Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1444
0

Юрий КОСТЮК: «Премьер-лига назвала поле Карпат лучшим»

Газон «Украины» заслуживает высоких оценок тренеров и футболистов

Стан українських футбольних полів у березні – тема, що дуже турбує футболістів та їхніх тренерів. Після стартових турів у 2015 році можна було неодноразово почути нарікання на стан газону, а декому взагалі довелося грати в болоті. У той же час львівська «Україна» продовжувала зеленіти навіть після матчу проти «Волині», коли командам довелося боротися не лише одна з одною, але й з проливним дощем. Як вдалося вивести газон на такий рівень офіційний сайт запитав в керівника служби обслуговування полів ФК «Карпати» Юрія Костюка.

– Пане Юрію, як перезимувало поле на «Україні»? Чи сприяла доволі тепла зима газону?
– Насправді, цьогорічна зима для газону не була сприятливою. Це спостерігалося не лише у нас, але й в усіх регіонах України. Отака тепла погода, яку називають грипозною, впливала не лише на людей, але й на траву. Сніг випадав, одразу ж танув і так всю зиму. Газони також погано переносять холодні місяці, а причиною є фузаріози, зокрема, снігова пліснява. Це віруси, для яких узимку були ідеальні умови. Найкраще для футбольного поля сніг і мороз, а не такі постійні перепади температур. Попри це, наше поле вдалося зберегти від проблем. Ми неодноразово під час зими знімали сніг, обробляли газон фунгіцидами. Довелося вмикати і підігрів, щоб дати можливість траві рости, а також необхідно було заживити рани та скосити жовту траву.

– Коли за два дні до матчу проти «Волині» почалися дощі, а в п’ятницю взагалі цілий день лило, як з відра, ви вірили що газон витримає?
– Насамперед, я дуже вдячний клубному керівництву, яке підтримало мою пропозицію щодо реконструкції газону. Нагадаю, що нею ми займалися улітку минулого року, між чемпіонатами. Тому оці природні катаклізми стали для нас іспитом на здатність дренажу миттєво приймати велику кількість опадів. І мушу сказати, що дренажна система не підвела, впоралася на відмінно. Справді, я дуже хвилювався, адже дощі лили три дні, під час матчу взагалі була злива. Але потім я зрозумів, що ми прийняли правильне рішення. Якби ми грали на старому полі, то суддя міг і не почати матч. Тоді дренаж був зовсім не таким, як зараз.

– Вас, мабуть, цікавила оцінка делегатів та суддів, які обслуговували поєдинки проти «Дніпра» та «Волині»?
– Оцінки можна подивитися на сайті Прем’єр-ліги, але у розмові вони сказали, що у нас найкраще поле. За таку високу оцінку я вдячний, однак сприймаю її, як аванс. Візуально, газон чудесний, як улітку. Густий і зелений, без залисин. Але є один недолік. Свого часу, як ми включили підігрів, я почав форсувати події, зробивши так звану «вилку»: до підігріву додалася поліетиленова плівка. Такий метод дає швидкий результат, але варто було зробити ремарку на те, що «вилками» ми користувалися на старому полі. А до кожного газону необхідний окремий підхід. Тому ми трішки перестаралися. Сама трава вийшла в нас парниковою. Тобто вона ще не має сили, аби переносити великі навантаження, порівняно з газоном, який виріс в природних умовах. Зараз поле трохи важкувате. Для того, щоб довести траву до відповідного стану, дуже необхідною була пауза в чемпіонаті – якраз добре, що вона настала. Ось зараз газон має набратися сили. Головне, щоб пішов нормальний процес вегетації, але для цього необхідно, щоб нічна температура не падала нижче 9 градусів.

– Газон створюється для футболістів. Чи з їхнього боку були нарікання на його якість?
– Нарікань не було. Вдячний гравцям і тренерам за подяку і довіру.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Спасительный переезд: как Пулишич возрождает карьеру в Милане
Футбол | 28 марта 2024, 16:18 0
Спасительный переезд: как Пулишич возрождает карьеру в Милане

Рассказываем о ренессансе талантливого американца

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.