Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Разное
|
1017
0

Свято баскетболу у Черкасах

В ньому прийняли участь 145 команд

Свято баскетболу у Черкасах

2 червня о 10.00 на центральній площі міста Черкас стартувало грандіозне свято спорту – Свято баскетболу. 40 юнацьких баскетбольних команд, які були зареєстровані цього року в Черкасах та області  відкрили свято парадом. Баскетбольні команди 1990, які стали срібними призерами, 1992, 1994 та 1995 років стали почесними гостями свята. До них приєдналися команди дівчат 1993-1995 років «Мавпенята», які також зайняли друге і третє місце за підсумками ВЮБЛ цього року.

На площі Богдана Хмельницького свято спорту підтримали байкери міста Черкас. Із шумом і гуркотом вони проїхали з прапорами «Мавп» вулицями міста. Святковим парадом пройшли учасники свята від палацу Дружби Народів до площі Леніна, де їх уже чекали  ніж команди баскетболістів різних вікових категорій, які зареєструвались  для участі в змаганнях по Стрітболу.

В самому центрі  площі розмістилися ровери, які незважаючи на пекуче сонце долали круті віражі на своїх байках. «Бомбісти» – так називається графіті-шоу, яке традиційно проводиться на Святі. Загалом на площі впродовж дня було проведено безліч конкурсів та змагань.   Розпочали свою роботу різні художні студії – веселі старти, на яких підступний ведучий може змусити вас влітку ходити на лижах по асфальту, ровер-шоу, боді-арт, де художники обмежені лише баскетбольною тематикою проявляють  вражаюче широку творчість, конкурс «Пікассо», де діти замість того, щоб розмальовувати папір, розмальовують системні комп’ютерні блоки, фотостудія «Листівка», де фани «Черкаських Мавп» можуть написати послання своєму улюбленому гравцю під його фотографією. І багато-багато інших розваг та безліч подарунків, які чекали на переможців конкурсів.

Традиційно найголовнішою подією свята баскетболу є сам баскетбол. Команди із Київщини, Одещини, Запоріжжя та інших регіонів України завітали до міста Черкаси заради участі у турнірі зі стрітболу, який проходив протягом всього дня.

За підсумками стрітболу переможцем із 145 команд-учасниць серед юнаків вікової категорії від 18 стала команда із Запоріжжя «Мілашкі», які вже вдруге поспіль стають переможцями серед дорослих команд.

Здавалося, що погода настроїлась проти свята, під час фінальних ігор стрітболу, розпочалася справжня буря із дощем, але учасники продовжили змагання і в таких умовах. Вболівальники побачили не лише стрітбольні баталії та безліч подарунків від організаторів Свята.

Переможцями стрітболу стали такі команди:
Дівчата: «Марель» – «Маргірітос» 21:8
Юнаки:
1992-1993 рр. «VIP-24» – «Зло» 21:15
1991-1990 рр. Smile – Don’t smoke 21:11
1994 р. Slem – Медовуха 21:13
1995 р. «Мавпи-95» – «Монстри-17» 10:0

Одним із най феєричних моментів Свята баскетболу є «роздача слонів». Так організатори Свята між собою назвали баскетбольні м’ячі, які стояли у величезній корзині посеред центральної площі. Близько 1200 м’ячів мешканці Черкас отримали в подарунок від МГО «БК Країна «Баскетболія» заради популяризації баскетболу та спорту загалом.

О 20.35 весь склад баскетбольної команди «Черкаських Мавп» вийшов на сцену. Площа чекала цього цілий день і нарешті всі побачили те, на що очікували найбільше – привітати улюблену команду із завершенням сезону.

Свято баскетболу завершилось святковим концертом і яскравим феєрверком!!!

Ксенія ПЕРЕТЯТЬКО

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.