Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3121
2

ВЕРЕМЧУК: «Регіони зацікавлені у підвищенні рівня арбітражу»

В Будинку футболу відбулась робоча нарада керівників комітетів арбітражу регіональних асоціацій

ВЕРЕМЧУК: «Регіони зацікавлені у підвищенні рівня арбітражу»

На захід, який був ініційований керівництвом АФУ та Головою комітету арбітражу АФУ Юрієм Дмитровичем Веремчуком, приїхали 22 керівники регіональних асоціацій. Після вступного слова від Президента АФУ Сергія Владико та віце-президента АФУ Володимира Братуся розпочався робочий процес. Присутній на нараді координатор системи арбітражу Асоціації футзалу України Віктор Дердо розповів про рекомендації арбітрам, які надійшли за останній час від УЄФА. Оскільки головний футбольний керуючий орган Європи вводить нові рекомендації щодо арбітражу практично кожні пів року, ця інформація виявилась дійсно цікавою для присутніх.

Основною метою проведення робочої наради стала презентація нової навчальної програми для виховання молодих арбітрів, розробленої спільними зусиллями голови Комітету арбітражу Федерації футзалу м. Києва Віталієм Олійником, Юрієм Веремчуком, Віктором Дердо та іншими відомими у футзальному суддівстві особистостями. Були дані роз’яснення до коментування відео, пояснена система роботи з молодими арбітрами, визначені основні критерії, на які треба звертати увагу при роботі з молоддю. А так, як програма була презентована в електронному вигляді, кожен присутній отримав диск з записом програми та методичними рекомендаціями щодо роботи з нею.

Юрій Веремчук, голова Комітету арбітражу АФУ:

- Юрій Дмитрович, щойно закінчилась нарада з керівниками арбітражу регіональних асоціацій. Яка мета проведення цієї наради?
- Мета – впровадження єдиної програми для розвитку молодих арбітрів у регіонах. Зараз ми зіткнулись з ситуацією, коли у регіонах середній вік арбітрів вище 40-ка років, а молодої зміни досвідченим арбітрам просто немає. Часто це виходить тому, що вихованням арбітрів просто не хочуть займатись, іноді не знають, як це робити.

- Які кроки зробили в АФУ для того, щоб змінити цю ситуацію?
- Нами була створена і в деяких регіонах вже запроваджена програма для роботи з молодими арбітрами. На прикладі столиці ми вже побачили, що вона ефективно працює. Надалі завдяки проведенню наради ми розповсюдили цю програму серед керівників регіональних асоціацій.

- Оцініть кількість присутніх на нараді...
- На мою думку, двадцять два керівники – це досить добрий результат у нинішніх умовах. Висновок – регіони зацікавлені у підвищенні рівня арбітражу!

- Що ще цікавого присутні дізнались за цей день?
- Крім презентації програми Віктор Григорович Дердо доніс до присутніх нові рекомендації щодо арбітражу. Також ми заслухали деяких керівників комітетів, дізнались про стан системи арбітражу у країні, відповіли на запитання від слухачів. Вважаю, нарада пройшла досить плідно.

Антон Ноєв, голова Комітету арбітражу Дніпропетровської міської федерації міні-футболу (футзалу):

- Ситуація з молодими арбітрами у нашому місті наступна: наразі є два арбітри, один з яких вже рекомендований обслуговувати фінальну частину змагань АФЛУ, інший відправиться на збори молодих арбітрів наступного сезону. Але така кількість молоді для такого футзального міста – це не нормально. І не можна сказати, що немає бажаючих займатись арбітражем. Просто до цього часу не було ніяких матеріалів, ніякої бази для виховання, роботи з молоддю. Благо, тепер ми зможемо ефективніше працювати і давати всеукраїнським змаганням представників Дніпропетровська.

- Чим відрізняється ця нарада від зборів арбітрів?
- Справа в тому, що тепер я, як керівник, зможу подавати матеріал своїм підопічним хоч кожного дня. Раніше ж арбітри мали змогу навчатись лише на зборах максимум раз на пів року. Та робота, яку зробили наші керівники, і її результат у вигляді програми – це безцінно.

- Що найбільше сподобалось за час наради?
- Керівництво АФУ зацікавлене у вибудовуванні так званої «піраміди» у суддівстві, розпочинаючи роботу з молоддю саме з регіонів. Це правильний підхід, який дозволить підвищити якість арбітражу у футзалі та підготувати зміну для покоління вже досвідчених та заслужених арбітрів.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Ruslan Hobotov
Расшифруйте свои многоточия а то уж совсем непонятно
cl09
позор нашему судейству в футзале.... еще много чего нужно сделать......но у нас инспектора даже не знают, где они работают.... не прогресс, а деградация в арбитраже. Нужны будут факты - приведу