Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Шахматы
|
662
0

Просування каменів

Перший в Україні професіональний клуб готується до баталій на євроарені

Українські шахісти здавна славилися своїми успіхами на міжнародній арені, але при цьому клубний рух у країні майже не був розвинений. Ліквідувати недолік узявся заснований два місяці тому шаховий клуб «Кі стоун» (з англійської — «Наріжний камінь»), який зголосився стати флагманом у цій справі, що підтвердив недавнім упевненим виграшем чемпіонату України в Алушті.

Але, зібравши під свої прапори кращих спортсменів України, клуб не збирається обмежуватися успіхами на внутрішній арені, що підтвердив на четверговій прес-конференції його генеральний директор Андрій Багатурія. Так, наступною ціллю він намітив вдалий виступ на майбутньому Кубку Європи.

Лідер «Kі стоун», екс-чемпіон світу Руслан Пономарьов, розповів, що керівники поставили перед командою низку серйозних завдань: «Перемігши на українській першості, ми не збираємося зупинятися на досягнутому і ставимо собі задачу-мінімум потрапити до трійки призерів Кубка Європи. Ну а за вдалого розкладу можемо поборотися й за золоті медалі».

Капітан команди, чемпіон світу у складі збірної України Володимир Баклан звернув увагу на непросте становище шахів в Україні: «Ми опинилися у парадоксальній ситуації. З одного боку, в нас багато гросмейстерів високого рівня, національна збірна — одна з кращих у світі, вигравала і Всесвітню шахову олімпіаду, й чемпіонат планети. Проте на клубному рівні донедавна сильних команд не було, й національна першість була слабкою. Тож «Kі стоун» може стати першою ластівкою, завдяки якій в Україні зрозуміють, що клубні шахи можна й потрібно розвивати.

Тому для нас дуже важливо добре виступити на Кубку Європи. Для цього плануємо посилитися двома зірками світового рівня. Серед кандидатів — чемпіон світу Володимир Крамник, триразовий чемпіон Олімпіад Петро Свідлер, володар Кубка світу Левон Аронян i лідер українських шахів Василь Іванчук. Розглядаємо питання сильного тренера, на місці якого хочемо бачити відомого гросмейстера Олександра Білявського.

Серед найближчих заходів, у яких засвітяться гросмейстери «Кі стоуна», — жовтневий чемпіонат Європи в Туреччині  і  показова зустріч проти кращого клубу континенту, присвячена Всесвітньому дню шахів. На День незалежності України клуб планує організувати так званий «матч столиць» Київ — Харків — Львів. Крім того, провести власний супертурнір і взяти участь у благочинній акції «Ми всі — одна сім'я».

 
А ТИМ ЧАСОМ...
У столиці Калмикії Елісті завершилися фінальні матчі турніру претендентів на участь у чемпіонаті світу, який 11 вересня стартує у Мексиці. Ось їх результати: Гельфанд (Ізраїль) — Камський (США) — 3,5:1,5; Леко (Угорщина) — Барєєв (Росія) — 3,5:1,5; Аронян (Вірменія) — Широв (Іспанія) — 3,5:2,5; Грищук (Росія) — Рублевський (Росія) — 3:3 (тай-брейк — 2,5:0,5).

Таким чином, у світовому форумі візьмуть участь Аронян, Леко, Гельфанд, індієць Вішванатан Ананд, росіяни Володимир Крамник, Петро Свідлер, Олександр Грищук та Олександр Морозевич.

Україна Молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Велоспорт. Хуан Педро Лопес выиграл Тур Альп
Другие виды | 19 апреля 2024, 16:55 0
Велоспорт. Хуан Педро Лопес выиграл Тур Альп

На заключительном этапе сильнейшим был Орельен Паре-Пентр

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.