Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
1726
0

Юношеская сборная Головко готовится к элит-раунду

Украинские юниоры проведут товарищеские матчи с командой Грузии

Юношеская сборная Головко готовится к элит-раунду

Юнацька збірна України, сформована з гравців 1996 року народження і молодших – це яскравий приклад того, як зробити популярною команду виключно завдяки наполегливій праці футболістів. Причому, як безпосередньо у складі збірної, так і в своїх клубах.

Шлях цього колективу під керівництвом Олександра Головка розпочався ще у відборі на Євро-2013 серед 17-річних. Успішно подолавши перший кваліфікаційний етап, «синьо-жовті» в еліт-раунді потрапили до групи зі збірною Німеччини, яка традиційно є одним із фаворитів в усіх змаганнях. Але, перемігши з рахунком 1:0, саме наші юнаки здобули єдину путівку до фінального турніру, який проходив у Словаччині.

На жаль, пробитись до півфіналу підопічні Головка не зуміли. Українці поступились в усіх трьох матчах групи, але це був лише початок. Команда продовжила свій шлях поступово, через товариські матчі і турніри, готуючись до старту відбору до ЧЄ-2015. А футболісти, відповідно, підвищували свою майстерність і здобували ім’я в клубних змаганнях.

Пік припав на сезон 2014/2015. Збірна впевнено подолала перший етап відбору до континентальної першості, а її гравці виступають в матчах Прем’єр-ліги та Кубку України. В «Дніпрі» Мирон Маркевич демонструє довіру до Валерія Лучкевича, дебютним дублем за «Карпати» відзначився Мар’ян Швед, якому ще не виповнилось 18 років, в «Металісті» заграв орендований динамівець Артем Беседін, а в самому «Динамо» встиг дебютувати Богдан Михайліченко.

Проте головною подією став вихід до фіналу юнацького розіграшу Ліги чемпіонів донецького «Шахтаря». Не дивно, що саме «гірники» – Ігор Кірюханцев, Микола Матвієнко, Бека Вачіберадзе, Денис Арендарук, Олександр Зубков, Андрій Боярчук та Віктор Коваленко були і є кістяком команди. Причому, чудова гра окремих виконавців звернула на себе увагу тренера команди U-20 Олександра Петракова.

Саме у двох найближчих матчах зі збірною Грузії Олександр Головко буде награвати склад, який приблизно за два тижні візьме участь в еліт-раунді у Боснії та Герцеговині, де намагатиметься вибороти путівку до фінальної стадії чемпіонату Європи. Тож запрошуємо вболівальників на стадіон НТК ім. В. Баннікова - підтримати наших хлопців. А вони, сподіваємось, віддячать чудовою грою!

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.