Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 06 апреля 2015, 02:12
9714
16

Камбек в Запорожье: Металлург дает концовку и побеждает

Два забитых в конце матча с «Карпатами» гола поднимают команду Анатолия Чанцева в десятку

| Обновлено 06 апреля 2015, 02:12
9714
16
Камбек в Запорожье: Металлург дает концовку и побеждает
www.fckarpaty.lviv.ua

Під час майже тритижневої перерви в чемпіонаті обидва тренери мали нагоду награвати різні склади у контрольних матчах. І в стартовій одинадцятці суперників відбулися певні зміни. Тим не менше зміни відбулися невеликі. В «Металурзі» дискваліфікованого Льопу, який до речі, приніс перемогу запоріжцям у матчі першого кола у Львові, замінив Каплієнко. У складі ж «Карпат» корекцій було більше. Замість вилученого у минулому турі Пластуна дебютував у Прем’єр-лізі Новотрясов, які зайняв місце в центрі оборони поруч з капітаном «левів» Гітченко. Також з перших хвилин вийшли на поле Худоб’як, Кожанов і Страшкевич, потіснивши на лаву запасних Голодюка, Сергійчука і Гуцуляка.

Поєдинок активніше розпочали гості, які зусиллями Кожанова і нанесли перший удар по воротам Старцева, але Денису бракувало влучності. Згодом Каплієнко грубо зіграв у підкаті проти Карнози і почав переодягатись Голодюк. Отримав жовту картку і Гітченко, якому тепер через перебір «гірчичників» доведеться пропустити наступну гру «Карпат» з «Ворсклою».

Тим часом, підопічні Ігора Йовічевіча продовжували шукати шляхи взяття воріт «металургів», і в середині тайму досвідчений Старцев двічі поспіль рятує ворота, парирувавши по черзі удари Голодюка і Кльоца. Згодом хапається за голову і Страшкевич, після удару якого воротар теж перевів м’яч на кутовий.

Натомість наступного разу Страшкевич свого шансу не втратив і головою красиво замкнув вивірену флангову передачу Костевича. Для Вадима, до речі, це був перший гол у чемпіонатах (у 17-й грі). Після пропущеного голу вже активізувалась і команда Анатолія Чанцева, проте до гольових моментів біля воріт Мисака справа не доходила. Більше того, другий гол у ворота «металургів» міг провести Мірошниченко, пробивши сходу над поперечиною воріт.

Під час перерви в роздягальні «Металурга», мабуть, відбулась серйозна розмова, і з перших хвилин другого тайму в діях господарів відчувалася підвищена активність та концентрація. Проте і «Карпати» за підтримки своїх уболівальників не грали обережно, на утримання переможного і важливого для них рахунку, враховуючи турнірне становище «зелено-білих».

Згодом обидва тренери вирішили підсилити атакувальні дії своїх підопічних, випустивши на поле Шведа та екс-«карпатівці» Платона, для якого це був перший матч у весняній частині чемпіонату. І Руслан активно увійшов в гру, завдавши удар в рамку воріт, але Мисак зіграв надійно. Рятує воротар «Карпат» свою команду від неприємностей і після дальнього удару Гвілії.

Боротьба за м’яч продовжувалась в основному точитись на підступах до обох штрафних і до небезпечних ударів справа не доходила. Реальну нагоду вирівняти становище втратив Платон, який після розіграшу штрафного головою випередив Мисака, пробивши впритул над поперечиною. В одному з епізодів Мірошниченко вчасно кинувся під удар захисника Баліча, який опинився у штрафному гостей.

І все ж зусилля «Металурга» матеріалізувались у взяття воріт. Після чергової атаки запоріжців м’яч влучив у руку Новотрясова, і Кутаков без вагань призначив пенальті. І досвідчений капітан і штатний пенальтист «металургів» Лисицький чітко виконав 11-метровий удар. Не встигли «Карпати» оговтатись, як через хвилину пропустили і другий м’яч. Кулач навісив до штрафного і Каплієнко, випередивши захисника, у стрибку пробив головою у ближній кут. Ось такий вийшов швидкий і несподіваний перелом ходу поєдинку.

Кінцівка ж матчу мала відкритий характер і у взаємних атаках. Знову міг збільшити рахунок Платон, але не зумів обіграти Мисака, який ногами ліквідував небезпеку. У підсумку «Металург» вже вдруге у цьому сезоні здобуває вольову перемогу над «Карпатами». Крім цього, команда із Запоріжжя перервала одразу дві свої затяжні безвиграшні домашні серії: проти «Карпат», яка тривала 5 ігор, і загалом у поточному чемпіонаті, що продовжувалась 7 матчів.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Металлург» З – «Карпаты» – 2:1 (0:1)

«Металлург»: Максим Старцев, Артур Кузнецов, Виталий Лисицкий, Павел Пашаев, Саша Балич, Александр Каплиенко, (Сергей Рудыка, '87), Валерианэ Гвилия, Никита Татарков, (Игорь Жураховский, '67), Нурудин Орелеси, Владислав Кулач, Дмитрий Юсов, (Руслан Платон, '60)
«Карпаты»: Роман Мысак, Амбросий Чачуа, Андрей Гитченко, Артур Новотрясов, Владимир Костевич, Денис Мирошниченко, Денис Кожанов, Игорь Худобяк, Артур Карноза, (Олег Голодюк, '18), Вадим Страшкевич, (Марьян Швед, '60), Дмитрий Клёц, (Михаил Сергийчук, '66)

Арбитр: Дмитрий Кутаков (Бровары)

Виталий Лисицкий, 79, с пенальти, Александр Каплиенко, 80 - Вадим Страшкевич, 36.
Александр Каплиенко, 11. Нурудин Орелеси, 91. - Андрей Гитченко, 16. Артур Новотрясов, 84.

Удары (в створ): 8 (7) – 9 (6).
Угловые: 1 – 4.
Офсайды: 1 – 1.

Зрителей: 2.200
Оценка поля: 4
Честная игра: 7,750 - 7,750.

МЕТАЛЛУРГ З – КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

События матча

80’
ГОЛ ! Гол из 29-го сектора забил Александр Каплиенко(Металлург З). Кулач выполнил навес в штрафную, и Каплиенко ударом головой переправил мяч в угол ворот.
79’
ГОЛ ! Гол из 38-го сектора забил Виталий Лисицкий(Металлург З). Сильнейший удар в правый от Лисицкого угол, а Мысак прыгнул в противоположный.
36’
ГОЛ ! Гол из 38-го сектора забил Вадим Страшкевич(Карпаты). Костевич из 66 сектора навесил в штрафную, и там Страшкевич, сыграв на опережение, головой пробил в ближний угол.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 16
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
n11
где видеообзор?
lviv-999
Так Йові вали зі Львова навіщо було знімати Кльоца який тримав опорну зону а лишати Кожанова скажім.Ти не тренер ти посміховисько!!!! Не позор назву Карпати тому що від команди осталась тільки назва !!!! Вівці одним словом на карпатівців ви незаслуговуєте!!!!стадо баранів
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
DKTheBest
Вроде и не плохо Карпаты играют, но концовку матчей практически всегда проваливают.
GeorgeZyV
в первом тайме МЗ играли в "ходьбу", во втором вспомнили, что они футболисты и пошли в атаку. А Карпаты физически во втором тайме сильно подсели
vismut58
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
norma_zap
Включил в конце и не пожалел!
И в первом круге тоже 1-2 МЗ всё перевернул в конце матча "ПОРОБЛЕНО", ну а руки будут обсматривать в футбольных передачах и на сайтах, на первый взгляд у Карпат рука была пооткровенней, а ошибки судейские к сожалению будут всегда.
МЗ с победой!
lviv-999
Судя з перших хвилин тупив!!!!! Він як Зомбі весь матч судив!!!!! Навіщо проводити такий чемпіонат в якому судять такі роботи які поняття немають у футболі !!! Ну і ЙОві іди в дубль назад!!!!ти не тренер дорослої команди що за другий тайм!!!! Що це таке програвати таким командам як Металзап це гіршого вже не може бути!!!!!!!! Я розумію молодь але ти зробив з Левів -Вівців!!!!!! На таку команду взагалі буз характеру я не піду!!!!!!!! нема нащо тратити час!!!!
Bandera.Lviv
Грали Карпат виграв металург! ПОРОБЛЕНО!
рука у штрафній Карпат - пенальті.
рука у штрафній Металурга - ігнор!!!
ДЯКУЄМО судді за роботу.
НІЧОГО НЕ ЗМІНЮЄТЬСЯ