Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
483
0

«Іван» на єврокубковій хвилі

Стартує фінальний раунд Кубку УЄФА серед аматорів

У середу, 20 червня, в Болгарії стартує фінальний раунд V Кубку регіонів УЄФА. Честь нашої країни на турнірі аматорів захищатиме одеський «Іван» – переможець відбірного етапу, що відбувся восени 2006 року в Одесі. Тоді суперниками українців були представники Бельгії, Словенії та молодіжна збірна Ліхтенштейну. Тепер «іванівці» планують досягти вершини і на вирішальній стадії змагань.

Перший матч – найголовніший
«Перед нами стоїть максимальне завдання – завоювати трофей, – говорить наставник «Івана» Сергій Сухорученко. – А найважнішим фактором у досягненні мети, на мою думку, повинна стати перемога в першому матчі проти польського «Дольношляськи». Якщо нам вдасться обіграти цього суперника, далі справа піде набагато легше. Команда відчує необхідний ритм і триматиме його надалі».

Представлення суперників
Нагадаємо, що суперниками одеситів по групі В, окрім поляків, виступлять португальський «Авейру» та швейцарське «Тичино». Група А представлена командами з Боснії, Франції, Північної Ірландії та Болгарії. Матчі проходитимуть в Слівені, Радневі, Раковски та Стара-Загорі. Кожен з учасників проведе на груповому етапі по три матчі, а переможці груп 26 червня сперечатимуться за головний трофей.

Обмаль інформації
У тренерського штабу «Івана» небагато інформації про суперників, тому що в «бойових умовах» жодного з них одеситам побачити не довелося. «Нам відомі результати конкурентів на попередніх етапах Кубку регіонів. Маємо й певні відомості про них, віднайдені в Інтернеті. Але, звичайно, цього недостатньо. Тому й особливої підготовки до виступів у Європі ми не проводили», – зазначив Сухорученко.

Додаткова мотивація
Аматорську першість України «Іван» почав не дуже впевнено, втративши чимало очок вже на старті. Однак останні поєдинки показали, що колектив потроху знаходить свою гру. «Хлопці налаштовані на боротьбу, їхні фізичні кондиції не викликають нарікань. Та й у тактичному плані команда вийшла на достатньо високий рівень. Тішить, що мої підопічні, як здається, не відчувають особливого мандражу – навпаки, участь у турнірі такого рангу їх мобілізує, додає мотивації», – розповів наставник одеситів.

Тренерські перестановки
Зазначимо, що клуб розпочинав підготовку до сезону на чолі з відомим фахівцем Олександром Голоколосовим, котрий до цього працював з одеськими «Чорноморцем», казахстанським «Атирау» та іншими професіональними клубами. Однак нещодавно він вирішив ще раз спробувати себе в Казахстані, відгукнувшись на пропозицію «Востока». Разом з тим, йому вдалося за цей незначний проміжок часу заложити непоганий фундамент. «Я хотів би висловити подяку Голоколосову, якому вдалося донести до футболістів свої тренерські ідеї. Неоціненний досвід отримав також і я», – зазначив Сергій Сухорученко, який, до речі, і вивів «Іван» до фінального раунду Кубку регіонів.

Федерація Футболу України

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.