Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
8275
2

Украина громит Молдову и выходит в финал

Команда Сергея Ковальца сыграет в главном матче Мемориала Лобановского

Украина громит Молдову и выходит в финал
У вівторок, 2 червня, молодіжна збірна України вдало стартувала на міжнародному турнірі пам’яті Валерія Лобановського. У півфінальному матчі команда Сергія Ковальця розгромила одноліток з Молдови – 5:0.
 
Зустріч молодіжних збірних України та Молдови у другому півфінальному матчі Меморіалу Лобановського мало чим відрізнялась від недавніх товариських матчів між збірними 18-річних гравців двох країн. Абсолютна перевага української команди при мінімумі гостроти з боку гостей — так пройшов майже весь матч.
 
Вже на 5-й хвилині підопічні Сергія Ковальця могли вийти вперед, коли після несильного удару головою Андрія Блізніченка голкіпер молдаван ледь не пропустив м'яч під собою, але Кристіан Аврам все ж встиг накрити сферу фактично на лінії воріт. Тим не менш, не зумівши забити курйозний м'яч, невдовзі Блізніченко все ж відзначився, причому заробив це ефектним ударом зі штрафного.
 
Швидкий м'яч не особливо вплинув на хід зустрічі. Українці ще придивлялись до суперника, діючи на не дуже великих швидкостях. Але згодом ініціатива цілком перейшла до нашої збірної. Та й гості, складалось враження, не були проти такого розвитку подій, зосередивши всі свої сили поблизу штрафного майданчика. Деякий час їм вдавалось утримувати оборону, але на 33-й хвилині Блізніченко блискучою передачею розрізав захист і вивів Дениса Безбородька один на один з воротарем. У форварда нашої збірної вистачило часу щоб розвернутись, підлаштуватись під удар і влучно пробити під поперечину.
 
У перерві Сергій Ковалець змінив майже весь склад команди. Серед тих, хто вийшов на поле у другому таймі, лише Безбородько, Олександр Азацький та Олег Данченко закінчували першу половину зустрічі. Наставник молдаван Ігор Урсакі, натомість, замін вирішив не робити, і оновлена українська команда дуже швидко фактично змела суперника зі свого шляху.
 
На 48-й хвилині після подачі з флангу Кристіан Аврам знову помилився, не дуже вдало зігравши на виході, і невисокий Іван Петряк з лінії штрафного головою закинув м'яч у пусті ворота. За дві хвилини потому Данченко, обігравши двох опонентів, увійшов до карної зони і змусив третього сфолити на собі, а Дмитро Мишньов реалізував пенальті. Нарешті, Богдан Мишенко ударом з гострого кута довів рахунок до 5:0.
 
На жаль, у цьому епізоді Богдан отримав травму і змушений був попросити заміну. Згодом, коли вже всі резервні польові гравці збірної України вийшли на поле, травмувався ще й Ігор Жураховський. Таким чином, останні 15 хвилин матчу «синьо-жовті» догравали у меншості, тому гостям вдалося трохи вирівняти гру і навіть завдати два удари по воротам Тимофія Шеремети. Проте всього того, що українці зробили до того часу, цілком вистачило для впевненої та ефектної перемоги.
 
У першому півфінальному матчі молодіжна збірна Словенії також впевнено, з рахунком 3:0, обіграла команду Греції. А отже у фіналі турніру пам'яті Валерія Лобановського наша збірна зіграє саме зі словенцями.
 
 
Україна U-21 – Молдова U-21 - 5:0
Голи: Блізніченко (11), Безбородько (33), Петряк (48), Мишньов (50, пен), Мишенко (59).
Попередження: Блізніченко (45), Сваток (75).
Україна: Бущан (Шеремета, 46) - Мірошніченко (Петько, 46), Азацький, Дуць (Сваток, 46), Мігунов (Філімонов, 46), Чачуа (Гвілія, 46), Іванісеня (Мишньов), Юрченко (к) (Жураховський, 46), Гринь (Данченко, 25; Мишенко, 54; Хльобас, 60), Блізніченко (Петряк, 46), Безбородько (Барілко 54).
Молдова: Аврам - Свинаренко (Дулгієр, 65), Влас, Рошка, А. Макрицький (Граур, 55), Белевський (Дамашкан, 61), В. Макрицький (Рогак, 55), Семіров (Кирлан, 61), Чофу. 
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Срна признался, почему Шахтер не назначит тренером Григорчука или Вернидуба
Футбол | 26 апреля 2024, 23:52 10
Срна признался, почему Шахтер не назначит тренером Григорчука или Вернидуба

Дарио считает, что в Украине сложно найти коуча под «шахтерский футбол»

МИХАЙЛЕНКО: «Сначала попробуем выйти в полуфинал Евро-2024 U-19»
Футбол | 27 апреля 2024, 04:37 0
МИХАЙЛЕНКО: «Сначала попробуем выйти в полуфинал Евро-2024 U-19»

Коуч сборной Украины U-19 рассказал о задачах команды

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Bandera.Lviv
хто проводив жеребкування?
Dron
Нормально молодежь размялась)