Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2286
2

КАМЕНЮКА: «Руководство обещает, что команда не исчезнет»

Капитан «Зари» - о перспективах луганского клуба

КАМЕНЮКА: «Руководство обещает, что команда не исчезнет»
— Микито, знаю, в командах УПЛ після туру часто дають вихідний…
— Ні, на цьому тижні не відпочиваємо. 16 числа зустрічаємося з «Карпатами», вже сьогодні (інтерв’ю записано в понеділок. — В.Б.) почали підготовку до цієї гри.
 
— Із вашого сумного тону й не здогадаєшся, що вчора ви поклали на лопатки «Дніпро»!
— Я не сумний… Ну, виграли — то й виграли. Чемпіонат України не завершується одним матчем. У нас до кінця сезону ще три попереду. Часу радіти немає.
 
— Уже встигли подивитися турнірку?
— Не маю такої звички. Заглядаю туди двічі на рік — узимку й улітку… Якщо ви маєте на увазі, що ми четверті із хорошим відривом, то про це я знаю.
 
— Подивився статистику й побачив, що востаннє так високо луганці були на початку 1970-х: 1971-й — якраз четверта сходинка в першості колишнього СРСР, ­1972-й — «золото», відтак майже суцільне падіння…
— Ми дуже добре усвідомлюємо, яка велика відповідальність на нас лежить. Проте змушений повторити: турнір триває, допоки ми — зразу за призовою трійкою, але чим усе завершиться, хтозна… У «Металіста» є зустріч у запасі, в останньому турі зустрічаємося з «Ворсклою»… Іще раз кажу: вже у червні озирнуся на весь сезон… Тепер живемо від гри до гри. Ось у суботу нам протистоятимуть львів’яни: вони на ходу, мають багатьох молодих азартних виконавців, які, впевнений, докладуть усіх зусиль, аби взяти очки в команди, яка переграла «Дніпро».
 
— Саме хотів повернутися до матчу в Дніпропетровську: що відчули, коли побачили стартовий склад суперника?
— Маєте на увазі, що не було Коноплянки, Калинича, Ротаня? Чогось такого особливого не відчули. Шапкозакидацьких настроїв, мовляв, переможемо резерв — точно не було. Як і розслаблення, навпаки, це ще більше зарядило нас! Та й ми не дуже розмірковували, проти яких конкретно виконавців виступаємо: тренерський склад дніпрян вирішив виставити цих людей, значить, їм цей крок бачився правильним. Замість лідерів у них вийшли не хлопці з вулиці, там амбітні люди, котрим є що доводити. Тим паче ми протистояли команді, а не конкретним футболістам. І готувалися до «Дніпра» у цілому.
 
— Як загалом оцінюєте поєдинок, який, по суті, позбавив підлег­лих Маркевича надії на «срібло»? Є сенс запитувати про стимуляцію «зацікавленої сторони»?
— Рівна була гра. І в нас, і в них були шанси на виграш, багато голевих епізодів. Ми скористалися ними, тому й узяли троє очок. Із приводу стимуляції — не до мене.
 
— Мені здалося, що, радше, «Зоря» була ближча до 3:0, аніж «Дніпро» до хоча би одного забитого м’яча.
— Не знаю… Якби вони реалізували момент на початку гри… Розумієте? У нас усі дуже добре відіграли, особ­ливо центральні захисники Вернидуб — Пилявський, які майже нічого не дозволили форвардам Маркевича.
 
— Що буде із цими й іншими гравцями влітку? Чи збережеться ваш склад? Де з наступного сезону гратимуть, наприклад, Шевченко, Малиновський, Будківський?
— Чесно кажучи, не знаю. Сподіваюся на краще. Керівництво нас постійно запевняє, що команда збережеться. Нам же, сподіваюся, в єврокубках грати, а ми маємо реально сильний, зіграний склад, який на багато чого здатен.
 
— А де розміщуватиметься клуб? Наскільки правдиві відомості про переїзд до Вінниці?
— Це мені тим паче не відомо. Знову-таки: президент «Зорі», тренер, інші важливі люди постійно повторюють, що все буде добре. Не вірити їм немає підстав.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 6
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Кубок Азии U-23. Южная Корея не сыграет на Олимпиаде, трудная победа Японии
Футбол | 26 апреля 2024, 02:55 0
Кубок Азии U-23. Южная Корея не сыграет на Олимпиаде, трудная победа Японии

Южная Корея в длинной серии пенальти уступила Индонезии – 2:2 (пен. 10:11)

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Fredee
Не переживай, Никита.
Заря Луганск вряд ли исчезнет.
Больше того, скажу что как только "освободЕтелей" отгонят подальше от Луганска (ну и в том числе от базы в Счастье), будет все ОК.
Товарищ, верь, взойдет она - Заря, где база в городе Счастья.
* почти по Пушкину, Александру Сергеевичу.
))))))))))))))))))
Bandera.Lviv
Вибирайте місто з хорошою інфракструктурою. до речі Вінниця не найгірший варіант