Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 05 июня 2015, 23:55
3898
1

Владислав ВАЩУК: «Болельщики создали анархию и хаос»

Экс-игрок «Динамо» подвел итоги финала Кубка Украины

| Обновлено 05 июня 2015, 23:55
3898
1
Владислав ВАЩУК: «Болельщики создали анархию и хаос»

Колишній гравець київського «Динамо» Владислав Ващук поділився враженнями від фінального матчу Кубку України, в якому «біло-сині», в серії післяматчевих пенальті, здолали «гірників», та оцінив роботу головного арбітра Юрія Можаровського.

— Думаю, що фінал вдався. Перевага була то на стороні одного клубу – то стороні іншого. Обидві команди грали дуже акуратно. Ніхто не хотів помилитися, старалися ретельно контролювати м’яч. Моменти були як у «Динамо», так і в «Шахтаря». В цілому, гра показала, що кубок ніхто просто так віддавати не буде.

В грі «Динамо» відчувалася впевненість. Коли били пенальті, це було видно і по обличчю Олександра Шовковського. Ми з сином були впевнені, що він візьме пенальті. Правда, я не думав, що не реалізують свої одинадцятиметрові наші португальці – Велозу та Антунеш.

А вболівальники, які вибігли на поле, створили анархію та хаос. Це дещо погіршило відношення до таких матчів. Має бути церемонія нагородження, хлопці хочуть порадіти своєму досягненню, а не можуть цього зробити. Тим паче, не було повноцінного «кола пошани» та багатьох тих речей, які ми звикли бачити в таких випадках.

— Тобто, можна сказати, що вболівальники частково зіпсували святкування?
— Я думаю, що так. Ми бачили вболівальників, котрі вибігли на поле і не розуміли, що з цим робити. Вони зламали одні ворота, зламали інші. До чого тут ворота? І таких «до чого» є багато в цій ситуації…

— Можливо, варто вжити додаткових заходів безпеки?
— Правоохоронним органам потрібно звернути на це увагу, тому що немає захищеності глядача, який приходить на трибуни з дітьми. Рівень захисту – нульовий. І Федерація футболу України, і правоохоронні органи мають потурбуватися про те, як захистити глядачів на стадіоні.

— Юрій Можаровський впорався зі своїм завданням чи варто, все ж, запрошувати іноземних рефері?
— Я проти того, щоб запрошувати іноземних рефері. Потрібно виховувати наших рефері та щоб вони брали до уваги ті висновки, які роблять по їхній роботі експерти, а не судити, як їм забажається. Так, повинен бути присутній «інстинкт» суддівства. Рефері має сказати: «В моєму розуміння це порушення тягнуло на жовту картку, а це зіткнення не карається», але судді не мають завадити грі. Наші рефері хочуть бути на перших ролях.

В цьому поєдинку, в другому таймі, мені не зрозумілі деякі жовті картки динамівців. Гра була чудова. Була напруга, але без неї такі матчі не варто й проводити. Рефері повинен бути об’єктивним, але були аналогічні моменти, а він одним давав «гірчичники», а іншим – ні. По суті, Можаровський губився в ігрових моментах.

— Якщо оцінити роботу головного арбітра по десятибальній шкалі, на яку оцінку він заслуговує?
— Десь балів сім чи вісім. Бо десять – це вже ідеально. Сумнівних штрафних і пенальті не призначав. Суперечливими є лише моменти із жовтими картками та вилученням. Йому потрібно було одразу присікати подібні порушення, прояви грубої гри, а він доводив це до «логічного завершення» - жовта, а потім – вилучення. Можна було ще в першому таймі всім пороздавати по жовтій і багато гравців не дограли б матч. Бо в цьому фіналі потрібно було роздати чим побільше попереджень, які стали б вилученнями. В першому таймі певні моменти силової боротьби дозволялися, в другому – ця позиція кардинально змінилася і він вже вишукував, кому б дати жовту картку.

Микола ТИМОЩУК

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча
Футбол | 18 апреля 2024, 09:40 6
Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча

Федерико Вальверде высказался об украинском голкипере

Итоги дня Лиги конференций. Кто сыграет в полуфинальных матчах?
Футбол | 19 апреля 2024, 03:00 0
Итоги дня Лиги конференций. Кто сыграет в полуфинальных матчах?

В полуфиналах встретятся: Олимпиакос – Астон Вилла, Фиорентина – Брюгге

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dimondino
эта информация появилась на сайте ФФУ в 15:30 в день финала:
«Брокбізнес» застрахує глядачів фіналу Кубку України
Компанію «Брокбізнес» призначено страховим партнером фінального матчу розіграшу Кубка України 2014/2015 років за участю київського «Динамо» та донецького «Шахтаря».

Щоб гарантувати безпеку усім гостям НСК «Олімпійський», організатори матчу, Федерація футболу України та її ексклюзивний комерційний партнер ПрАТ «Україна Футбол Інтернешнл», продовжили співпрацю зі страховою компанією «Брокбізнес».

За умовами договору страхування, кожен гість матчу «Динамо» - «Шахтар» буде застрахований від пожежі, вибуху, аварії, терористичних дій, масових заворушень, хуліганства та вандалізму на суму 10 тисяч гривень.

Тож організатори матчу та страхова компанія «Брокбізнес» раді надати можливість усім вболівальникам насолодитися грою в безпечній святковій атмосфері.