Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 06 февраля 2015, 17:00
2146
2

Олег ФЕДОРЧУК: «Уверен, что Коломойский выиграет выборы»

Футбольный эксперт оценил шансы претендентов на пост президента ФФУ

| Обновлено 06 февраля 2015, 17:00
2146
2
Олег ФЕДОРЧУК: «Уверен, что Коломойский выиграет выборы»

Тренер та експерт Олег Федорчук прокоментував рішення власника «Дніпра» та губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського стати президентом Федерації футболу України.

«Позитивно сприйняв рішення Коломойського брати участь у виборах президента ФФУ, - каже Олег Вікторович. - Мене приємно здивувала сміливість цієї людини. Він у важку хвилину очолив Дніпропетровську обласну держадміністрацію. Зараз у нашому футболі також критична ситуація. У мене немає сумнівів, що він виграє вибори».

- Андрій Павелко зможе скласти конкуренцію Коломойському?
- «Ви думаєте, що багаторічний голова Федерації футболу в Дніпропетровській області може стати конкурентом своєму шефу? Справа у тому, що Павелко — це всього лише функціонер, який залежить від чужих рішень. Коломойський - самостійний бізнесмен та політик. Не варто їх порівнювати. Павелка тільки журналісти і знають».

- Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс заявив, що Коломойського будуть звинувачувати у конфлікті інтересів, якщо він стане президентом ФФУ.
- «Свого часу Коломойський повністю фінансував «Кривбас», «Охтирку», київський «Арсенал», луцьку «Волинь» і частково львівські «Карпати», але я щось не пам'ятаю, щоб у когось виникали якісь сумніви, щодо матчів цих команд. Більш того, відкрию вам один секрет. Команду називати не буду. Але це достовірна інформація від футболістів, які грали проти «Дніпра». Гравцям команди-сателіта за дві години до матчу від імені Коломойського оголосили: якщо обіграють «Дніпро», то отримають подвійні преміальні. Вони перемогли.

Люди, коли дізналися про цю ситуацію, крутили пальцем біля скроні. Мовляв, що робить «Дніпро»? Адже команда, по суті, втрачала очки у матчі зі своїми дублерами.

Важко буде знайти в Україні людину, яка засумнівається у чистоплотності Коломойського саму у футболі. Про бізнес я не говорю».

- Для чого Коломойському крісло президента ФФУ?
- «Я також задавався цим питанням. Візуально спостерігаю за ним не один рік. Коломойський — творча людина. Думаю, для себе він вже вирішив, що залишить адміністрацію. Президент ФФУ — це політична фігура. Потрібно вміти спілкуватися на високому рівні. В принципі, це завжди йому вдавалося.

Ми можемо тільки здогадуватися про його мотиви. Можливо, це його мрія. Насправді, президент національної федерації — це дуже цікава посада. І ще раз повторюсь, політична. Це яскраво видно по Росії».

- Якими мають бути перші кроки Коломойського на новій посаді у випадку перемоги?
- «Не буду оригінальним. У першу чергу треба розібратися з корупцією та суддівством. Знаю, що у нижчих лігах є проблема з тоталізатором та договірними матчами. У Коломойського буде багато роботи у цьому напрямі.

Проблему у тому, що в нас відсутня законодавча база. Навіть, якщо арбітра, футболіста чи тренера застукати на «гарячому», ніхто нічого не зможе їм зробити. Максимальне покарання — дискваліфікація. Візьмемо, Польщу. Там за рік за ґратами опинилися 60 функціонерів, футболістів та тренерів.

У нас немає законів. А Коломойський має свою групу депутатів у парламенті. Завдяки цьому він може різко змінити ситуацію у футболі.

Інститут збірних працює злагоджено останні 7-8 років. Там нічого не треба міняти. Якби мене запитали, то я двома руками за кандидатуру Коломойського», - каже Федорчук.

Нагадаємо, вибори президента ФФУ пройдуть 6 березня.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
makas11
А команда игравшая против Днепра это Кривбасс)))) 0-2 в Днепропетровске если помните в конце сезона
makas11
Неожиданно все по делу.