Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 31 мая 2015, 10:50
1995
3

ПЕТРАКОВ: «Мы отстаем от лучших в индивидуальном мастерстве»

Главный тренер сборной Украины U-20 прокомментировал встречу с Новой Зеландией (0:0)

| Обновлено 31 мая 2015, 10:50
1995
3
ПЕТРАКОВ: «Мы отстаем от лучших в индивидуальном мастерстве»
ffu.org.ua

Залишаючи поле після завершення стартового матчу збірної України, в якому вона розійшлася миром з новозеландцями, наставник «синьо-жовтих» тиснув руки своїм футболістам, дякуючи їм за гру. Пізніше, в розмові зі мною тренер визнав, що йому нема в чому дорікнути команді.

– Звичайно, я розчарований тим, що хлопці не використали гарні моменти, що припустилися низки помилок у захисті, але мене тішить, що кожен з них віддав грі всі сили. Візьміть Артема Бєсєдіна – так, у завершальній фазі окремих епізодів він приймав неправильні рішення, але разом з тим нападник працював на межі можливостей всі 90 хвилин, робив все від нього залежне для здобуття позитивного результату.

– І все ж таки, у суботу Україна втратила два очки, чи здобула одне?
– Якщо б не важкі останні хвилини, коли, зокрема, суперник тільки дивом не влучив у наші ворота з кількох метрів, я б сказав, що нам не пощастило, що ми мали перемагати. Однак зважаючи на все те, що відбувалося на полі, маю погодитися з закономірністю підсумкового результату. Могли перемогти як одні, так й інші. Як-то кажуть, fifty-fifty.

– В кінцівці майже зник тиск з боку українців. Підсіли?
– Так, втомилися. І суперники, які, до речі, дуже гарно підготовлені функціонально, ледве нас за це не покарали. Відсиділися в захисті, а потім, в потрібний момент, різко додали.

– З трибуни здалося, що ваші підопічні дуже сильно нервували в першому таймі.
– Так, це було добре помітно. Та ми й не очікували, що команда зможе відразу впоратися з хвилюванням. Навіть думали, що дістанемо з цього ще більшого клопоту. Адже для багатьох українських футболістів турнір в Новій Зеландії – перші великі міжнародні змагання, ніхто з них ще не грав на світовій першості, позаяк господарі у 2013-му вже мали подібний досвід, коли майже таким самим складом виступали на мундіалі серед 17-річних в Еміратах.

– Якщо б була така можливість, щоб ви змінили в першій грі?
– Те, на що, нажаль, ніяк не можу вплинути. Я про індивідуальну майстерність наших виконавців. Можна згадати, як той таки Бєсєдін вивалювався з Віктором Коваленком на одного захисника, як був виведений на зручну позицію Микита Татарков, якому залишалася тільки спрямувати м’яч в порожній кут, як були втрачені інші гарні можливості … За цим компонентом ми суттєво відстаємо від найкращих збірних. Жодних претензій, лише констатація факту.

– Ви замінили Ігоря Харатіна, якому перед цим лікарі протягом кількох хвилин надавали допомогу. Наскільки серйозне пошкодження в півзахисника? Чи вдалося уникнути неприємностей іншим футболістам?
– Так, з цим все гаразд. І в Ігоря, який до речі дуже корисно діяв у центрі поля, вигравши майже весь другий поверх, також – нічого серйозного. Готуватиметься до наступного поєдинку разом з партнерами.

– Ви спостерігали за грою двох інших представників Групи А – М’янми та США, що завершилася перемогою останніх з рахунком 2:1. Які враження?
– Цікавий і якісний матч. Сподобалися обидві збірні, але їхні дії сюрпризом не стали. Ще до чемпіонату ми передивилися багато відеозаписів і добре вивчили конкурентів. Американці – більш досвідчені, й саме це, вважаю, стало запорукою їхнього успіху.

– Вже у вівторок стартує другий тур. Які найближчі плани вашої команди?
– Ми продовжуємо насолоджуватися перебуванням на цьому чемпіонаті, організованому на найвищому рівні. Завтра, у неділю, вирушаємо на північ – до міста Фангареї, де й відбудеться зустріч з М’янмою. Вже на місці повернемося до ключових епізодів першого матчу, розберемо їх, проведемо роботу над помилками. Й на тому – все про команду господарів. Треба рухатися далі й готуватися до наступного іспиту.

– У неділю до партнерів приєднався Валерій Лучкевич – новоспечений фіналіст Ліги Європи. Розраховуєте на нього у вівторок?
– Лучкевич для нас – дуже важливий гравець, але стверджувати, що він обов’язково вийде на поле, я не буду. Подивимось, як проходитиме адаптація дніпропетровця. Гадаю, остаточне рішення приймемо безпосередньо в день матчу.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Подросток на матче Челси показал душераздирающий баннер
Футбол | 24 апреля 2024, 02:23 2
ФОТО. Подросток на матче Челси показал душераздирающий баннер

Матч АПЛ завершился разгромной победой Арсенала со счетом 5:0

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Bandera.Lviv
Лучкевич не важливий він НАЙКРАЩИЙ у цій збірній
dynamokiev96@mail.ua
Тобто Бурда,Чумак,Бесєдін,Лучкевич,Харатін,Полегенько слабкі індивідуально не вірю! і дотог ж він сам вибирав склад! проблема-Тренер!
Космонавт ДК
Странно слышать жалобы и нарекания от тренера,который сам же и выбирал игроков..