Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

НБА
| Обновлено 28 января 2015, 08:23
3013
2

Алексей ЛЭНЬ: «Я хочу играть за свою сборную»

Украинский центровой - о своей карьере в НБА и результатах Национальной сборной Украины

| Обновлено 28 января 2015, 08:23
3013
2
Алексей ЛЭНЬ: «Я хочу играть за свою сборную»

Перехід з NCAA до NBA не простий процес. Більшості гравців, особливо великим, потрібен час, щоб звикнути до найкращої ліги світу.

Після важкого, позначеного травмами першого сезону, у другий рік зірка «Фінікс Санз» Алекс Лень показав, чому команда вибрала його під п’ятим номером Драфту NBA.

Український центр набирає в середньому 6,3 очок, робить 6 підбирань і 1,5 блокшоти за гру і з’являється у відео-нарізках ігор.

Багато шанувальників баскетболу в Україні вболівають за уродженця Антрацита, і зичать йому досягти успіху, і багато експертів вважають, що цей успіх буде.

Чи приєднається Лень до національної збірної України, коли закінчиться сезон NBA, і чи гратиме на ЄвроБаскеті 2015 під керівництвом Майка Фрателло? Він розповів FIBA.com.



- Ви мали складний дебютний сезон минулого року через травми. Як ви себе почуваєте цього сезону?
- Я відчуваю себе щасливим, і в дуже хорошій формі. Минулий сезон був дуже важким для мене, я, гадаю, пройшов через найважчі місяці мого життя, через ці травми. Я був засмучений, і мені довелося попрацювати, щоб бути здоровим знову. Я провів багато часу в тренажерному залі, підіймав вагу для того, щоб стати сильнішим, і це допомогло мені бути у відмінній формі зараз. Я можу нарешті показати те, що я вмію робити на майданчику, і я відчуваю себе дуже задоволеним.

- «Фінікс Санз» є восьмим в Західній конференції з 26 перемогами і 20 поразками. Що ви скажете про цей сезон?
- Все йде добре. Команда грає краще, ніж минулого сезону, і ми багато працюємо над вдосконаленням оборони. В команді немає такої великої кількості травм, і я сподіваюся, що гравці залишатимуться здоровими якомога довше. Ми хочемо вийти до плей-офф. Ми були дуже розчаровані, коли фінішували так близько від перших восьми місць конференції наприкінці регулярного сезону минулого року.

- Чи стежили ви за грою національної збірної України, яка фінішувала шостою на ЄвроБаскеті 2013, а потім уперше зіграла на Кубку світу з баскетболу?
- Це здорово бачити, що збірна України зробила такий величезний прогрес в останні декілька років. Збірна мала хороший результат на останньому ЄвроБаскеті і, попри ранній виліт з Кубка світу, я вважаю, мої співвітчизники показали, що у нас є конкурентоспроможна команда. Майк Фрателло і Федерація баскетболу України виконали величезну роботу, і я впевнений в нашому майбутньому.

- Україна гратиме на ЄвроБаскеті 2015 в групі D в Ризі проти Естонії, Литви, Латвії, Бельгії та Чехії. Якими ви бачите перспективи команди?
- В нашій групі кожна команда може вийти до наступного раунду. Литва має більше досвіду, ніж будь-яка інша команда в групі, але я думаю, складно передбачити, хто успішно пройде груповий етап. Я знаю, що в наших командах-суперницях є багато талантів. Я впевнений, що шлях нашої збірної на чемпіонаті Європи 2015 року буде вдалим. Було б добре, якби наша збірна посіла вище місце, ніж шосте на ЄвроБаскеті 2013.

- Чи збираєтеся ви грати на ЄвроБаскеті цього літа?
- Це буде важливий турнір для українського баскетболу, але поки ще рано говорити про це, оскільки зараз я зосереджений тільки на сезоні в NBA. Але я безумовно хочу грати за свою збірну і зробити свій внесок задля прогресу баскетболу в Україні.

ФБУ

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стал известен соперник Прометея в финале Латвийско-эстонской лиги
Баскетбол | 16 апреля 2024, 22:14 0
Стал известен соперник Прометея в финале Латвийско-эстонской лиги

Украинский клуб сыграет против победителя регулярного сезона «Калев-Крамо»

АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»
Футбол | 18 апреля 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»

Карло коротко прокомментировал серию пенальти в матче «Манчестер Сити» – «Реал»

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
S.N.EF
Бажаю Алексу набиратися сил та впевненості. Не засмучуватись, коли щось не виходить. Останні два матчі була не дуже впевнена гра під кошиком в обороті, хочеться бачити більше блок-шотів. Дуже цікаво бачити "звязку" з Драговічем, але треба пробиватися до Моррісів та Бледшоу.
Костя (Сумы)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил