Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1332
0

Сергей СОЛДАТОВ: «Люди не поймут, если поедем за границу»

Наставник «Оболонь-Бровар» - о подготовке команды ко второй части сезона

Сергей СОЛДАТОВ: «Люди не поймут, если поедем за границу»
Головний наставник «Оболоні-Бровара» — про збори команди, нові придбання та перехід Бровченка до «Олімпіка».
 
— Сергію Вікторовичу, розпоч­німо із загальних речей: як триває тренувальний збір вашої команди?
— Ми проводимо наші тренування в одноразовому режимі. Ми беремо участь у турнірі Щанова, на якому сьогодні (розмова відбувалась у неділю. — В.Б.) зіграли черговий матч проти РВУФК (перемога з рахунком 4:0). У цілому, наш тренувальний процес проходить, як ми й планували, без якихось несподіванок.
 
— Як щодо меморіалу Щанова? Наскільки цей турнір важливий у плані підготовки до другої частини чемпіонату?
— Для нашого клубу будь-яка гра важлива, навіть якщо вона товариська. Для нас завжди буде важливим результат, і те, як ми будуємо нашу гру. Для нас кожен матч — це лакмусовий папірець, завдяки якому розуміємо, як саме нам потрібно працювати й у чому наші помилки. Одне слово, саме завдяки таким матчам аналізуємо нашу гру. Окрім того, це також гарна нагода переглянути ще й потенційних новачків для нашого колективу.
 
— На які позиції переглядаєте кандидатів, якщо не секрет?
— Скажу більше: ми вже визначились із трьома новачками. Нас, насамперед, цікавили три позиції: воротарська, адже ми прагнули посилити голкіперську лінію в команді заради конкуренції; півзахисник і лівий захисник. У принципі, ми їх знайшли, тож я дуже задоволений.
 
— Назвете їхні прізвища?
— Ми їх іще офіційно не підписали. Контракти, думаю, будуть укладені за тиждень-два, ось тоді й поговоримо на цю тему, гаразд?
 
— Домовились. Але повернімося до спарингів. Недавній матч із «Черкаським Дніпром», із яким ви ведете боротьбу за перше місце в другій лізі, додав вам фактів для роздумів?
— Звичайно, тим паче, що для нашого клубу це була перша контрольна гра взагалі цього року. Попри це, результат матчу не ставили на перше місце у цьому протистоянні. Для нас пріоритетнішим було перевірити ігрові кондиції, зв’язки футболістів. Поживи для роздумів завжди вистачає, особливо під час тренувального процесу. Переконаний: якби цієї поживи не було, то можна тоді вже взагалі не працювати.
 
— Одна з головних тем останніх кількох днів — перехід Юрія Бровченка в донецький «Олімпік». На вашу думку, втрата одного з лідерів вашого колективу якось послабить гру «пивоварів»?
— У цьому плані притримуюся принципу (про який вже казав і раніше), що наша команда має складатися не з якихось зіркових виконавців, а повинна бути єдиною, цілісною. Саме тому, навіть залишившись без одного, двох, трьох лідерів, це жодним чином не має вплинути на гру нашої команди. До того ж, ми заздалегідь готувалися до цього, зумівши знайти заміну Бровченку. Юрі особисто від себе хочу побажати лише удачі, щоби він зумів проявити себе на найвищому рівні в прем’єр-лізі. Для нас особливо приємно, що зі складу «Оболоні-Бровара» гравці потрапляють одразу в елітний дивізіон України.
 
— Цікавий момент: Бровченко перейшов до «Олімпіка» як вільний агент, адже в нього перед Новим роком закінчився контракт із «Броварем». Чи не розглядали ви з керівництвом клубу такий момент, аби завчасно «перепідписувати» лідерів команди? Це би дозволило клубу не безкоштовно відпускати своїх провідних виконавців…
— Зараз такий нелегкий час у нашій країні, що купити футболістів можуть дозволити собі всього кілька клубів. Усі інші комплектуються, як правило, вільними агентами. Наш клуб — не виняток, саме тому ми не прагнемо підписувати на великі терміни футболістів, які перебувають на піку своєї кар’єри. Якщо нам удається підсилитися виконавцем, то це має бути молодий футболіст із перспективами вирости у справді хорошого гравця. Саме тому намагаємося підписувати хлопців на рік або півтора, максимум — на два роки.
 
— Інший лідер вашої команди — Артем Фаворов — добре виступає за молодіжну збірну України. Як вважаєте, для нього це особливий виклик у його кар’єрі?
— Безумовно, адже ми спостерігали, як він виступає в молодіжній збірній. Ми вітали його з вдалою грою, першим голом… Знаю, що Сергій Іванович Ковалець розраховує на нього у своїй збірній. Але з нашого боку, ми також на нього сильно розраховуємо: коли він повертається зі збірної, зразу занурюється в наші клубні справи й виконує ту роль, яку ми від нього вимагаємо. Збірна — це збірна, але в клубі він також має відпрацьовувати свій контракт, чим добросовісно й займається — жодних проблем. Повторюся, ми лише радіємо від факту, коли наших футболістів викликають на такий рівень.
 
— Під час нашої минулої розмови ви говорили, що ще не відомо, де проходитиме другий збір «Оболоні-Бровара» — вдома чи за кордоном. Є вже якась конкретика із цього питання?
— Так, це питання вже вирішене. Ми вже визначилися, що другий тренувальний збір нашого клубу пройде вдома, на нашій арені. Окрім цього, в нашому розпорядженні й тренувальна база. Як бачите, для хорошого тренувального процесу маємо всі умови. Ми подумали з президентом, що в тій ситуацій, у якій зараз перебуває наша країна, плюс до цього мобілізація хлопців, їхати кудись буде недоречним. Люди нас просто не зрозуміють, якщо в такий час ми поїдемо за кордон.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Микель АРТЕТА: «Я не могу найти подходящих слов, чтобы подбодрить игроков»
Футбол | 18 апреля 2024, 03:20 2
Микель АРТЕТА: «Я не могу найти подходящих слов, чтобы подбодрить игроков»

Микель прокомментировал поражение в ответном матче 1/4 финала ЛЧ от «Баварии»

АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»
Футбол | 18 апреля 2024, 02:05 1
АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»

Карло коротко прокомментировал серию пенальти в матче «Манчестер Сити» – «Реал»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.