Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2642
0

Мирослав СТУПАР: «Жабченко подтвердил свою квалификацию»

Экс-арбитр ФИФА - об арбитраже матчей 24-го тура чемпионата Украины

Мирослав СТУПАР: «Жабченко подтвердил свою квалификацию»
«Чорноморець» — «Металург» Зп. Олександр Іванов відпрацював без суттєвих зауважень.
 
«Іллічівець» — «Ворскла». Є питання до Івана Бондара по призначенню й непризначенню 11-метрових. На 39-й хвилині Гринь у штрафному вискочив по центру і його ззаду зачепив Ткачук, а суддя ніяк на це не відреагував. Хоча пенальті був безапеляційний. Те саме можна казати про падіння Шиндера на 70-й хвилині, коли було порушення зі сторони захисників «Іллічівця», та Бондар, мабуть, тримаючи в голові епізод у першому таймі, й тут не наважився вказати на «позначку».
 
«Шахтар» — «Металург» Д. Після матчу Володимир П’ятенко в основному говорив про суддівство в тому контексті, що стосовно його команди арбітри постійно помиляються. Можливо, не так явно, як йому здається, але у сукупності й Ярослав Козик ніби напартачив. Але не сказав би, що арбітр серйозно недопрацював. Момент на 54-й хвилині, коли «Металург» пробивав штрафний, а м’яч потрапив у руку Степаненка, — непростий. По-перше, Козик перебував там, де повинен, але руки Степаненка він не бачив, адже був перекритий футболістами. По-друге, Степаненко був у безопорній фазі: вистрибнув і хотів прибрати руку, просто не встиг, але він не зіграв рукою. Із іншого боку, він збільшив площину свого тіла й зупинив м’яч, який летів у ворота, це не на користь арбітра. Тобто, пенальті 50 на 50. Дискутувати можна. Будемо говорити, 11-метровий на відкуп арбітра, який, до всього, чітко не бачив момент. А що, він повинен був придумати цей пенальті? Дехто говорив, що в таких ситуаціях позначається авторитет топ-команд. Цього не заперечую, це психологічний фактор. Але вилучення Чечера є справедливим, але якщо пригадати, як «Шахтар» забивав, то мав місце фол Фреда проти Чечера, що дозволило відзначитися Тейшейрі. Мабуть, це вивело Чечера з рівноваги, тож у епізоді, коли гравцям «Металурга» здавалося, що арбітр повинен призначити 11-метровий, він не втримався й почав пресувати Козика, ще й руками собі допомагав. Арбітр обмежився попередженням, але видно було, Чечер підійшов до Козика, щось йому сказав, очевидно, в не літературній формі, й отримав справедливу червону картку. Не можемо казати, що Чечер не винен, але цьому передував пропуск фолу.
 
«Зоря» — «Карпати». Шість попереджень львів’янам не викликають запитань, але Сергій Березка чомусь не дав картку Каменюці за явний фол проти суперника. Мабуть, не хотів засмучувати футболіста, який проводив 200-й матч. Відмінений гол «Зорі» на совісті асистента Холодинського, який неправильно зафіксував офсайд. Окрім того, на останніх хвилинах гравці «Карпат» вибігали зі своєї половини, а цей асистент підняв прапорець. Це недопустимо для вищого дивізіону, треба йти тренуватися в перший.
 
«Олімпік» — «Металіст». Вилучення Огирі заслужене, але що цьому передувало? Довгий врізав супернику ззаду по п’ятах, порушення було метрів за п’ять од Євгена Арановського, який чомусь показав продовжувати гру. Після цього Огиря втратив контроль над емоціями, але прецедент створив арбітр. На заключних хвилинах міг дати червону Драченку. Це був очевидний умисел, і тут можуть виникати всілякі пі­дозри щодо тих слів, які говорять тренери відносно тоталізаторів.
 
«Динамо» — «Дніпро». Анатолій Жабченко учергове підтвердив свою кваліфікацію. Особливих нарікань до нього немає.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику
Футбол | 19 апреля 2024, 00:51 39
Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику

Французская команда выиграла четвертьфинал ЛЕ

Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей
Футбол | 19 апреля 2024, 06:45 172
Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей

Горняки могут попасть напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.