Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
825
0

Олександр БУБЕН: «Люблю забивати голи…»

Олександр БУБЕН, президент НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Олександр БУБЕН: «Люблю забивати голи…»

Олександр БУБЕН: «Люблю забивати голи…»

Важко сказати, де зустріти керівника ВАТ «Прикарпаттяобленерго» легше: у залі обласної ради, депутатом якої він є, на тренуваннях чи матчах міні-футбольного «Урагану» у ролі президента клубу і простого вболівальника, або ж на зустрічах, нарадах та презентаціях, пов'язаних із виробничими питаннями.

Кореспондент «ГК» домовився про інтерв'ю у робочому кабінеті голови правління обласної енергопостачальної компанії, до речі, однієї з найкращих в Україні. Розмова, проте, не стосувалась енергетики та досягнень команди професіоналів, які несуть нам світло. В ексклюзивному інтерв'ю з Олександром Бубеном - про дитяче захоплення футболом вже немолодого «ветерана», про спортивних енергетиків, про майбутнє «Урагану» та перспективу нового ігрового залу.

У вільний від роботи час, якого, втім, буває не так багато, голова правління ВАТ «Прикарпаттяобленерго» полюбляє ганяти м'яча з колегами та підлеглими у манежі коледжу фізвиховання. А якщо випадає нагода, то у товаристві колег по футзальній кухні «кому за 35» зіграти у складі рідного «Урагану» ще й на ветеранських міні-футбольних турнірах, які регулярно проводяться по всій Україні.

«Мені не дуже подобається те, що нас відносять до ветеранів. Мені ж тільки 36, а вже - ветеран», - посміхаючись, зауважує Олександр Олександрович.

«Але я дуже люблю футбол і зокрема футзал, захоплений ним ще зі школи. У вищих навчальних закладах я грав за усі можливі збірні команди. Міні-футбол мене захопив тим, що ця гра - доволі динамічна, дуже видовищна, з великою кількістю голів та постійною зміною ритмів. Щодо гри у власному виконанні, то мені як голові правління часом не дуже подобається певна упередженість з боку гравців-підлеглих, які намагаються підігрувати, грати на мене тощо. Я, звісно, люблю забивати голи, віддавати передачі, одним словом, дуже люблю футзал».

На запитання про те, як дружина ставиться до його захоплення футболом, Олександр Бубен, знову посміхаючись, каже, що вона нечасто буває на матчах за участю того ж «Урагану» чи гри аматорів.

«Моя дружина буває на матчах переважно тоді, коли її туди тягнуть наші діти. От буквально минулої суботи ми всією сім'єю були на турнірі у Львові, де наша ветеранська команда стала срібним призером. Мої діти шалено нас підтримували. Так що дружина ставиться до мого захоплення футзалом доволі рівно (нейтрально), тобто все розуміє і намагається не заважати мені у цьому».

Єдність колективу у спорті
Голова правління ВАТ «Прикарпаттяобленерго» є зразком для своїх підлеглих. Зокрема, у спортивному житті потужної енергетичної компанії щороку відбувається досить визначна подія, а саме - турнір з міні-футболу серед аматорських команд працівників підприємства. Ці змагання з нагоди Дня енергетика є традиційними і проходять з метою згуртувати колектив, визначити найспортивнішу команду, а також пропагувати міні-футбол та загалом здоровий спосіб життя.

«Футбол завжди об'єднує людей різного віку, різних політичних поглядів та віросповідань, - переконаний Олександр Бубен. - Тим більше, він об'єднує колег із одного колективу. Переконаний, що зустріч на футбольному майданчику допомагає нам і в роботі».

Також пану Олександру вдалося зібрати досить представницьку команду ВАТ «Прикарпаттяобленерго», капітаном якої, до речі, він є. Окрім голови правління, у команді грає його безпосередній заступник Василь Костюк, директор філії «Надвірнянський РЕМ» Дмитро Буняк, начальник відділу розгляду звернень громадян Віталій Дутчак, заступник начальника служби механізації та транспорту Ярослав Герега, інженер-програміст Роман Савчак, інструктор з фізичної культури Юрій Костишин та інші. Наприкінці квітня наша команда стала переможцем міні-футбольного турніру серед команд керівного складу енергопостачальних компаній України, а минулими вихідними у Львові Олександр Бубен як капітан команди отримав кубок та срібну нагороду ветеранського турніру пам'яті одного із засновників будівельної компанії «ТВД» Сергія Лупола.

Ставка на молодь
Коли наша розмова зайшла про міні-футбольний НФК «Ураган», якому у жовтні виповнюється п'ять років, Олександр Бубен як президент клубу докладніше зупинився на подальших перспективах та стратегії розвитку. Зокрема, було прийняте рішення зробити ставку на досить серйозний розвиток дитячо-юнацького футзалу. І вже наступного сезону у першостях та турнірах УДЮФЛ честь івано-франківського «Урагану» захищатимуть три команди - діючі чемпіони України серед юнаків 1992 р.н., а також ще дві команди - 1994 та 1995 р.н.

«Без молодої зміни я не бачу майбутнього, тому до цього напрямку ми будемо ставитися досить серйозно, - продовжує Олександр Бубен. - Також ми розпочали пошук молодих гравців 1987-91 р.н. з усієї України. Талановитим хлопцям наш клуб зможе не лише посприяти при вступі на навчання до коледжу фізвиховання, Прикарпатського університету чи технічного університету нафти і газу, але й візьме на себе фінансові витрати щодо проживання, харчування та вирішення інших питань».

Наразі саме такий доволі широкий напрям роботи клубу є пріоритетним. І він, як сподівається Олександр Бубен, стане можливим за умов планомірної роботи та повної самовіддачі усіх причетних до процесу становлення клубу. До речі, такі досвідчені виконавці, як Владислав Корнєєв та Сергій Гупаленко, які вже у наступному сезоні захищатимуть кольори «Урагану», перейшли до івано-франківського клубу також з метою подальшої роботи у ньому саме на тренерській ниві: Корнєєв паралельно стане тренером воротарів, а Гупаленко працюватиме з найближчим резервом.

Перспектива ігрового «даху»
Ще одним, як виявилося, доволі ключовим напрямом роботи керівництва «Урагану» є побудова ігрового залу на базі ФОКу по вулиці Симоненка, 13.

«Ігровий зал на Позитроні - наша найближча перспектива, адже там, як планується, буде встановлено сучасне покриття майданчика, відповідне освітлення, роздягальні, місця для глядачів, та буде можливість телетрансляцій. Зараз ми над цим працюємо», - зазначає Бубен, показуючи журналістові «ГК» нещодавно отримані макети і схеми майбутньої спортивної споруди. - У декількох моїх особистих зустрічах з міським головою Віктором Анушкевичусом було досягнуто домовленості про необхідність побудови цього ігрового залу. Мій заступник Василь Костюк тримає це питання, так би мовити, «на пульсі», слідкує за усіма кроками щодо реалізації цього, без сумніву, дуже потрібного проекту».

Андрій МЕНІВ. Газета «Галицький кореспондент»

ДО ТЕМИ:
Третім після екс-«шахтарів» Корнєєва та Валенка і, сподіваємось, не останнім новобранцем НФК «Ураган» цього міжсезоння став досвідчений 37-річний Сергій Гупаленко, який минулого сезону грав за луганський ЛТК. Контракт між гравцем та клубом розрахований на два роки з можливим продовженням угоди ще на рік. Минулої п'ятниці усі новобранці познайомились із партнерами по новій команді, провели кілька тренувань, а з понеділка «Ураган» у повному складі вирушив до Рогатина на свій перший передсезонний збір, що триватиме до 6 липня.

www.gk-press.if.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Рятувальнык снялся с чемпионата Украины по футзалу
Футзал | 28 марта 2024, 22:15 0
Рятувальнык снялся с чемпионата Украины по футзалу

Также клуб из Ромнов не сыграет в Кубке Украины

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.