Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 03 июня 2015, 10:21
5957
2

Український богатир тріумфує у Румунії

Пятикратный обладатель титула «Самый сильный человек Украины» стал лучшим на турнире в Румынии

| Обновлено 03 июня 2015, 10:21
5957
2
Український богатир тріумфує у Румунії

П‘ятиразовий володар титулу «Найсильніша Людина України» Олександр Лашин з Маріуполя впевнено переміг всіх своїх опонентів на  міжнародному турнірі стронгменів у румунському місті Сату-Маре.

Потужний старт

Змагання, в якому взяли участь 8 атлетів з Румунії, Угорщини, Греції, Сербії, Болгарії та України, складалося з п’яти вправ. Першу дисципліну – «Трак-пул» (перетягування  вантажівки вагою 7,5 тон на 20 метрів) – Лашин закінчив з другим результатом (22,0 секунди), швидшим був лише угорець Річард Варна (20 секунд). Зате у наступній вправі – «Лог-ліфт» (підйом колоди 140 кг на кількість разів за 60 секунд) українцеві не було рівних: 6 разів Олександра проти чотирьох у найближчого переслідувача. 

На екваторі турніру стронгменів чекало випробування, яке ще недавно було ахіллесовою п’ятою для нашого богатиря – «Тяга штанги» (250 кг на кількість  разів за 60 секунд). Лашин вийшов у сектор заключним, маючи за орієнтир результат у 9 підйомів (саме стільки разів зафіксували штангу румун Кортян та угорець Варна). І Олександр підняв снаряд необхідні 10 разів, здійснивши серйозний крок на зустріч загальній перемозі у змаганні! Допомогла й підтримка іншого українського стронгмена Володимира  Рекші, котрий приїхав на турнір у Сату-Маре разом із Сашком саме з метою «асисту»  колезі.

Ні шансу для опонентів 

У заключних двох дисциплінах маріуполець лише нарощував свою перевагу. У вправі «Крусифікс» (утримання ваги 20 кг перед собою на випростаних руках) Лашин показав другий результат - 55 секунд (кращий показник лише у  серба Роні Кечкеша – 59 секунд). Нарешті, у «Присяді зі штангою на плечах»(250 кг)  Олександр знову вийшов у сектор, коли всі конкуренти уже здійснили свої спроби. Яскравим результатом у 7 присідань українець перевершив попередні показники, здобувши третю перемогу в окремих вправах (при двох других місцях).

Перевага Олександра Лашина у загальному заліку склала аж 8 очок: 37  проти 29 у серба Роні Кечкеша, який посів друге місце. Господар турніру Александру Кортян став третім.

Переможне завершення європейського турне

Я задоволений виступом і тим, що вдалося перемогою завершити своє травневе європейське турне, яке включало у себе 5 стартів, - поділився думками після турніру Олександр Лашин, - у  програмі турніру у Сату-Маре були дві не зовсім звичні для стронгмену  вправи з класичного пауерліфтінгу, і для мене це було певним викликом. Радий, що і у присяді, і у тязі виступив гідно, в обох дисциплінах показавши найкращі результати на турнірі. З усього видно, наполегливі тренування ліфтерських  дисциплін потроху даються взнаки (усміхається)».  

Нові виклики

Наступні міжнародні змагання чекають Олександра у липні – це буде етап парного чемпіонату Європи у Польщі. На попередньому етапі європейської першості у Відні Сашко святкував перемогу у компанії з дворазовим чемпіоном світу у команді Віктором Юрченком з Черкас. Тепер хлопці повні снаги продовжити свою переможну ходу Європою.

Свято для Маріуполя

А раніше Олександр Лашин організує богатирське  свято-віддушину  для прифронтового Маріуполя. Оскільки сьогодні, у день захисту дітей, Сашко ще в дорозі додому, це свято призначене на кінець тижня, 5 червня. У цей день на центральній площі міста буде встановлено безкоштовні атракціони для дітей, так само безкоштовно малечі роздаватимуть солодку вату.  А поза тим Лашин разом із молодими маріупольськими стронгменами влаштують показові богатирські виступи, зокрема тягнутимуть автобус «Богдан», заповнений дітлахами. А ще Олександр спробує перевершити рекорд України у вправі «Гантеля-Дамбл», нещодавно встановлений  Володимиром Рекшою на чемпіонаті України (125 кг).  Лашин хоче підняти 126 ! Відтак цілком може бути, що цей день у Маріуполі стане рекордним.

Дуже хочеться подарувати своїм землякам, зболеним переживаннями війни, хоча би якусь віддушину, особливо нашим дітям, які тепер, на жаль, позбавлені звичних дитячих радощів, - каже Олександр, - відтак запрошую усіх 5 червня о 15:00 на площу біля фонтану у міському парку (біля драматичного театру).  

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
brklynboy
Могучий Козак