Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 26 марта 2015, 11:04
6791
13

Игроки сборной Украины навестили раненых украинских бойцов

Шестеро футболистов, Юрий Сивуха и Андрей Павелко посетили столичный военный госпиталь

| Обновлено 26 марта 2015, 11:04
6791
13
Игроки сборной Украины навестили раненых украинских бойцов
ffu.org.ua

Гравці національної команди України разом із президентом ФФУ Андрієм Павелком провідали поранених у боях за незалежність України вояків у столичному військовому шпиталі.

Шестеро футболістів – Руслан Ротань, Артем Федецький, Анатолій Тимощук, Андрій Пятов, Євген Хачеріді та Микита Бурда, а також тренер воротарів Юрій Сивуха – це та когорта збірників, яких національна команда делегувала до шпиталю, аби висловити слова вдячності нашим героям.

Насправді, збиралися їхати усім колективом, але лікарі пояснили, що у шпиталі доволі невеликі палати і вузькі коридори, тож довелося зменшити коло представників «синьо-жовтої» команди.

«За 10 років радянсько-афганської війни у нашому шпиталі пройшли лікування після поранень 715 військовослужбовців, а за останні 10 місяців – чотири тисячі, - навів сумну статистику виконувач обов’язків начальника Головного військового клінічного госпіталю Лев Голик, - на сьогодні на лікуванні перебувають 28 вояків із зони АТО, 18 з яких ви зараз маєте можливість провідати».

На вході до клініки нейрохірургії футбольних візитерів зустрів її начальник Олександр Данчин. Саме у цьому відділенні нині перебуває найбільше бійців. Президент Федерації футболу Андрій Павелко, котрий приїхав з гравцями одним мікроавтобусом і встиг поцікавитися перебігом останніх тренувань збірної, звернувся до воїнів по-товариськи, без жодного офіціозу: «Хочу Вас запевнити, що цей візит аж ніяк не останній. Наш Будинок футболу розташований поруч, тому ми щиро запрошуємо Вас для відновлення на наших футбольних полях, будемо Вас постійно підтримувати і хочемо, аби ви знали, що кожен із Вас нині має у футболі свою частинку. Низький уклін Вам за Вашу мужність, патріотичність і героїзм. Ваші життєві вчинки надихають наше молоде покоління, вчать їх розумінню того, що інтереси своєї держави потрібно захищати».

Руслан Ротань запросив усіх хлопців, яких сьогодні провідали футболісти, на матчі національної команди та дніпропетровського «Дніпра», зауваживши, що це та невеличка дещиця вдячності, яку можуть висловити гравці героям, котрі не шкодують свого життя за волю України.

Кожен із гравців намагався знайти можливість поспілкуватися з пораненими, запитати про їхні потреби, попросити розповісти про ситуацію на фронті з перших вуст. Хлопці подарували кожному вояку набори сувенірів – ігрові футболки, шарфи, вимпели збірної.

Водночас герої війни побажали гравцям не згинатися під натиском фаворитів нашої відбірної групи – іспанців, намагаючись передати футболістам свій бойовий запал.

Як відомо, п’ятеро воїнів АТО разом із національною командою України вилетять завтра до Севільї. Ці хлопці проходять лікування у травматичному відділенні та клініці отоларингології. Андрій Павелко зазначив, що перша спільна поїздка однозначно матиме продовження:

«Гарна традиція, започаткована Президентом України під час єврокубкового матчу «Динамо» - «Евертон», яка вилилися у своєрідну синергію підтримки усього суспільства, має бути продовжена й на матчі збірної в Іспанії. Це гарний приклад для молоді: як потрібно любити свою Батьківщину і мати фізичні можливості захищати країну», - підсумував президент ФФУ.

Опрос

Голосов 833
Как завершится поединок отбора на Евро-2016 Испания – Украина?

Победой Испании

253 голоса 30.37 %

Победой Украины

298 голосов 35.77 %

Ничьей

282 голоса 33.85 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Анчелотти дал Лунину важное обещание после заявления о возвращении Куртуа
Футбол | 25 апреля 2024, 21:40 3
Анчелотти дал Лунину важное обещание после заявления о возвращении Куртуа

Тренер рассчитывает на Андрея в Лиге чемпионов

Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
d4ng3r
Боярский совсем е анулся: "Тимощук может общаться хоть с проститутками, лишь бы забивал голы". Вот зачем людям голова? Шляпу носить?
Kolejchuk
Интересно что наши Воины Тимощеку сказали .. .
ManUtd
Завтра раззийские СМИ: "Тимощук оказался тайным агентом госдепа. Пятая колона не дремлет. Фашизм не пройдет. Спасибо деду за победу"
ampl7
Негодяй Павелко и здесь попиарился!
Костя (Сумы)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Mr.Ferret
Толе 35, Толе пох... Толя все свои трофеи уже выиграл и всем все доказал. Не пустят в Питер, пустят куда-то еще.