Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 апреля 2015, 11:09
962
0

ГРОЗНЫЙ: «С Ильичевцем будет сложнее, чем с Олимпиком»

Главный тренер «Говерлы» - о весенней части чемпионата для своей команды

| Обновлено 08 апреля 2015, 11:09
962
0
ГРОЗНЫЙ: «С Ильичевцем будет сложнее, чем с Олимпиком»

Головний тренер  дав  розгорнутий коментар клубній прес-службі  щодо майбутнього матчу з маріупольським «Іллічівцем» та торкнувся інших наболілих питань.

— Ми були близькі до перемог у матчах із запорізьким «Металургом», харківським «Металістом», але десь не було везіння. А от у матчі з «Олімпіком» на початку зустрічі не реалізували майже стовідсоткову нагоду для взяття воріт, але в хлопці зуміли проявити характер, й програючи по ходу гри,  здобули перемогу. Зараз для нас склалася така неприємна тенденція - в чотирьох матчах у наші ворота тричі ставили пенальті, в той же час «Говерла» -  єдина команда в  прем’єр-лізі, яка ще не пробивала стандарт з одинадцятиметрової позначки.

Щодо матчу з «Іллічівцем», то на мою думку в цьому протистоянні буде більше боротьби, аніж власне гри. По-перше дуже висока ціна за результат, адже ми сусіди по турнірній таблиці. Окрім того, як у маріупольців так і у нас багато молодих футболістів, які ще не мають досвіду виступів в прем’єр-лізі. Добре, що один із наших молодих футболістів Дмитро Хльобас забив гол – це дуже добре для нього в психологічному плані.   «Іллічівець» -   незручний суперник для нас, вони добре контролюють м’яч, віддають велику кількість загострюючих передач, команда швидко переходить від оборони до атаки. В складі маріупольців виступають і швидкі технічні  гравці як Сергій Гринь, Вячеслав Чурко – ще ряд талановитих футболістів, котрі пройшли школу донецького «Шахтаря». Думаю, що матч з «Іллічівцем» для нас буде важчим, ніж поєдинок проти «Олімпіка».  В арсеналі маріупольців  у чотирьох матчах проведених у другій половині чемпіонату - здобуті вікторія над луганською «Зорею» та нічия з «Чорноморцем». Окрім того, вони провели два поєдинки з грандами – «Динамо» та «Шахтарем».

Важливим чинником в плані мотивації для нас буде підтримка вболівальників. Не слід вболівальникам «Говерли» звертати увагу на замовні незрозумілі листи псевдовболівальників.  Якщо вдатися до аналізу, то про такі речі має право говорити лише одна людина, яка інвестує кошти у професійний футбол на Закарпатті – Нестор Шуфрич. А тут власне закарпатці самі й вивезли талановитих футболістів за межі краю, а тепер розповідають, що Грозний – не патріот Закарпаття.  До прикладу такі гравці як В.Чурко мав грати тут, а М.Бонь мав ставати воротарем власне в  «Говерлі», а не в київському «Динамо»,  ще один «динамівець» - мукачівець Харатін та ще десятки інших, які нині грають у зовсім інших командах, чомусь  до мене їх не приводили…

Натомість, наш тренерський штаб зберіг команду в прем’єр-лізі за підсумками минулого сезону, , що дало можливість  зберегти  й команди молодіжних складів U-21 та U-19. Тому  боремося далі, щоб команда зберегла прописку в прем’єр-лізі й тепер, щоб закарпатські молоді здібні футболісти вдосконалювали свою майстерність у наших молодіжних командах. Наші тренери постійно передивляються  молодих гравців – нещодавно мій помічник Олексій Величко відвідав юнацький турнір в Хусті . Справжні патріоти крайового футболу приходять на матчі й підтримують команду, адже наші  хлопці  - Сергій Мякушко, Сергій Люлька, Лукман Аруна всі вони захищають кольори  «Говерли», яка презентує Закарпаття в еліті вітчизняного футболу – це нормальна ситуація. А уявіть собі якби нам не дали в оренду гравців «Динамо» та «Шахтар», то з ким ми б виступали? З U-19? – не потрібно смішити людей. Закликаю всіх шукати можливості для розвитку футболу на Закарпатті, не тільки чекати цього від одного Нестора Шуфрича, а всім зібратися докупи й збудувати футбольний комплекс,  так як це зробили в угорському Дебрецені. Грозний же колись поїде, а футбольний центр залишиться для майбутніх поколінь, а не згадувати, що 100 років тому тут грали  в футбол – це вже історія. Потрібно дивитися в майбутнє й робити так, щоб нині молоді закарпатські гравці ввійшли в історію.

 

Источник ФК Говерла
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»
Футбол | 18 апреля 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»

Карло коротко прокомментировал серию пенальти в матче «Манчестер Сити» – «Реал»

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.