Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 23 февраля 2015, 16:17
2108
1

Виторину АНТУНЕШ: «Помню матчи Динамо с Барселоной в ЛЧ»

Новобранец «Динамо» рассказал о своей адаптации в столичном клубе

| Обновлено 23 февраля 2015, 16:17
2108
1
Виторину АНТУНЕШ: «Помню матчи Динамо с Барселоной в ЛЧ»

27-річний португальський новобранець «Динамо» розповів про перші дні свого перебування в київському клубі, зіркових партнерів та бомбардирські амбіції.

- Віторіну, у тебе вже є один офіційний матч за «Динамо». Які емоції з цього приводу переживаєш?
- Взагалі-то, дуже радий, що підписав контракт із «Динамо». Це велика команда, відома у Європі і одна з найкращих в Україні. І коли мені запропонували перебратися до Києва, дав ствердну відповідь, адже мені хочеться грати в Лізі Європи, Лізі чемпіонів. Разом з «Динамо» я можу брати участь в цих турнірах.

- Що стало вирішальним у трансфері? Все-таки у нас в країні неспокійно…
- Основним фактором, напевно, була розмова із моїм приятелем і партнером по збірній Португалії - Мігелем Велозу. Як тільки я отримав пропозицію від «Динамо», одразу ж зателефонував йому. Він сказав, що команда дуже хороша, місто - прекрасне. Ми обговорювали і ситуацію в клубі, і загалом в Україні. Велозу мене запевнив, що в Києві все спокійно, немає чого боятися. Це було вирішальним.

- Що знав про «Динамо» до переходу у цей клуб?
- Коли я був іще зовсім юним, то бачив ігри таких великих футболістів київського «Динамо», як Шевченко, Каладзе. Це один з найкращих клубів у Європі, який має величну історію. Пам’ятаю матчі киян із «Барселоною» у Лізі чемпіонів. Це були справді славетні часи. Останнім часом не вдавалося уважно слідкувати за «Динамо». У Португалії та Іспанії, на жаль, не транслюють чемпіонат України. Тому мав змогу бачити лише матчі єврокубків. До речі, гру з португальським «Ріу Аве» я бачив. Тоді ж відзначив для себе Ярмоленка. Дуже сильний футболіст.

- У тебе була можливість вперше особисто познайомитися із «Динамо» минулого року на зимових зборах київської команди (тоді в контрольному матчі «Динамо» перемогло «Малагу» з Антунешем з рахунком 2:1 - прим.Авт.). Що пам’ятаєш з того товариського матчу?
- Запам’ятався лівий захисник «Динамо» (Євген Макаренко - прим.Авт.). Я аналізував його гру на цій позиції. Він дуже хороший футболіст і відтепер - мій конкурент за місце на полі. Але це мене не лякає. Я хочу грати в «Динамо» і буду це доводити.

- Вже встиг з кимось потоваришувати в «Динамо»?
- Звичайно. Зараз Велозу - це мій номер один серед динамівських колег. Але мине трохи часу і я потоваришую з іншими хлопцями. Ще знав раніше Даніло Сілву і… Даніло Сілву. (Сміється.) Все, більше нікого. Вже будучи в команді потоваришував із Ленсом. З ним можемо знаходити спільну мову, оскільки і він, і я знаємо англійську.

- До речі, Велозу має в «Динамо» четвертий номер. Ти обрав «п’ятірку». Це іще один доказ близькості з земляком?
- Я обрав п’ятий номер, тому що це моя цифра. Я виступав під цим номером у «Малазі», а обирав його іще в шестирічному віці, коли тільки почав грати у футбол. Мав «п’ятірку» і в юнацькій збірній Португалії.

- Щодо збірної Португалії. Серед твоїх партнерів по національній команді - володар «Золотого м’яча» Кріштіану Роналду. Як це бути партнером самого Роналду?
- Кріштіану - найкращий. Але повірте, він нормальний хлопець, який кожного дня інтенсивно тренується. Саме через це він найкращий. Коли я тільки прийшов у збірну, то навіть не відчув, що Кріштіану - це суперзірка. Він дуже адекватний хлопець.

- Протягом кар’єри тобі доводилося не одного разу грати пліч-о-пліч із зірковими партнерами, зокрема з уже згаданим Роналду. У такі моменти себе почував зіркою?
- Я - не зірковий гравець. Так, мені доводилося грати з іменитими футболістами, але найважливіше - це все-таки команда. Ось, наприклад, «Динамо»… Тут хороші молоді гравці, молодий тренер. Це значно важливіше. Якщо весь колектив грає в одному пориві - він переможе, будьте певні. Інколи буває, що ти граєш із зірковим гравцем - він прямує в одну сторону, ти - в іншу. Не завжди зірковий склад - запорука успіху.

- Свого часу ти був одним із творців «малазького дива» (у сезоні 2012/2013 «Малага» дійшла до чвертьфіналу Ліги чемпіонів - прим.Авт.). Сумуєш за тим часом?
- «Малага» тепер і «Малага» тоді - це різні клуби. Коли я тільки перебрався туди, то там були імениті гравці, які грали в найкращих турнірах. Тепер там теж є хороші футболісти, але немає великих амбіцій у клубу. Тому коли «Динамо» запропонувало мені вже цього року зіграти в Лізі Європи, а наступного, можливо, у Лізі чемпіонів - звичайно, я погодився.

- Свого часу ти не цурався таких переходів, як, скажімо, із «Роми» в «Пасуш де Феррейра». Тепер ось перебрався з іспанської Ла Ліги в Україну. Що це - футбольні амбіції?
- Для мене футбол - це все. Я хочу постійно виходити на поле. Якщо я не граю, то мене ніхто не бачить. Футбол – це те, що мені необхідне, як повітря. Тому грати набагато важливіше, ніж просто отримувати зарплату, як це було, наприклад, у «Ромі». Я завжди намагався піти в оренду в менший клуб, згодом взагалі наважився на трансфер у «Пасуш де Феррейра». І це все через, здавалося, банальне бажання: я хочу грати, а не сидіти на лаві.

- Як охарактеризуєш свій ігровий стиль?
- Я захисник, але люблю частенько ходити в атаку. Люблю бити по воротах. Можна сказати, що люблю грати атакувального лівого захисника, тому що постійно іду вперед, б’ю штрафні.

Источник MatchDay
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Ворскла – Колос. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 20 апреля 2024, 07:00 0
Ворскла – Колос. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Обе команды находятся в середине таблицы, но ковалевский клуб рискует оказаться ниже

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AlexZmey
давай Витя, покажи на что ты способен... надеюсь заиграешь на должном уровне.