Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
665
0

Утеча з України

Чому легіонери не хочуть грати в Україні?

Останнім часом у вітчизняному футболі спостерігаємо доволі неприємну тенденцію: у відносно пристойних легіонерів виникає єдине бажання – якомога швидше покинути терени нашої країни.

Напевно, один із перших таких дзвоників пролунав наприкінці позаминулого сезону, коли хорват Йєрко Леко покинув київське «Динамо». Щоправда, тоді це сприймали радше як звичне непорозуміння гравця з керівництвом «біло-блакитних». Згодом був нігерійський форвард донецького «Шахтаря» Агахова, який перебрався у «Віган». Уже в одному з перших своїх інтерв’ю він зізнався, як довго мріяв вибратися з України. Та й тут усі спокійно покивали головами, усвідомлюючи, що футболіст уже давно не мав стабільного місця в основному складі.

Проте знайти пояснення тому, що відбувається цього міжсезоння, значно складніше. А головними дійовими особами стають бразильські виконавці високого рівня. Піонером був «гірник» Елано. У середині червня в інтерв’ю TV Jornal півзахисник заявив, що його кар’єра в Україні підійшла до завершення. Після Кубка Америки, в якому він візьме участь у складі збірної Бразилії, Елано гратиме за інший клуб. Поки що не назвав команди, в яку переходить, але дав зрозуміти, що, найімовірніше, це буде іспанський клуб. Найцікавіше, що про плани Елано в Донецьку ніхто нічого не знає.

Триває епопея і з іншим «гірником» – Матузалемом. Про цю історію «Газета» докладно розповіла у вчорашньому номері. Нині стало відомо думку наставника «Шахтаря» Мірчі Луческу. В коментарі газеті «Блік» він зазначив, що сподівається на повернення «блудного сина»: «Справи Матузалема ведуть два агенти з Італії. Навіть краще сказати, два неаполітанці. А з ними взагалі складно спілкуватися. Саме вони створили цю ситуацію. Проте будь-якому футболістові треба поважати контракт! Завтра інший зробить так само – і куди ми прийдемо? Нехай клуби, а не агенти займаються переговорами. Я думаю, Матузалем повернеться на збори. Він не зможе довго без футболу. І тільки в «Шахтарі» здатен бути тим, ким є».

Іще один бразилець, Клебер із київського «Динамо», теж спить і бачить себе за межами України. Вже неодноразово європейські та бразильські клуби цікавилися форвардом «біло-блакитних». Але, за словами Клебера, в тому, що він досі перебуває в Києві, винувате лише керівництво «Динамо». Про це він розповів в інтерв’ю виданню Globo: «До закінчення терміну контракту залишається рік, але я не хочу його продовжувати. «Динамо» зводить нанівець усі переговори. Говорять, що хочуть за мене певну суму, а коли надходить конкретна пропозиція, вимагають її збільшити. Своєрідний аукціон. Вони сподіваються, що я погоджуся на пролонгацію контракту. Керманич збірної Бразилії Дунга дає шанс футболістам зі Східної Європи. Проте всі вони починали свою кар’єру в національній команді, виступаючи у Бразилії. Наприклад, той же Елано грав за «Сантос». А я... Зважаючи на все, до мене ставляться особливо, адже збірна змінюється, а я залишаюся поза її межами. Важливо перейти у відоміший клуб або навіть повернутися до Бразилії».

Львівська Газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Евро-2024. Группа D: лайт-версия квартета смерти
Футбол | 16 июня 2024, 10:41 9
Евро-2024. Группа D: лайт-версия квартета смерти

Польша, Нидерланды, Австрия и Франция. На бумаге это звучит весьма грозно…

РЕБРОВ: «Война с рф дает больше мотивации нашим футболистам»
Футбол | 16 июня 2024, 18:30 0
РЕБРОВ: «Война с рф дает больше мотивации нашим футболистам»

Главный тренер национальной сборной Украины – о предстоящем матче с Румынией

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.