Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
813
0

Даниловський: з Одеси з любов'ю

Один із найуспішніших у цьому чемпіонаті гравців одеського «Чорноморця» – 25-річний екс-львів’янин Сергій Даниловський (забив 7 голів) – змінює футбольну прописку.

Протягом трьох наступних сезонів він захищатиме кольори донецького «Металурга». Що спонукало нашого краянина переїхати з курортної Одеси в індустріальний Донецьк – на це та інші запитання Сергій люб’язно погодився відповісти «Високому Замку».

-Я розраховував продовжити контракт з «Чорноморцем», ще від зими вів про це переговори з керівництвом клубу, - розповідає Сергій Даниловський. - далі розмов справа не пішла. А буквально півтора місяця тому представники «Металурга» зробили мені конкретну пропозицію. Обговорив її у сім’ї - рідні були не проти переїзду.

– Складається враження, що на Одесу ти маєш певний жаль...

- Ні, про це місто у мене склалися найкращі враження. Теплі стосунки були як з керівниками клубу, так і з гравцями, тренерським складом, місцевими вболівальниками. Все мені підходило в Одесі: був вільний час – ходив на риболовлю, плавав, засмагав. От розмовляю з вами і саме збираюся іти на море...

– Чи відповідає новий клуб твоїм амбіціям?

- «Металург» не гірший від «Чорноморця». Команду тренують європейські тренери, в ній багато кваліфікованих футболістів, перед якими постійно ставлять високі завдання. Маю велике бажання проявити себе саме в Донецьку. Можливо, на мене там зверне увагу «Шахтар»...

– А про футбольний закордон не мрієш?..

- Я обрав «Металург» для того, щоб прогресувати, однак не збираюся завершувати футбольну кар’єру саме тут. У майбутньому було б непогано виступати в одному з провідних європейських чемпіонатів. Моя улюблена команда – «Барселона». Не проти виступити і в італійському, німецькому, англійському чемпіонатах.

– У донецькій команді гратимеш у тому ж амплуа, на тій же позиції, що і в одеській?

– Напевно, так. Але не проти спробувати себе і в інших ролях, якщо тільки це приноситиме користь команді.

– У «Металурзі» багато легіонерів. Чи не важко нашим співвітчизникам знаходити спільну мову з іноземцями?

– Якщо це професіонали, то труднощів нема, тим більше - мова футболу інтернаціональна. У зарубіжних футболістів є чого повчитися. Можна обмінятися досвідом, перейняти західне бачення футболу. Кваліфіковані легіонери приносять користь українським командам.

– Кожен футболіст мріє виступати за збірну своєї країни. Чи не зменшаться твої шанси отримати запрошення туди після того, як підеш від одного з її наставників – Семена Альтмана?

– Впевнений, що мій від’їзд з «Чорноморця» нічого не змінить, адже Семен Йосипович найкраще знає мої сильні та слабкі сторони. Якщо прогресуватиму у «Металурзі», зможу розраховувати на виклик до табору збірної.

– Сергію, у Львові ти пройшов «футбольні університети», здобув вищу освіту у тутешній Комерційній академії. Чи не важко було свого часу покидати рідне місто, рідну команду?

– Сумніви були. Але врешті-решт прагнення до нових вражень та можливостей взяло гору над прив’язаністю до «Карпат» і до Львова...

– В останньому турі першого кола саме твій влучний удар приніс «Чорноморцю» домашню перемогу над львівськими «Карпатами». Як почувався, коли забивав колишній команді?

– Я - професіонал, тож повинен приносити користь тому колективу, кольори якого захищаю зараз - без огляду на те, проти кого граю. З іншого боку, я таки скривдив свою колишню команду. Тож відчуття залишилось двояке...

– Незабаром на «Чорноморець» чекає виїзд до Львова. Чи розраховуєш знову засмутити місцевих уболівальників?

– Сподіваюся на теплий прийом львівських фанів. Конфліктів з ними у мене не виникало, вони нормально сприйняли мій переїзд до Одеси. А щодо гола у ворота «Карпат»... Якщо це допоможе моїй теперішній команді, то чому б і не забити його? Думаю, львівські глядачі правильно мене зрозуміють і не дуже освистуватимуть (сміється).

– Яким видам спорту, крім футболу, надаєш перевагу?

– Дуже подобається баскетбол. Вболіваю за «Клівленд Кавальєрс», де грає один із найкращих баскетболістів світу Леброн Джеймс. Також подобаються хокей у НХЛ, великий теніс та «Формула-1».

– Гра яких футбольних зірок тобі імпонує?

– Насамперед, це Френк Лемпард, який, як і я, грає у півзахисті. Дуже подобаються Стівен Джерард, Кака – гравці світового класу.

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.