

За 10 годин до великого фіналу просто на площі перед Бранденбурзькими воротам відбувся фінал дитячого турніру «Футбол заради дружби», де спеціальним гостем був наш капітан і рекордсмен збірної Анатолій Тимощук. Штучний газон розстелили просто на асфальті, а навколо спорудили трибуни. Вийшло доволі симпатично. Разом із Анатолієм Тимощуком привітати юних футболістів та футболісток (хлопці й дівчата грали разом у деяких командах) було запрошено й гравця німецького «Шальке» Юліана Дракслера. 

У фіналі дитячого турніру, в якому взяли участь 24 команди, австрійський «Рапід» впевнено переміг швейцарський «Цюріх» 4:2. У воротах швецарців стояла дівчинка, вона відбивалася як юна левиця,  але спритні австрійці постійно добивали м‘яч у ворота після її парирувань. А взагалі пристрасть на полі вирувала не менше, ніж у дорослих іграх.



В один час «Рапід» вів у рахунку аж 3:0, але дещо скоротив відставання у рахунку до 3:2, однак потім віденці знову забили, відновивши безпечну перевагу. 4:2 – «Рапід» (Відень) – переможець своєрідної дитячої Ліги чемпіонів.


Переможців привітав і нагородив легендарний футболіст і тренер, а також глобальний амбасадор «Футболу заради дружби» Франц Бекенбауер, котрий побажав усім учасникам зберігати свою відданість мрії і за короткий час вийти на поле у такому ж вирішальному матчі, який вони за кілька годин мали  спостерігати на «Олімпіаштадіоні» . Всі учасники та їхні тренери отримали від організаторів квитки на Фінал Ліги чемпіонів. 

Анатолій Тимощук привітав фіналістів «Футболу заради дружби» перед початком вирішального матчу, а після гри не забув про персональну фотку зі своїми земляками -  дитячою командою луцької «Волині». Анатолій посприяв участі юних представників своєї рідної команди у цьому турнірі. Торік нашу країну представляв київський «Арсенал». 

Цього року турнір значно розширився: було вісім груп - по три команди в кожній.  Всі матчі, крім фінального були проведені на стадіоні клубу «Юніон» (Берлін). «Волинь», у складі якої всі хлопчики не старше 12 років, «розтрощила» однолітків із лондонського «Челсі» 14:2, але потім поступилася «Цюріху», вік гравців якого відчутно старший - 14 років (такі правила турніру: можуть грати діти віком 12 до 14) років.  Як бачимо,  потім «Цюріх», перемігши у чвертьфіналі та півфіналі, пробився до вирішального матчу.

У будь-якому разі, для дітлахів «Волині», - це унікальна можливість зіграти з однолітками з європейських країн, а потім подивитися фінал дорослої Ліги чемпіонів. До речі, до тренерського штабу дитячої команди «Волині» входить і батько Анатолія Тимощука - Олександр

- Анатолію, ви стали ініціатором поїздки юнаків «Волині» в Берлін, подарували їм свято. Що вони про це думають?
-  Здається,  всі задоволені. Вони, напевно, ще не уявляють, що їх чекає ввечері, яким буде матч фіналу Ліги чемпіонів і які вируватимуть емоції. Я впевнений, що у своєму житті вони такого не бачили. Тому я бажаю їм отримати максимум емоцій. Дуже приємно, що вони змогли гідно представити нашу країну на цьому дитячому турнірі.

- Коли дивитеся  на юнаків «Волині», згадуєте свої минулі роки?
- У мене не було таких можливостей і умов, які є у нинішніх дітей. Для цих дітей створені такі умови, в яких можна рости і розвиватися. Все залежить тільки від них. Завжди потрібно бути сильним, незалежно від обставин, і йти до своєї мети. А коли ти дійшов до цієї мети, тоді став перед собою іншу мету.

Олександр Гливинський

Поїздка нашого кореспондента до Берліна здійснена завдяки підтримці компанії «Агробізнес»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dancing niggaz
Молодец, Толик! А Леон только и может что говном кидаться и на пивбол с месными колхозами собираться.