Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
2631
1

Кубок Виклику. Галичанка впевнено крокує у чвертьфінал

У матчі-відповіді українки знову розтрощили грецьких суперниць

Кубок Виклику. Галичанка впевнено крокує у чвертьфінал

Сьогодні відбувся повторний матч 1/8 фіналу розіграшу жіночого Кубку Виклику з гандболу сезону 2014/15 між львівською «Галичанкою» та грецьким «Амінтас Амінтау». Перша зустріч, нагадаю, завершилася розгромною виїзною перемогою українського колективу з рахунком 11:26. Величезний гандикап «Галичанки» фактично перетворив цей матч у формальність. Тим не менш, львівський вболівальник практично вщент заповнив трибуни спорткомплексу «Галичина» в надії на чудовий гандбол.

Розпочався матч доволі несподівано для всіх: після двох стартових хвилин грецькі спортсменки вигравали 0:2. Але, якщо й була якась розслабленість у діях львів’янок, то вона напрочуд швидко зникла - «Галичанка» легко відігралась і пішла у відрив. На перерву команди пішли за рахунку 17:7 на користь господарів майданчика.

Грубо кажучи, усі питання були вже офіційно зняті: відіграти 25 м’ячів за один тайм – нереальне завдання. Але українки й у другій 30-хвилинці продовжили тішити місцеву публіку, постійно збільшуючи свою перевагу. Гості, які нібито й розуміли увесь безвихідь ситуації, нервували і одна з їхніх гандболісток навіть змушена була покинути майданчик до кінця матчу за перебір вилучень. Тим часом, «Галичанка» впевнено довела поєдинок до перемоги, збільшивши свою перевагу ще на десять м’ячів у другому таймі. 36:16 – остаточний рахунок матчу.

Найбільший внесок у перемогу львівського клуба внесли Олена Косик та Софія Давидянц, які забили по шість м’ячів. Окрім них голами відзначалися ще одинадцять (!) гандболісток у складі «Галичанки». Варто відмітити також, що у цьому поєдинку головний тренер українського колективу Василь Козар давав шанс абсолютно всім. Так, наприклад, дебютувала у єврокубках 15-річна Тетяна Поляк, яка, до речі, теж не пішла з поля без забитого м’яча.

Підсумковий рахунок двоматчевого протистояння – 62:27 на користь українок. «Галичанка», двічі розтрощивши грецьких опоненток, впевнено крокує у чвертьфінал. На даний момент у цю стадію змагань вихід оформили ще чотири клуби: польський «Погонь Балтика Щецин», французькі «Юніон Міос Біганос-Беглес» і «ГАК Гандбол», а також чеський «ДГК Сокол Поруба». Імена ще трьох можливих суперниць «Галичанки» стануть відомі завтра.

Жінки. Кубок Виклику. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.
«Галичанка» - «Амінтас Амінтау» 36:16 (17:7)

«Галичанка»: Олена Косик (6), Софія Давидянц (6), Ірина Стельмах (5), Марина Коновалова (4), Наталя Сабова (3), Наталя Воловник (3), Анастасія Баранович (2), Олеся Парандій (2), Марія Біла (1), Тетяна Поляк (1), Наталя Савчин (1),  Вікторія Сідлецька (1), Наталя Туркало (1)

Олексій МАНДЗІЙ 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины
Футбол | 23 апреля 2024, 19:32 12
Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины

Ожидается, что против «Реал Сосьедад» сыграет Кепа Аррисабалага

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 3
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vanil10
Молодці, дівчата!!!