Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
848
0

Iгрова штурмiвщина

Україна готується приймати першi Європейськi iгри з неолімпійських видів спорту

Iгрова штурмiвщина

20-23 липня в Києві відбудуться перші в історії Європейські спортивні ігри. Чому саме Україна минулого року взяла на себе таку ініціативу, потрібно запитати вітчизняних чиновників. Інфраструктура ж у нас не виглядає найліпшою на континенті — спортивні бази за роки незалежності суттєво не оновлювалися. Проте процес пішов з того моменту, коли Кабінет Міністрів прийняв офіційне рішення і створив оргкомітет. Аналогічні всесвітні змагання з неолімпійських видів спорту відбуваються вже давно, а от континентальний «неолімпійський» турнір було започатковано з ініціативи України.

Цю ідею підтримало чимало міжнародних федерацій, які мріють колись добитися олімпійського визнання. Як повідомив «УМ» директор департаменту фізичного виховання та неолімпійських видів спорту Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту Олександр Артем'єв, до нашої столиці завітають найкращі спортсмени з 15 видів спорту: бодібилдінгу, більярдного спорту (пул-9), боулінгу (10 кеглів), самбо, сумо, боротьби на поясах «Аліш», кікбоксингу, мотоспорту (клас — 250 куб. см), панкратіону, спортивних танців, спортивної акробатики, черлідінгу, богатирського багатоборства, ушу та регбі-7. Профільний міністр Віктор Корж на одній із прес-конференцій визнав, що назви деяких із цих видів спорту він сам почув уперше. Найцікавіше ж полягає в тому, що ми в цій неолімпійській «п'ятнадцятці» ледь не на провідних ролях. Стовідсотково можемо гарантувати, що в інформаційних повідомленнях про Європейські ігри неодноразово лунатимуть імена наших спортсменів-переможців. Отож виходить, що ми запросили новий спортивний захід до себе з метою показати свій високий клас саме у неолімпійських видах.

Додатковим плюсом втілення української ініціативи в життя стало те, що за час роботи оргкомітету активно готуються «майданчики» для змагань. Щоправда, деякі місця не зовсім відповідають спортивному профілю. Бодібилдiнг, скажімо, відбудеться у конгрес-холі «Президент-готелю», більярд — у клубі «Бінго», боулінг — у спортивному клубі «5-й елемент», усі сім видів  єдиноборств — у «Експоцентрі України». Профільний Палац спорту прийме лише спортивні танці та черлідінг. Богатирі потішать публіку на майдані Незалежності. Регбісти, зрозуміло, зберуться на «своєму» стадіоні «Спартак».

Нерідко в нас усе робиться поспіхом, в останній момент. Проте для виконання затвердженого лише в січні плану заходів з підготовки до перших Європейських спортивних ігор було таки проведено більшу частину організаційної роботи. Хоча жодна країна Європи не взялася б за організацію подібного заходу за півроку до його початку. Дирекція з проведення Ігор провела три засідання (21 березня, 6 та 27 квітня), на яких затвердила місця проведення змагань. А про всі нюанси підготовки до масштабного дійства нашому виданню розповів Олександр Артем'єв:

— На сьогодні вже розроблено різні види поліграфічної продукції, нагородної та пам'ятної атрибутики для учасників. Опрацьовано зразки спортивної та парадної форми для членів збірної команди України, оргкомітету та Дирекції ігор. Регламент змагань та форми заявок на участь укладено англійською, російською та українською мовами і відправлено у відповідні європейські федерації з видів спорту. Для гостей замовлені місця в готелях «Спорт», «Київська Русь» та «Україна». Ще працюємо над розміщенням учасників змагань також у готелях «Мир» та «Голосіївський», які знаходяться неподалік від «Експоцентру», де відбудеться ледь половина наших заходів. Вирішуються питання з транспортним та медичним забезпеченням. Готується до цієї події і київська влада — розглянуто проекти сценаріїв урочистого відкриття та закриття, оформлення Ігор відповідною наочною агітацією на вулицях столиці.

Міністерство розробило та затвердило 15 цільових програм із підготовки українських спортсменів до участі в Іграх. Станом на кінець травня підтвердили свою участь Вірменія, Латвія, Туреччина, Литва, Македонія, Чехія, Словенія, Румунія, Білорусь, Росія, Молдова, Іспанія, Англія, Німеччина, Мальта, Сербія, Польща, Болгарія. Найбільше учасників заявили: Україна — 90, Росія — 64, Білорусь — 40, Польща — 33, Болгарія — 26, Литва — 25, Німеччина — 20. Загалом очікуємо 590 спортсменів iз 40 країн.

Зрозуміло, що для реалізації такого заходу задіяно чимало міністерств. Скажімо, Міністерство закордонних справ дало доручення нашим посольствам сприяти у виїзді спортсменів до України. Підготовлено проект розпорядження Кабміну про надання безплатних віз для учасників Ігор. Міністерство охорони здоров'я опрацювало питання чергування медичних працівників за місцем проживання спортсменiв та на місцях проведення змагань. Адміністрація державної прикордонної служби забезпечить безперебійний пропуск через державний кордон гостей та учасників Ігор, створить умови щодо їхнього першочергового пропуску. Відкриття Європейських спортивних ігор відбудеться на Михайлівській площі, а урочисте закриття — у Палаці спорту.

Україна Молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Триумф Погачара в Льеже и тяжелые погодные условия. Итоги велонедели
Другие виды | 22 апреля 2024, 16:08 0
Триумф Погачара в Льеже и тяжелые погодные условия. Итоги велонедели

Sport.ua подводит итоги недели в шоссейном велоспорте

Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 апреля 2024, 03:55 0
Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика

Наиболее вероятным следующим клубом у букмекерских контор является Челси, дальше – Арсенал...

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.