Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
760
0

Українська планета боксу

Минула субота була насичена боксерськими подіями

В різних куточках світу відбулося чимало боїв, у яких узяли участь українці.

Одна з головних подій відбулася в французькому Марселі, де черговий захист свого титулу проводив чемпіон за версією WBA у найлегшій вазі українець Володимир Сидоренко. Його суперником був місцевий боксер Джерома Арно. Сидоренко захопив ініціативу з перших секунд двобою і в п’ятому раунді точним ударом відправив претендента в нокдаун. У сьомому раунді Арно знову опинився в нокдауні, а ще через кілька секунд і втретє розстелився на долівці рингу. Після цього вже не зміг продовжити поєдинок. Для В. Сидоренка це вже п’ятий успішний захист титулу WBA після його завоювання 2005 року. Загалом Володимир здобув 20 перемог у професіональному рингу з 22, у яких брав участь (дві зустрічі проти Рікардо Кордоби так і не виявили переможця).

Відразу троє українців узяли участь у «Боксерському шоу-2», яке відбулося в Москві. У другій середній вазі стосунки з’ясовували українці Віталій Ципко та Максим Головізнін. Обидва боксери тривалий час не виходили в ринг. Так, Ципко востаннє боксував у грудні 2006 року (тоді він поступився за очками американцю Джефу Лакі), а Головізнін із жовтня 2005 року не провів жодного поєдинку. Перший раунд протистояння Віталія та Максима більше нагадував дуже обережну розвідку. Натомість другий раунд так і не відбувся, Головізнін, поскаржившись на травму, відмовився продовжувати поєдинок.

У ще одному герці зійшлися український суперважковик Андрій Олійник і британець нігерійського походження 41-річний Генрі Акенванде. Олійник отримав запрошення в Москву за два дні до шоу, він замінив іншого українця – Олега Платова. Попри те, що Андрій не мав належної підготовки, він потішив московську публіку своїми акторськими трюками, щоправда, це йому не допомогло – за очкам він поступився британцеві.

А головними двобоями в Москві мали б стати черговий рейтинговий поєдинок російського супертяжа Алєксандра Повєткіна проти американця Ларрі Дональда та чемпіонське протистояння за версією ІBF чемпіона Дмітрія Кірілова з Росії та киргиза Тимура Шайлезова. Останній мав замінити в рингу мексиканця Рікардо Варгаса, який через травму відмовився від герцю. ІBF як виняток дозволила замінити суперника. За два дні серед імовірних опонентів фігурували танзанієць Мбвана Матумл, узбек Кархамон Арзикулов і киргиз Марат Мазімбаєв. Але в суботу стало відомо, що суперником росіянина стане Тимур Шайлезов. Однак в останній момент цей бій зірвався, оскільки організатори не встигли оформити всі належні папери для ІBF, яка в підсумку не санкціонувала зустріч, хоча Шайлезов пройшов церемонію зважування.

Відразу після цього пролунала заява промоутера Кірілова  Стівена Баша, який заявив, що готовий судитися з Варгасом. «Не знаю, що там за травма у Варгаса – руки, голови чи річ усе-таки в грошах, – зазначив він агентству «Весь спорт». – За контрактом, Варгас зобов’язаний представити офіційний документ і пояснення, чому він не зміг боксувати 30 червня. Мине час, і хтозна, що за папери ми в підсумку одержимо з Мексики. І якщо представлені документи нас не задовольнять, подамо до суду».

Відтак єдиною втіхою для росіян стала суперечка Повєткіна та Дональда. Бій був доволі нудним, росіянин утримував перевагу над 40-річним суперником, але впродовж десяти раундів так і не зумів нокаутувати його. У підсумку судді одностайно визнали перемогу Повєткіна з однаковим рахунком 100:90.

На вечорі боксу, який пройшов у німецькому Штутгарті, також був український представник. Суперважковик Тарас Біденко  переміг голландця Ріхеля Херзізі. Після закінчення дванадцятого раунду всі арбітри віддали перемогу українському боксерові з рахунком 117-111 і 115-113 двічі.

Головною подією німецького шоу був чемпіонський бій за версією WBA у середній вазі між володарем титулу німцем Феліксом Штурмом і уругвайцем Ное Туліо Алькобу. Упродовж бою претендент ішов уперед, вибравши своєю метою корпус чемпіона, однак Штурм блокував більшість його ударів і успішно контратакував. У заключних раундах Алькоба втомився й почав пропускати ще більше ударів, однак Штурму жодного разу не вдалося відправити його в нокдаун. Після дванадцяти раундів усі судді віддали перемогу чинному чемпіонові з рахунком 120-108, 118-110 і 116-112.

Ще одна знакова подія у світі боксу відбулася в американському Ель Пасо. Колишній абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі Евандер Холіфілд переміг відомого американського суперважкоатлета Лу Саварезе з рахунком 99-87, 98-90 і 96-91. 44-річний Холіфілд двічі відправляв свого опонента у нокдаун, проте той знаходив сили продовжувати поєдинок. Після 42-ї перемоги в кар’єрі Холіфілд заявив, що має намір остаточно піти з боксу лише тоді, коли здобуде п’ятий чемпіонський титул.

Львівська Газета

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.