Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
2862
1

КОВАЛЕЦ: «Хорошо, что молодежь играет в клубах Премьер-лиги»

Наставник молодежной сборной Украины - о предстоящем старте Мемориала Лобановского

КОВАЛЕЦ: «Хорошо, что молодежь играет в клубах Премьер-лиги»

Напередодні старту міжнародного турніру пам’яті В.В. Лобановського, головний тренер української молодіжки Сергій Ковалець розповів про свої очікування від майбутніх змагань.

Турнір Лобановського – турнір Великої людини і тренера. Нам дуже приємно, що ці змагання є традиційними, адже вони є етапом підготовки до відбіркових матчів чемпіонату Європи.

- Минулого року турнір не проводився. Позамилугого – Україна вийшла в фінал. Останній раз наша збірна вигравала турнір у 2009-му. Яка зараз мета? Чи є бажання повернути кубок Україні?
- Звичайно, на турнір приїзджають хороші команди високого рівня. Тому для нас важливо буде продемонструвати гарну якісну гру. І звичайно хочемо виграти турнір.

- Говорячи про суперників, можна сказати, що майже всі старі знайомі. Що можете про них сказати?
- Наш перший суперник – збірна Молдови. Це команда хорошого рівня. Ми дивилися їхню гру з Бельгією, коли вони програли з рахунком 2:1, але показали досить насичену гру як в захисті, так і в атаці. У них злагоджена колективна гра. Тому перший наш матч буде цікавим. Ну а наступні будемо бачити – все залежатиме від того, з ким ми будемо грати. Зокрема, команда Словенії – це збірна європейського рівня, так само, як і Греція. Вони намагаються грати в компактний, швидкісний футбол. У них багато індивідуально сильних гравців. Так що турнір обіцяє бути цікавим. Тим більше що це перший раз в цьому році, коли ми гратимемо перед своїми вболівальниками. Тому хочеться показати хороший футбол.

- Чи вдасться зібрати оптимальний склад збірної для участі в турнірі?
- Принаймні зараз є багато гравців, за якими ми слідкуємо. Також їм дається багато шансів в клубах. Якщо говорити про футболістів 1994 року народження, то майже всі ті, кого ми хотіли, будуть представлені на цьому турнірі.

- Наскільки важливим є той факт, що більшість гравців вже виступають у Прем’єр-лізі?
- Це добре і для українського футболу взагалі, і для збірних зокрема. Українська команда під керівництвом Олександра Петракова, сформована з футболістів 1995 року народження, вийшла на чемпіонат світу, що проходить у Новій Зеландії. Збірна гравців 1996 року народження під керівництвом Олександра Головка – вийшла у фінальну частину чемпіонату Європи, котрий відбудеться влітку в Греції. Те, що молоді гравці отримують шанс грати за свої клуби – це дуже добре. Важливо, щоб вони використали цей шанс і стабільно грали в основі.

- Повертаючись до підготовки до кваліфіції чемпіонату Європи, які у Вас плани?
- Найперше – це турнір В. Лобановського, а потім ми граємо два матчі зі збірною Чехії – командою, яка приймає чемпіонат Європи. Тому це також важливі спаринги, під час яких ми можемо перевірити себе на високому рівні. А далі – 5 вересня у нас перший відбірковий матч з командою Македонії. Будемо сподіватися, що у липні і серпні ми зможемо зробити два триденних навчально-тренувальних збори, на які запросимо гравців 1994, 1995 та 1996 років народження. Зрештою, ми маємо не так багато часу, щоб поспілкуватися з гравцями і об’єднати дві вікових категорії в одну команду. Плануємо зустрітися, потренуватися, провести контрольні матчі.

- Наостанок, що Ви можете згадати про Валерія Васильовича Лобановського?
Повторюсь, що він був великою людиною, і великим тренером. У своїх підопічних він виховував перш за все людяність, а вже потім професіональні якості. Він виростив багато талановитих гравців і тренерів. І не тільки українських, а й європейських – у нього навчались Капелло, Ліппі, Сакі. І його буде згадувати ще не одне покоління вболівальників. Валерій Васильович Лобановський – справжній Герой України, і дуже добре, що ми маємо нагоду у такий чудовий спосіб вшаувати його пам’ять – провести турнір, який носить його ім’я, на стадіоні, який також названий його ім’ям… Мені пощастило працювати під його наставництвом.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.