Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 30 мая 2015, 22:36
2127
0

Олександр КОСЕНКО: «В цьому сезоні був беззаперечний лідер»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр КОСЕНКО підбив підсумки сезону

| Обновлено 30 мая 2015, 22:36
2127
0
Олександр КОСЕНКО: «В цьому сезоні був беззаперечний лідер»

- Олександр Петрович, завершився футзальний сезон 2014/2015. Як головний тренер збірної України оцініть його підсумки.
- Розпочнемо з Екстра-ліги. Чемпіонат України цього сезону вийшов незвичним, адже багато провідних гравців поїхало за кордон виступати за інші клуби. Можливо напружених ігор і поменшало, але є і свій плюс – це дало змогу молодим футзалістам проявити себе, постійно грати на вищому рівні в матчах Екстра-ліги. Щодо результатів, то як і прогнозували спеціалісти, харківський «Локомотив» майже без проблем виборов чемпіонський титул.

- Щодо срібного хмельницького «Спортлідера+» та бронзової «Енергії»?
- Моя думка – багато залежало від того, хто на якій стадії плей-офф виходив на «Локомотив». Можливо, «Енергія» і піднялася вище, якби у півфіналі не зіткнулася з харків`янами. Тому, дуже важливо було, яке місце команди посіли у регулярному чемпіонаті. Щодо «Спортлідера», то ця команда провела гарний сезон, посіла другу сходинку у регулярці та пробилася у фінал. Півфінальна серія проти «Урагану» мені дуже сподобалась, івано-франківці грали здорово і тільки в серії пенальті визначився фіналіст. Тож, у нас в цьому сезоні був беззаперечний лідер «Локомотив», всі інші команди більш-менш були рівні. Все ж таки, у гравців «Локо» величезний досвід ігор найвищого рівня і цей досвід допомагає всій команді у ключових матчах. У півфінальній серії львівська «Енергія» грала просто блискуче, але «Локомотив» завдяки саме досвіду зумів нейтралізувати львівську команду. Ці три напружені матчі були неперевершені!

- Як ви оцінюєте сезон збірної України?
- Це був цікавий сезон для нашої команди, були цікаві матчі, цікаві суперники. Вважаю, що в ті роки, коли не має фінальних частин чемпіонатів Європи або світу, потрібно грати товариські матчі проти сильних суперників. Це дає змогу хлопцям показати себе, а тренерському штабу побачити в дії своїх гравців, оцінити їх рівень – а це можна зробити лише тоді, коли ти граєш проти сильних команд.

А щодо офіційних матчів, то у підсумку вважаю, що збірна України своє завдання виконала. Як ви пам`ятаєте, президент Асоціації футзалу України Сергій Владико ставив завдання вийти у фінальну частину чемпіонату Європи – 2016 з першого місця групи, і ми з першої позиції і вийшли. Вважаю, що ми добре підготувалися до відбору, добре зіграли і дякую хлопцям за самовіддачу в кожній грі. Вони не ділили матчі на менш, або більш важкі – виходили і билися. Завдяки цьому ми і провели непоганий сезон. Так, не обійшлося і без проблем. У нас були травмовані гравці, і не завжди збиралися найсильніші. Але ті, хто виходив на майданчик, боролися і за себе, і за товаришів, і за країну.

- І, наприкінці, про найближчі плани збірної України з футзалу...
- Зараз ми формуємо календар на сезон 2015/2016. Восени в Європі буде дуже багато товариських матчів та відбірних ігор до Чемпіонату Світу, тож буде багато пауз в національних чемпіонатах. Ми шукаємо компроміс між збірною України та матчами Екстра-ліги, щоб всі були у ритмі. У жовтні ми вдома граємо два товариські матчі проти Словенії, крім того у нас буде ще одне вікно для контрольних матчів. А у грудні у нас відбірний етап до чемпіонату світу, тож наша мета – перепустка на ЧС-2016 та хороша підготовка до чемпіонату Європи у Сербії.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.