Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 27 февраля 2015, 12:27
2517
4

Черноморец против переноса домашних матчей в другие города

Одесский клуб хочет оставить за собой право проводить домашние матчи на родной арене

| Обновлено 27 февраля 2015, 12:27
2517
4
Черноморец против переноса домашних матчей в другие города

Накануне сообщалось, что ОблУВД настоятельно рекомендовало одесскому «Черноморцу» перенести все (!) домашние матчи весенней части сезона, при этом не спросив об этом мнения представителей самого клуба. У этой истории есть свое продолжение.

Футбольный клуб «Черноморец» уже направил в Федерацию футбола Украины и Премьер-лигу официальное письмо, в котором ясно дал понять, что хочет и готов проводить домашние матчи на родном стадионе «Черноморец» в парке Шевченко и категорически против любых переносов. Клуб просит заступиться за себя как ФФУ, так и УПЛ, поскольку не видит причин, по которым одесские болельщики должны лишаться большого футбола в родном городе. К тому же, перенос матчей «Черноморца» в другие города крайне негативно скажется на финансовом положении «моряков». По сути, клуб не сможет зарабатывать ни на билетах, ни на продаже символики во время матчей ни на работе ресторанов, кафе и так далее.

Віце-президенту ФФУ
Павелку А. В.
Генеральному директору
ОПФКУ «Прем’єр-ліга»
Іванову П. П.

Керівництвом ФК «Чорноморець» отримано листа ГУ МВС України в Одеській області від 26.02.2015р. за №8/1443 з рекомендацією щодо необхідності переносу проведення домашніх футбольних матчів ФК «Чорноморець» весняної частини чемпіонату України з футболу сезону 2014-2015 р.р. з м. Одеси до інших регіонів України.

ГУ МВС України в Одеській області з початку чемпіонату сезону 2014-2015 р.р. вже неодноразово надавало рекомендації щодо неможливості проведення футбольних ігор в Одесі та їх переносу. За їх ініціативою вже було перенесено три домашніх гри ФК «Чорноморець». В той же час з початку сезону на стадіоні «Чорноморець» в м. Одесі було проведено дев’ять домашніх ігор, в тому числі і міжнародна гра за відповідним дозволом УЄФА, наданим за результатами роботи спеціальної міжнародної комісії.

На часі нова ініціатива ГУ МВС України в Одеській області пропонує взагалі перенести домашні ігри ФК «Чорноморець» весняної частини чемпіонату до інших регіонів України, за мотивацією складної оперативної обстановки в м. Одесі та здійснення режиму підвищеної готовності до надзвичайних ситуацій.

Акцентуємо Вашу увагу, що рішення щодо неможливості проведення футбольних ігор було прийнято ГУ МВС України в Одеській області одноосібно без участі представників Клубу, тобто фактично є безальтернативним. При цьому, найбільше здивування в позиції ГУ УМВС в Одеській області викликає той факт, що протягом останнього часу жодні масові та культурні заходи в м. Одесі стабільно відбуваються та не один з них не був скасований (проводяться концерти, працюють багатотисячні ринки та інше).

Окрім цього, звертаємо Вашу увагу, що прийняте рішення не тільки не враховує інтереси багатотисячної спільноти прихильників «гри мільйонів» в м. Одесі, але ж по своїй суті фактично ставить під загрозу існування ФК «Чорноморець». Це стосується не тільки суттєвої втрати доходів від продажу квитків, атрибутики та доходів від кейтерінгу та інших супутніх послуг, якими користуються відвідувачі стадіону під час ігр, а й з другого боку потребує додаткових непередбачених бюджетом витрат на переїзд команди, оренду стадіонів, розміщення та харчування футболістів, вирішення інших організаційних питань, тощо.

Незважаючи на те, що вирішення питання щодо переносу всіх домашніх ігор ФК «Чорноморець» весняної частини чемпіонату України виходить за рамки компетенції керівництва Клубу, та потребує втручання регламентних органів ОПФКУ «Прем’єр-ліга» та ФФУ.

Вважаємо, що Клуб за незначний час, що залишився до початку весняної частини чемпіонату не в змозі самостійно організувати проведення ігор в інших регіонах України, в першу чергу з точки зору визначення конкретних обласних центрів держави де можуть бути проведені ігри під гарантії органів МВС та знаходяться стадіони які внесені до реєстру стадіонів ФФУ.

Крім того, Клуб у такий термін не в змозі (в тому числі і фінансово) укласти угоди з відповідними органами МВС, МНС та швидкої допомоги, забезпечити роботу охорони та стюардів.

Всі вищезазначені обставини не тільки фактично підривають фінансову стабільність Клубу в поточному сезоні та не дають жодних гарантій успішного існування в майбутньому.

Враховуючи на викладене, Клуб категорично заперечує щодо переносу ігор в інші регіони України і в той же час готовий до запровадження додаткових заходів щодо забезпечення безпеки під час проведення матчів.

Підсумовуючи викладене, звертаємося до Вас, шановні Панове, із щирим проханням щодо негайного та дієвого втручання в ситуацію що склалася та висловлення активної підтримки позиції Клубу та надій одеських вболівальників щодо проведення матчів та підтримки рідної команди у рідному місці.

Источник Победа
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов
Футбол | 23 апреля 2024, 13:45 31
Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов

Украинский вратарь летом может перейти в другую команду

Ливерпуль провел неформальные переговоры с экс-тренером Шахтера
Футбол | 23 апреля 2024, 15:09 5
Ливерпуль провел неформальные переговоры с экс-тренером Шахтера

Неожиданно в преемники Юргена Клоппа сватают Паулу Фонсеку!

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ChMP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Владимир Сагайдак
А сегодня где будут играть Черномор с Илличем? Или матча не будет? Что-то я туплю)
Iron Polecat
Сцуки, добивают два клуба, которые и так идут ко дну.
tyigena
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил