Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
585
0

Хто на сесію, хто на канікули

На літній відпочинок футболісти «Карпат» одержали десятиденну відпустку

Учора в Україні фінішував футбольний сезон 2006/2007 року. Однак поновлення баталій доведеться чекати недовго – вже менш ніж за чотири тижні, 14-го липня, стартує новий національний чемпіонат. Тож цьогорічна літня відпустка у гравців українських елітних клубів буде тривалістю трохи більше як тиждень. Зокрема, перше тренування футболістів «Карпат» заплановане на 28 червня.

Незважаючи на коротке літнє міжсезоння, футболістам необхідно встигнути не лише належним чином підготуватися до нового сезону, а й добре відпочити. Зрозуміло, що кожен з них сам вирішує, де і як провести відпустку. Але не завжди все залежить лише від одного бажання того чи іншого гравця. По-перше, життя не складається лише з одного футболу, а по-друге, на це впливають різні - в тому числі і сімейні - обставини.

Так, улюбленець львівських уболівальників Ігор Худоб’як вже найближчої середи, 20-го червня, складатиме останній державний іспит на факультеті фізичного виховання і спорту Прикарпатського університету. Сподіватимемося, що хавбек «Карпат» дасть відповідь на усі запитання професури і стане дипломованим фахівцем. А решту відпустки він планує провести у батьків в Івано-Франківську. Як і в дитинстві, провідає Ігор і свою 86-річну бабусю, яка мешкає в селі Новий Мартинів, що за 40 кілометрів від обласного центру. Як зізнався у розмові з кореспондентом тижневика сам Ігор, особливо полюбляє він у Новому Мартинові поплавати на Дністрі.

З причини завершення вищого навчального закладу не зможе поїхати відпочивати за кордон і Микола Іщенко. Щоправда, одержати вищу освіту має намір не сам капітан «Карпат», а його чарівна дружина Наталя, яка 25-го червня захищатиме диплом на факультеті товарознавства і коопераційної діяльності Львівської комерційної академії. А цей тиждень сім’я Іщенків гостюватиме в Києві у Миколиних батьків.

У тому ж навчальному закладі, що й Наталка Іщенко, навчається і дівчина Самсона Ґодвіна, яка є родом з Одеси. Цими днями вона також складає державні іспити. Тому, аби забезпечити коханій моральну підтримку, центральний півзахисник «Карпат» вирішив цього літа не летіти на батьківщину в Нігерію.

Натомість інший темношкірий легіонер «Карпат» Роша Батіста вже завтра разом із сім’єю вилітає в Бразилію. Зазначимо, що керівництво клубу жодного вийнятку для найкращого бомбардира команди не робить, а тому, як і інші гравці «Карпат», уже 28-го липня Батіста разом з командою повинен розпочати підготовку до нового сезону.

Два в одному: лікування і відпочинок

Додому, до Польщі, поїхав і кіпер Мацей Налєпа. Однак йому доведеться не стільки відпочивати, скільки лікуватися. Адже в зустрічі з «Динамо» польський воротар «зелено-білих» у боротьбі з балканським легіонером киян Мілошом Нінковічем зазнав ушкодження колінного суглоба, а тому тепер Мацею потрібно зробити все, аби якомога швидше повернутися до повноцінної роботи.

Таке ж завдання стоїть і перед Андрієм Ткачуком. Лікування, яке , в основному, складається із фізпроцедур, центральний хавбек нашої команди продовжить у Житомирі, де мешкають його батьки, яких він не бачив ще з новорічно-різдвяних свят. За словами Андрія, підготовку до нового сезону він повинен розпочати в загальній групі. В будь-якому разі, так прогнозують медики. Отож побажаємо йому гарно відпочити і повністю одужати, аби в новому сезоні закріпитися в основному складі.

З травмою вирушив на відпочинок і лівий захисник «Карпат» Сергій Пшеничних. Перед усе тим же злощасним поєдинком з «Динамо» на тренуванні він зазнав перелому плюсневої кістки правої стопи. А тому до Туреччини Сергій разом зі своєю дружиною Оленою полетів з гіпсом на нозі. Додамо, що подружжя Пшеничних відпочиває на турецькому узбережжі Середземного моря в компанії зі своїми найкращими друзями, сімейством Тлумаків.

Там же, в Туреччині, вирішили набиратися сил перед новим сезоном і білоруський хавбек нашої команди Аляксєй Сучков та один з ветеранів «зелено-білих» оборонець Олег Тимчишин. Звісно, що у відпустку хлопці полетіли зі своїми половинками. Цікаво, що дружина Олега Наталя разом з чоловіком відпочивала в різних місцях, а от до Туреччини полетіла вперше.

Минулого року подружжя Тимчишиних відпочивало в Єгипті, де компанію їм склало сімейство Лапко. А от нинішнього літа Микола та Неля разом із трирічною донькою Елізабет вирішили короткочасну відпустку провести в сусідній Молдові. Вже не вперше їх на відпочинок запрошує знаний молдавський футболіст Марчел Решітка, з яким Микола свого часу захищав кольори запорізького «Металурга». І от нарешті, як зізнався граючий тренер «Карпат», він «дозрів», аби провідати товариша. При цьому Микола додав, що у гостях не має наміру зайнятися дегустацією молдавських вин, бо найближчим часом вішати бутси на цвях він не збирається.

Дилеми футбольного літа

А от Тарас Петрівський остаточно ще не вирішив, де саме проведе відпустку. Наразі він в роздумах, куди поїхати разом зі своєю дівчиною та друзями – в Карпати чи в Крим. Як зізнався сам Тарас, з одного боку, він дуже любить рідні Карпати, а з іншого – обожнює Крим, і до того ж має величезне бажання покупатися в морі. А от за межі України його не надто тягне. Та й відпустка, як він каже, надто коротка для закордонних вояжів.

Як і Тарас, довго вагався, де відпочити, Ярослав Мартинюк. Щоправда, вибір у нього був дещо інший – Крим чи Шацькі озера. Проте нині це питання перед ним уже не стоїть. Цікаво, що остаточне рішення, де провести відпустку, прийняв за Ярослава гравець дублюючого складу «Карпат» Андрій Сагайдак, з яким вони товаришують ще з часів спільного навчання у львівському спортінтернаті. Отож Мартинюк та Сагайдак разом зі своїми подругами набиратимуться сил у Криму. А на запитання, чому все-таки Крим, Андрій відповів більш ніж лаконічно: «Бо Крим – це Крим».

А от перед ким питання, де і як провести відпустку не стояло взагалі, то це Максим Фещук. Форвард «зелено-білих» ще задовго до останнього матчу сезону вирішив, що спочатку кілька днів разом зі своєю коханою дівчиною відпочиватиме на одному з гірських курортів Карпат у Славському, а потім вони погуляють на весіллі в одного з найближчих друзів Максима.

На Львівщині проведе відпустку і Володимир Федорів, до якого в гості приїде його молодший брат Віталій, гравець київського «Динамо» та молодіжної збірної України. Хлопці кілька днів проведуть у Львові, а потім поїдуть в Жидачів до батьків. Там на них чекає їхній улюблений ще з дитячих років відпочинок – річка, рибалка та шашлички.

А от хто цього літа практично не відпочиватиме, то це Ярослав Сворак і Олег Женюх, які одразу після вчорашнього матчу з «Чорноморцем» поїхали до Києва на тренувальний збір студентської збірної України, яка готується до Всесвітньої Універсіади-2007. Упродовж тижня у Конча-Заспі карпатівці разом з іншими кандидатами до збірної тренуватимуться та приймуть участь у двох контрольних поєдинках, після чого тренери визначать кістяк команди. Отож, Ярослав та Олег суто по-футбольному «перейдуть» з одного сезону в інший. Що вдієш: таке воно – життя професійного футболіста.

ФК Карпати

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.