Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 марта 2015, 19:38
2447
3

Карпаты взяли верх над Рухом

Победа над аматорским коллективом далась львовянам непросто

| Обновлено 22 марта 2015, 19:38
2447
3
Карпаты взяли верх над Рухом
fckarpaty.lviv.ua

Попри свій аматорський статус, винниківський «Рух» має у своєму складі немало гравців, які пограли на рівні Прем’єр-ліги. Наприклад, Андрій Гурський та Юрій Фурта свого часу були лідерами молодіжного складу «Карпат», який виграв золото у турнірі дублерів. Вони ж і за першу команду пограли, хоч і не багато, а Фурта і голом встиг відзначитися. Звичайно, у них та їхніх партнерів, мотивації навіть на товариський матч не бракувало.

«Карпати» ж до цього матчу підійшли далеко не в найсильнішому складі, адже добрий десяток виконавців вирушив захищати честь своїх збірних. Дмитро Кльоц, який провів на полі перший тайм, мав вирушати до Києва у неділю ввечері.

Загалом же Ігор Йовічевіч запланував провести цей матч двома складами. У першому таймі вийшли такі гравці: Мисак, Лобай, Пластун, Новотрясов, Костевич, Кльоц, Худоб’як, Голодюк, Карноза, Кожанов та Манце, який знайомий уболівальникам із товариських матчів на зимових зборах.

Головний тренер «Руха» Роман Гданський відповів таким складом: Шевчук, Романюк, Гурський, Бойко, Дмитрух, Костик, Кікоть, Макар, Баглай, Фурта, Шептицький М.

«Карпати» не мали наміру одразу ж напосідатися на ворота суперника, тому спокійно розігравали м’яча у середині поля, звідки вже йшло загострення на фланги чи у центральну зону. Однак винниківчани доволі надійно оборонялися, не даючи карпатівцям вийти на ударну позицію. Зрештою, «зелено-білі» намацали щілину в обороні і Кожанов потилицею скинув м’яча на хід Манце, який увірвався до карної зони і сильно пробив у верхній кут воріт. Шевчуку довелося складатися, але круглого він все ж потягнув.

По суті, це був чи не єдиний по-справжньому гострий момент біля воріт обох команд у першому таймі. Справді, до ударів справа доходила не часто, але цікаво було поспостерігати за роботою опорних півзахисників. Молодий Кльоц та досвідчений Худоб’як виглядали доволі гармонійно, доповнюючи один одного. Уболівальників, безперечно, цікавили і кондиції Артура Новотрясова. Через дискваліфікацію Ігоря Пластуна, очевидно, саме йому доведеться скласти пару Гітченку у центрі оборони в матчі проти запорізького «Металурга». Загалом, Новотрясов відіграв впевнено та спокійно і жодним чином з гри не випадав. Сам же Гітченко через невелике ушкодження в цьому спарингу участі не брав.

По перерві карпатівські тренери змінили усіх гравців, за винятком пари центральних захисників. Таким чином на другий тайм вийшли: Стецьків, Завійський, Пластун, Новотрясов, Поручинський, Страшкевич, Намуйлик, Яструб, Савошко, Сергійчук та Захарків.

Зважаючи на те, що одразу троє флангових захисників (Кравець, Маркович, Мірошніченко) поїхали до збірних, позиції їхні довелося закривати гравцям атакувального амплуа – Завійському та Поручинському. У той же час, на флангах розташувалися Сергійчук зі Страшкевичем залишивши центральну територію молодим хлопцям із дубля та юніорської команди.

Після стартової притирки «Карпати» відкрили рахунок. Сергійчук на високій швидкості відгукувався на передачу з глибини поля, однак на м’яча виходив і кіпер «Руха». У карпатівця було менше секунди часу на роздуми, але для форварда цього вистачило, довелося, правда, стрибати. Саме в стрибку Сергійчук випередив Шевчука і хоч удар не виявився дуже сильним, але м’яч таки заплигав у ворота суперника.

Бажаючи відігратися та бачачи у суперниках зовсім молодих хлопців, «Рух» наполегливо пішов вперед і міг забивати після штрафного – Гурський виграв повітря, але м’яч пролетів вище перекладини. Зрештою, чемпіони України серед аматорів свого таки досягли, щоправда, не без допомоги самих карпатівців. Петро Намуйлик доволі необачно «обрізався» біля власного карного, що й коштувало «зелено-білим» пропущеного гола – Макар пробив дуже сильно і без шансів для Стецьківа.

Однак «Карпати» не зупинилися і невдовзі знову вийшли вперед – після флангової передачі Михайло Сергійчук поборовся у повітрі із кіпером Жуком, який буквально дві хвилини до того змінив Шевчука, м’яча підібрав Савошко, після чого холоднокровно та м’яко перекинув його через воротаря метрів з 25-и.

У «Руха» залишалося хвилин десять до фінального свистка і гості таки забили після стандарту, однак судді зафіксували офсайд. Тож «Карпати» хоч і не без труднощів, але таки перемогли амбітних аматорів.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.