Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
614
0

«Металіст» стане українським «Уемблі»

Чекати лишилося три роки

Харківський стадіон «Металіст» після реконструкції в рамках підготовки до Євро-2012 перетвориться на спортивний мегаполіс, не гірший від лондонського «Уемблі». Окрім арени, перебудови зазнає й прилегла кілометрова зона. Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації, перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко.

50 мільйонів – на реконструкцію
До січня 2007-го на всі ці роботи буде витрачено понад п'ятдесят мільйонів гривень, включаючи субвенцію з держбюджету та приватні інвестиції, повідомляє Укрінформ. До 2010 року, за попередніми планами, будуть готові трибуни на сорок тисяч місць, поле з новим трав'яним покриттям і підтрибунні приміщення. На умовах оренди тут розмістяться спортивні клуби, тренажерні зали, офіси, прес-центр, спортивні магазини, кафе та ресторани. Неподалік від стадіону побудують чотири- та п'ятизіркові готелі – це півтори тисячі місць вищого ґатунку.

Російські інвестори
За словами Сергія Стороженка, загальна вартість реконструкції «Металіста» та прилеглої території перевищить триста мільйонів євро. До початку чемпіонату буде оновлений і харківський міжнародний аеропорт. Про готовність стати інвесторами вже заявили російські фірми. За два тижні до міста з інспекційним візитом прибуде представник УЄФА швейцарець Террі Фавр, який є головним розробником стандартів спортивних споруд в Європі.

Федерація Футболу України

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.