Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3604
0

Микола КМІТЬ: «Для кого ми фінансуємо футбол?»

Президент стрийської «Скали» залишився незадоволеним відвідуваністю останнього матчу команди

Микола КМІТЬ: «Для кого ми фінансуємо футбол?»

Незважаючи на перемогу стрийської «Скали» у матчі 23 туру над «Енергією» з Нової Каховки з рахунком 3:1, президент усієї «малиново-зеленої» клубної структури Микола Кміть залишився незадоволеним відвідуваністю останнього матчу головної команди клубу.

«На останній матч у Стрию прийшло 220 вболівальників, – каже Микола Іванович. –  Звісно, на усю Стрийщину це дуже мало. Парадокс у тому, що на районний чемпіонат з футболу приходить більше глядачів. У нас є велике запитання: для кого футбол у Стрию потрібен?

Якщо стриянам футбол не потрібен, то будемо думати, як ці гроші спрямувати в інші корисні цілі. Розумію, для кого ми виховуємо молодь у нашій академії. Дітки з семи років вчаться у нашій школі, виховується здорове покоління. А у другій лізі грають професійні футболісти. Якщо вони не потрібні стриянам, то немає змісту витрачати ці кошти. Прикро те, що як би ми не грали, це нікому не потрібно. Можливо, нам щось потрібно змінити... Якщо вболівальникам не потрібна «Скала», то вона нам не потрібна також. Якщо команда грає з порожніми трибунами, це викинуті кошти в пустоту, тим більше у такий важкий час для держави. Реклама цього матчу була проведена на високому рівні, однак... Можливо, жіночий футбол потрібно розвивати у Стрию, можливо, нам заявитися на першість району?

«Скала» – найстарша команда в Україні. Ми місцеві, ми стрияни. Прикро, що є таке ставлення. Були випадки, коли навіть людям доплачували по гривні за те, що вони прийшли на футбол. При доплаті чи безкоштовних поєдинках ситуація була ідентичною.

У чемпіонаті Прем'єр-ліги U-19 грають найкращі українські команди. На наші матчі у Моршині приходить приблизно 50 людей. Втім, там на це не так звертаємо увагу, оскільки в цій команді  грає підростаюче покоління.

Можливо, це проблема не тільки Стрия. Статистика показує, що не в усіх містах України люди ходять на футбол. Звісно, це питання для роздумів для тих людей, хто вкладає гроші. Я звик вкладати гроші у те, що потрібно людям, державі і приносить користь і задоволення для населення. Від хлопців ми вимагаємо, аби вони забивали по 3,4, а то й 5 голів за матч. А для кого?».

P.S. Наступний матч у чемпіонаті другої ліги «Скала» зіграє у Черкасах проти місцевого «Дніпра». Цей матч відбудеться 16 травня. А наступний домашній матч «Скала» проведе у суботу, 23 травня. Суперником «малиново-зелених» у Стрию буде київська команда «Оболонь-Бровар».

Богдан ПАСТЕРНАК

Источник Гал-інфо
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве
Футбол | 28 марта 2024, 13:56 19
Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве

Кевин Келси занимается вопросом трудоустройства в MLS

Итоговые таблицы отбора к Евро-2024 U-17. Потенциальные соперники Украины
Футбол | 28 марта 2024, 00:59 0
Итоговые таблицы отбора к Евро-2024 U-17. Потенциальные соперники Украины

Команда Юрия Мороза сыграет в финальном раунде ЧЕ U-17 среди 16 команд

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.